PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

18.6. Kempele - PöU 2-1 (6-1, 2-4, 0-0s, 1-0k)

Lauantaina Pöytyän naisten karavaani saapui Pohjois-Pohjanmaalle Kempeleeseen, jossa sarjajumboina majailevat Pöytyän punavalkoiset kohtasivat sarjataulukon toiseksi viimeisenä olevan Kempeleen Kirin. Pöytyä jäi tärkeän mittelön alussa pahasti telineisiin, eikä saanut pelin juonesta kiinni missään vaiheessa avausjaksoa, joukkueen periodin ainoa juoksu nähtiin harhaheiton avittamana. Kempele puolestaan pelasi räväkästi ja repi eroa vieraisiin läpilyönneillä ja kunnareilla, kotijoukkue paineli lopulta selkeään jaksovoittoon. Pöytyä onnistui tauon aikana kaivamaan taisteluilmeen esiin ja starttasi vahvasti Aurora Frantsilan sekä Minttu Reunasen läpilyönneillä. Näillä onnistumisilla Pöytyä otti pelin hallinnan ja pysytteli johtoasemassa, vaikka Kempele vaani tiukasti iskuasemissa. Punavalkoisten ulkopeli piti loppuun saakka ja Pöytyä nappasi jaksovoitosta sarjapisteen tililleen. Supervuorossa vieraiden oma lyöntipeli ei kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta Kempeleen yritykset Pöytyä torjui tylysti. Kotiutuskisassa Pöytyä oli viidellä parilla kaksi kertaa lähellä täysosumaa, mutta saldo jäi nollaan. Kempele puolestaan täräytti toisella parillaan ratkaisun ja vei voiton sekä toisen sarjapisteen jaksoin 2-1 (6-1, 2-4, 0-0, 1-0) Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä antoi yhdelle pisteelle arvoa alun harmittelun jälkeen.

-          Kyllähän me tältä reissulta enemmän haettiin kuin yhtä pistettä. Olen todella pettynyt tämän pelin ensimmäisen jakson ilmeeseen. Tuntui, että tulimme pelailemaan pelin kaukana kotoa ja katselemaan, että josko täällä pärjättäisiin. Nyt nähtiin, että katselemalla ei pärjää. Tauolla annoin joukkueelle kymmenen sekuntia aikaa unohtaa ensimmäisen jakson ja päätimme aloittaa pelin alusta. Toisen jakson tasonnostoon olen tyytyväinen, vaikka peli ei mitään älyttömän hyvää ollut. Nostimme asennetta ja saatiin pari onnistumista, sitä kautta voitettiin jakso, mikä oli tärkeää ensimmäisen jakson kamalan pelin jälkeen. Jatkopalloissa kaveri auttoi meitä Superissa kopeillaan ja kotarissa oltiin kyllä aika lapasia. Piste on kuitenkin piste, johon pitää olla alun jälkeen tyytyväinen, Mäkelä tuumaili.

Pöytyän parhaana palkitun Frantsilan mukaan joukkueella olisi olut mahdollisuudet parempaankin lauantaina.

-          Tosi paljon tietysti harmittaa se, että lähdetään yhden pisteen kanssa reissusta kotiin, enemmän olisi ollut otettavissa. Tällaiset jäävät kaivertamaan, ei ole otollinen tilanne lähteä kahdeksan tunnin kotimatkalle tämän esityksen jälkeen, Frantsila manaili.

Pöytyä siirtyi ensimmäisen jakson kärkeen 0-1-johtoon, kun Kaisa Viitala käytti kakkospesältä harhaan menneen heiton näppärästi hyväkseen. Kempele kuitenkin kaatoi välittömästi jääkylmää vettä pöytyäläisten niskaan omalla tasoittavallaan, kun Jasmiina Juntusen lyönti ylitti kolmoskopparin ja ensimmäinen lyöjä kiersi heti kunnarin. Painostus jatkui ja Kempele siirtyi johtoon välilyönnin turvin. Kempele takoi heti perään yhden kunnarin lisää, kun Emmi Särkiojan lyönti painui kakkosjatkeelta nurmikolle, tuloksena kunnarin lisäksi yksi tavallinen juoksu ja numerot olivat 4-1.Toisessa vuorossa Pöytyän sisäpeli oli hankalaa , eikä kolmostilanteita nähty. Kotijoukkue vuorostaan vyörytti jälleen kaksi juoksua lisää. Kolmannessa vuorossa ei juoksuja nähty, vaikka kumpikin joukkue pääsi kertaalleen yrittämään kotiutusta. Pöytyän viimeinen kiriyritys jäi täysin hampaattomaksi, kun etenijää ei saatu kertaakaan edes kakkospesälle saakka.


Toisen jakson aloitti uutta pontta tekemiseen saanut pöytyäläisryhmä, punavalkoiset nollasivat alkuun KeKin sisäpelin rakentelun. Omalla lyöntivuorollaan Pöytyä kehitteli kärkietenijöillään ajolähtötilanteen Frantsilalle, tämä paukutti pallon kolmosrajasta maisemiin ja Terhi Värri ja Sanni Kyläpekka siirsivät joukkueensa 0-2-johtoon. Vierailijat pystyivät jatkamaan painostusta, mutta lisäonnistumisia ei päästy todistamaan. Toisessa vuoroparissa KeKi onnistui kaventamaan eroa välilyönnillä, mutta muuten Pöytyän ulkopeli piti kotijoukkueen kurissa. Punavalkoiset lisäsivät jälleen johtoaan tasoittavalla, kun Reunasen kiskaisu meni läpi kolmosluukusta ja Kyläpekka taisteli itsensä ykköspesältä aina kotiin asti, lyöjä paloi kuitenkin harmittavasti kolmoselle yrittäessään kunnaria. Kolmannessa vuorossa toistui sama kaava kuin edellisessä, Kempele hiipi jo juoksun päähän, mutta Pöytyä venytti eron ennalleen, tällä kertaa Reunanen porhalsi kotiin, kun polttoheitto meni harhaan kakkospesältä. Päätösvuorossa Pöytyän ulkokenttä pystyi tylsyttämään kotijoukkueen aikeet mainiosti pienestä painostuksesta huolimatta.


Ottelun ratkaisu venyi Supervuoroon, jonka Pöytyä aloitti sisältä. Lyöntipeli oli takkuista ja tilanteet olivat kiven alla, kotiutuspaikka rakentui kuitenkin Petra Kaitoselle, jonka etukentän surriainen ei tulosta tuonut. KeKi pystyi lyömään paremmin painetta ulkokentälle, mutta ratkaisevat lyönnit menivät kopeiksi pöytyäläisten räpylöihin. Kotiutuslyöntikisassa Pöytyä ei saanut kovasta yrityksestä huolimatta juoksua aikaan, vaikka Kaitonen- Viitala parin onnistuminen välilyönnillä oli täpärällä  ja Veera Tyynelän näppi oli lähellä riittää Siiri Leppäselle. Kempele ratkaisi sarjapisteen kohtalon toisessa parissa, kun peliväline upposi kopparin eteen. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Aurora Frantsila ja Anna Hemmilä.

Pöytyän naisten viimeinen peli ennen juhannustaukoa pelataan Kumilassa keskiviikkona kello 18.00, kun sarjakärki Manse PP saapuu jälleen vierailulle.

 

- Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi