PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

21.8. PöU-Roihu 0-1 (4-4, 1-2)

Pöytyän ja Roihun välinen kihelmöivän jännittävä putoamiskarsinta jatkui heti sunnuntaina kolmannella osaottelulla Kumilan Kymppi-Katto Areenalla. Tämäkin peli mukaili sarjalle ominaista kaavaa, erot joukkueiden kesken olivat hiuksenhienoja vaiherikkaassa väännössä ja ottelun jännitys pysyi yllä viimeiseen suoritukseen saakka. Kamppailu kääntyi lopulta kirvelevästi Roihulle jaksoin 0-1 (4-4, 1-2). Helsinkiläiset siirtyivät sunnuntaina ottelusarjassa 2-1 johtoon. Tämä tarkoittaa sitä, että Pöytyä on keskiviikkona Roihuvuoressa pakkovoiton edessä, muuten joukkue putoaa ensi kesäksi Ykköspesikseen.

Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä harmitteli tappiota kotikentällä, mutta suuntasi katseita jo keskiviikkoon.

-          Meiltä ensimmäisellä jaksolla anteeksiantamaton ajatusvirhe ulkopelissä, josta vastustaja pääsi myllyttämään. Toisella jaksolla kotiutuksiin ei saatu laatua tarpeeksi ja juoksut jäivät puuttumaan. Keskiviikkona pitää hakea voitto, jotta lauantaina päästään pelaamaan. Se on totta kai pakkovoiton paikka, mutta se pitää nähdä mahdollisuutena, Mäkelä summasi.

 Ottelun alkuhetkillä Pöytyä oli kotikenttänsä hallitsija, kun homma toimi sekä sisä- että ulkopelissä kotiyleisön kannustaessa. Punavalkoiset menivät heti avausvuorossa kahden juoksun karkumatkalle, kun joukkue hyödynsi vieraiden hermostuneisuuden. Ensin Petra Kaitonen löysi lyönnilleen tilaa keskeltä kenttää ja Minttu Reunanen viiletti avausjuoksun kotiin. Tästä kului vain hetki, kunnes Vilja Aholan lyönti poltteli ulkokentän näpeissä ja Kaitonen riensi täysosuman todeksi. Roihun kone käynnistyi kamppailuun hiljalleen ja vieraat kavensivat eron yhteen juoksuun toisessa sisävuorossaan. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyä venytti johtoaan jo 4-1:een, kun Veera Tyynelän ja Kaitosen ovelat lyhyet näppilyönnit saattelivat Terhi Värrin ja Essi Ilmasen kotipesään turvaan. Tasoittavalla kotijoukkueen hyvä ote katosi täysin ja helsinkiläisvieraat kömpivät väkisin tasoihin 4-4:ään Pöytyän pahojen virheiden siivittämänä. Kotijoukkueen ulkopelin vaikeuksia kuvastaa se, että yhdessä kotiutustilanteessa pallo heitettiin kotipesän sijaan kakkoselle ja Roihu pääsi näin kaventamaan. Nämä jäivät avausjakson päätöslukemiksi, vaikka kummallakin joukkueella oli tilaisuus viedä jakso nimiinsä neljännessä vuoroparissa.

Juoksut olivat toisella jaksolla kiven alla sateisissa olosuhteissa. Pöytyä siirtyi avausvuorossa 1-0-johtoon, kun Aholan lyönti polttolinjaan riitti ja kotiin syöksähti Pinja Rouhiainen. Roihuttaret rummuttivat tilanteita hyvällä sykkeellä, mutta Pöytyän puolustus taisteli sitkeästi vastaan. Kotijoukkueen oma sisäpeli oli puolestaan hankaluuksissa tilanteen rakentelun kanssa, eikä joukkue pystynyt rankaisemaan Roihua lisäjuoksuilla harvoista tilanteistaan. Kolmannessa vuoroparissa Roihu nousi tasoihin röyhkeällä hyökkäyksellä Ellen Kentalan kakkosrajanäpillä ja menivät päätösvuorossa ohi Emilia Mattilan kotiutuksella. Pöytyällä oli vielä loppuhetkillä omat saumansa, mutta ne eivät kääntyneet juoksuiksi ja kotijoukkue poistui kentältä päät painuksissa. Sunnuntaina Pöytyän parhaana palkittu Kaisa Viitala oli luonnollisesti pettynyt.

-          Ensimmäisellä jaksolla oltiin jo hyvin johdolla, mutta päästettiin omilla virheillä vastustaja rinnalle. Toisella jaksolla Roihu sai turhan helposti vaihtoja, joista pääsivät kotiuttamaan. Omassa sisäpelissä puolestaan sakkasi oudoissa asioissa, joita ei yleensä tapahdu, Viitala harmitteli.

Ottelusarjan neljäs peli pelataan keskiviikkona 24.8. kello 17.30. Helsingissä. Matsiin on jälleen Matka-Niinimäen fanibussi joten lähdetään porukalla kannustamaan naisia! Ilmoittautumiset O-P Paunalle 040 5013 648, matkan hinta on 10€ + pääsylippu.

 

- Jere Hellsten

Kuva. Timo Kesti (12.6. ottelu). Kaisa viitala palkittiin Pöytyän parhaana

Kuva: Timo Kesti (12.6.)

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi