PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

20.8. Roihu-PöU 0-2 (3-4, 2-7)

Lauantaina naisten Superpesiksen putoamiskarsinta jatkui toisella osaottelulla Helsingin Roihuvuoressa. Pöytyä oli pelissä tiukan paikan edessä Roihun vietyä ensimmäisen kamppailun ja samalla kotiedun nimiinsä. Haastava tilanne ei kuitenkaan punavalkoisia painanut, kun Pöytyän ylpeys nousi avausjaksolla kahden juoksun tappioasemasta sitkeästi voittoon. Toisen jakson ratkaiseva niitti oli Petra Kaitosen jysäyttämä ajokunnari, joka vapautti Pöytyän peliä kantaen vierailijat tärkeään vierasvoittoon ja ottelusarjan tasoitukseen 1-1:een jaksolukemin 0-2 (3-4, 2-7)

Putoamiskarsinnat jatkuvat heti sunnuntaina kello 17.00 Kumilassa. Ottelusarjan voittoon vaaditaan kolme voittoa.

Ensimmäisellä jaksolla molemmat joukkueet pääsivät juoksun makuun heti avausvuorossa. Pöytyä siirtyi 0-1- johtoon, kun Aurora Frantsilan roikotus takakentälle yllätti Roihun koppariparin ja Essi Ilmanen livisti kotipesään. Helsinkiläiset vastasivat omalla tasoittavallaan vahvasti Kumilan avauspelin tapaan. Nyt myllytyksen tuloksena oli kaksi juoksua. Tasoitusjuoksun lyönti suunnattiin kakkosjatkeelle ja lukemat vaihtuivat 2-1:een sivalluksella kolmossaumaan. Toinen vuoropari oli Pöytyältä sisäpelissä vaikea, eikä tilanteita nähty. Roihu lisäsi juoksutiliään yhdellä, kun lyönti upposi aivan kolmosjatkeelle. Aiemmin Riina Kallion täräytys läpäisi takakentän, mutta se tuomittiin pitkän pohdinnan jälkeen laittomaksi ja Pöytyä säästyi takaiskuilta. Punavalkoiset kavensivat seuraavassa vuorossa eron yhteen juoksuun, kun avainasemaan astunut kakkoskärki väläytti tehojaan Sanni Kyläpekan kakkospuolen lyönnin kotiuttaessa Siiri Leppäsen. Pöytyällä oli vielä paikkoja tasoittaa, mutta se ei vielä onnistunut. Tasoittavalla kotijoukkue löi kovaa painetta, mutta Pöytyän puolustus kesti urhoollisesti. Päätösvuorossa Pöytyä lähti jahtiin jälleen kakkoskärkensä johdolla ja joukkue taikoi vaikeassa tilanteessa kaksi täysosumaa ja meni 3-4- johtoon. Tasoituksen niittasi Petra Kaitonen, jonka sivallus läpäisi polttolinjan ja Leppänen kiihdytti kotipesään. Heti perään tuli seuraava onnistuminen, kun Ilmasen tarkka välilyönti avitti Vilja Aholan kotiin. Jännitys tiheni Roihun lyöntivuorossa, jossa helsinkiläiset saivat taiteiltua kaksi kotiutuspaikkaa, mutta kumpikin ratkaisulyönti päätyi laittomaksi ja Pöytyä korjasi takaa-ajollaan jaksovoiton.


Toinen jakso starttasi Roihun sisävuorolla, Pöytyän ulkokenttä onnistui alussa tylsyttämään sisäpelin metkut hyvin, mutta kotijoukkueen peräpään lyöjät loivat tilanteen, josta Emilia Mattila onnistui niittaamaan pallon väliin juoksun arvoisesti. Punavalkoiset vierailijat loivat pari kotiutustilannetta, mutta juoksuja ei nähty. Toisessa vuoroparissa oli ilmassa ratkaisun makua. Pöytyän nollattua tylysti Roihun yritykset. Sisävuorossa Pöytyän laariin satoi jättipotti, kun kärkietenijät nikkaroivat ajotilanteen kapteeni Kaitoselle. Hän pamautti pelivälineen kolmoskopparin nokan eteen, joka vielä epäonnistui syöksykopissa ja pallo vieri takaa läpi, tuloksena kunnari ja kolme tavallista juoksua, 1-4 johto oli tosiasia pöytyäläiskannattajien hurratessa. Juoksut kotiin toivat Kaisa Viitala,Minttu Reunanen ja Frantsila. Tämä aukaisi punavalkoisten sisäpeliä ja onnistumiset seurasivat toisiaan. Vuoron viides juoksu näki päivänvalon, kun Ilmanen tälläsi lyöntinsä etupelaajan yli ja Leppänen tikkasi kotiin. Kolmannessa vuorossa Roihu teki yhden kaventavan juoksun välilyönnillä, mutta Pöytyä piti tiukasti pelin otteessaan. Omassa lyöntivuorossaan vierasjoukkue rakenteli jälleen kärjellään tilanteen, joka kuitenkin kuivui osittain paloihin, se ei Pöytyän konetta täysin hyydyttänyt, vaan joukkue iski kaksi juoksua. Ensin Viitala näytti oveluutta karkaamalla Veera Tyynelän lyönnistä kopparin tiputuksella kotiin. Hetkeä myöhemmin Pinja Rouhiainen lätkäisi pallon kolmospuolelta läpi ja Ilmanen kiisi kotiin suoraan ykköseltä ja numerot muuttuivat 2-7:ään. Tasoittavalla Roihun eväät oli syöty, Pöytyä jyskytti palot nopeasti taululle ja sinetöi voiton. Pöytyän parhaina palkittiin Terhi Värri ja Siiri Leppänen.


Ottelusarjan kolmas peli pelataan sunnuntaina 21.8. kello 17.00. Kumilan Kymppi- Katto Areenalla.

 

- Jere Hellsten

Kuva. Timo Kesti. Kuva keskiviikon ottelusta

Kuva: Timo Kesti. Terhi Värri palkittiin lauantaina Pöytyän parhaana. Kuva keskivikolta.

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi