PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

22.6. PöU - MansePP 0-2 (1-6, 3-11)

Naisten Superpesiksessä viimeisellä sijalla oleva Pöytyä sai keskiviikkoiltana karun oppitunnin suoraan sarjan huipulta, kun sarjakakkonen Manse PP vieraili Kumilassa. Vierasjoukkue tarjoili pöytyäläisille kylmää kyytiä heti alusta lähtien. Pöytyä ei pystynyt millään pysäyttämään Mansen tehokkaasti pyörinyttä sisäpeliä, eikä haastamaan tamperelaisten ulkopeliä kunnolla omilla lyönneillään missään vaiheessa ottelua. Ottelun ehdoton hahmo oli kunnarin ja kahdeksan tavallista juoksua lyönyt Mansen Siri Eskola. Pöytyä lähtee kymmenen päivän juhannustauolle 0-2 (1-6, 3-11) murskatappion myötä. Pöytyän parhaana palkittu Aurora Frantsila koki, että joukkueen hyvä lataus ei siirtynyt harjoituksista pelikentälle.

-          Mielestäni peliä edeltäneissä treeneissä oli hyvää meininkiä, mutta tänään jo kentälle astellessa joukkueen olemuksesta näki, ettemme ole tänään vahvempi joukkue. Harmittaa lähteä tauolle tämän esityksen jälkeen. Mansekin toki suoritti laadukkaasti, varsinkin Eskola, mutta oltiin tänään kyllä omasta toimesta huonoja, ei ole muuta kuin peiliin katsomisen paikka. Näillä lukemilla ei voi jossitella, Frantsila paketoi murskajaiset.

Pelinjohtaja Aleksi Mäkelä oli pettynyt joukkueensa heikkoon pelaamiseen.

-          Kyllähän tasoero oli huima. Fiilikset ennen peliä olivat hyvät. Puhuimme ennen peliä, että juhannustaukoa ei päästetä ajatuksiin, mutta pelisuorituksessa tuntui toinen jalka olevan jo tauolla. Pelin alussa räpylästä annetut juoksut harmittavat, sen jälkeen Manse lähti vyörymään päälle. Kaikki kunnia kuitenkin vastustajalle, meiltä oli kuitenkin heikko esitys kaikin puolin. Tauon jälkeen meidän pitää luottaa siihen mihin on aiemminkin luotettu, eikä ruveta uusimaan rooleja, Mäkelä tähyili jo tulevaan.

Pelin avausvuoroparissa Pöytyä pystyi luomaan kärjellään ajotilanteen, joka kuitenkin päättyi paloon. Punavalkoisten loppupään lyöjät tekivät myös tilanteen, mutta tulos oli sama. Tasoittavalla ulkopeli näytti jo tylsyttävän Mansen yritykset, mutta selvä palo kolmospesältä muuttui nopeasti vieraiden avausjuoksuksi. Toisessa vuoroparissa oli jo ratkaisun makua, kun Pöytyän sisäpeli yskähteli ja Manse puolestaan takoi neljä juoksua . Kärkietenijät käynnistivät myllytyksen Pöytyän vielä hieman avittaessa. Kotiuttajat Anna Ala-Kauhaluoma ja Siri Eskola tekivät tulosta. Eskolan kakkosrajan puhkaisu toi Manselle kaksi juoksua. Pöytyä pystyi vaikeuksista huolimatta loihtimaan lyöntivuorollaan yhden kotiutustilanteen, josta syntyi palo kotipesään. Manse vuorostaan iski yhden täysosuman lisää ja lukemat olivat tylyt 0-6. Kotijoukkue onnistui avaamaan juoksutilinsä päätösvuorossa. Kymppi-Katto Areenan kauden ennätysyleisö 416 katsojaa pääsi tuulettamaan, kun Petra Kaitosen kolmossaumalyönti kotiutti uuden kärkietenijän Kaisa Viitalan. Ensimmäinen jakso oli kuitenkin selvästi tamperelaisvieraiden hallintaa.


 Manse PP painoi sisäpelissään kaasun pohjaan heti toisen jakson alussa, kun se tinttasi kolme juoksua. Tuulenopea kärki loi jälleen tilanteen ja tulivoimainen Eskola kiitti kahdella peräkkäisellä kotiutuksella. Pöytyän oma lyöntipeli ontui avausvuorossa pahemman kerran. Toisessa vuorossa Manse naputti jälleen tasaisesti kaksi juoksua, kun punavalkoiset takeltelivat edelleen omassa hyökkäyksessään. Kolmannessa vuorossa lukemat repesivät rumiksi Pöytyän kannalta, kun ensin ajotilanteessa Eskola junttasi pallon takakentältä läpi kauas maisemiin kunnarin ja kolmen juoksun arvoisesti. Tämän jälkeen Manse leikitteli Pöytyän kustannuksella vielä kahden juoksun verran ja tulos oli 0-11. Pöytyän sisäpelin pieni valonpilkahdus nähtiin tasoittavalla, kun Frantsilan kolmosluukun läpäissyt lyönti kotiutti Viitalan ja Sanni Kyläpekan. Viimeisessä vuorossa kotijoukkue nollasi ensin Manse PP:n ja täräytti vielä juoksun, kun Kaitosen välilyönnillä kotiin pinkoi Siiri Leppänen.

Pöytyän runkosarja on nyt puolivälissä ja ottelut jatkuvat lauantaina 2.7. kello 16.00 Kumilassa kotipelillä Kempeleen Kiriä vastaan.

 

- Jere Hellsten

Kuva: Timo Kesti. Yleisöä oli paikalla hienosti 416 henkeä

Kuva: Timo Kesti. Pöytyän parhaana otteluisäntä Metsä palkitsi Aurora Frantsilan

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi