PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

22.7. Kirittäret - PöU 2-0 (3-0, 7-0)

Perjantaina naisten Superpesisjoukkue aloitti kauden toisen tuplavieraspelireissunsa visiitillä Jyväskylän Hippokselle, jossa vastaan asettui sarjan kärkikolmikkoon kuuluva Kirittäret. Hellekelissä pelatusta ottelusta huolimatta Pöytyän sisäpeli tuntui olevan umpijäässä kotijoukkueen tiiviin ulkokentän edessä. Pöytyän punavalkoiset saivat saateltua etenijän kolmospesälle ainoastaan kaksi kertaa koko ottelussa. Joukkueen juoksusaldo jäi lopulta karusti nollille. Ensimmäisellä jaksolla Pöytyä pystyi puolustamaan ulkopelissä jyväskyläläisten hyökkäyksiä ja pitämään lukemat siedettävinä. Toisen jakson loppua kohden Kirittäret saivat lyönneillään onnistumisia, ja juoksuero pääsi repsahtamaan Pöytyän pudotessa kyydistä. Kirittäret vei täydet pisteet jaksoin 2-0 (3-0, 7-0). Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelän mukaan sisäpelin ontumisesta löytyi ottelun ratkaisu.

-          Viikon pelitauon jälkeen ei pitäisi jäädä ainakaan pelihaluista kiinni. Sisäpelimme oli kyllä luokatonta, ei päästy kentälle ja jos päästiin niin 1-2 väli oli vaikea. Kahdella kolmostilanteella harvemmin voittaa pesäpallo-ottelua. Ulkopelissä olimme ensimmäisellä jaksolla hyvin mukana, mutta toisella jaksolla sitten repesi. Onneksi päästään pelaamaan heti uudestaan, Joensuussa ollaan parempia, totesi Mäkelä päättäväisesti.

Pöytyä teki lyöntijärjestykseensä myös hieman muutoksia, kun Kaisa Viitala siirtyi numerolle yksi ja Terhi Värri paikalle yhdeksän. Pelin avausvuorossa kotijoukkue loi useamman kotiutustilanteen ja siirtyi lopulta 1-0- johtoon kolmospuolen välilyönnillä. Pöytyän iskun paikka oli tasoittavalla, kun kärki onnistui rakentamaan ajolähdön, ilo kuihtui kuitenkin nopeasti tulleisiin paloihin. Tästä eteenpäin vierailijoiden lyöntipeli oli pahasti ongelmissa ja sisävuorot loppuivat lyhyeen. Kotijoukkue löi jatkuvasti painetta punavalkoisten ulkokenttään ja naputti toisessa vuorossa yhden täysosuman. Päätösvuorossa lukemat muuttuivat 3-0:aan harhaheiton turvin.

Taukokaan ei näyttänyt tuovan Pöytyän lyönteihin uutta energiaa ja tilanteiden tekeminen oli vaikeaa. Avausvuoropari mentiin nollilla, mutta toisessa Kirittäret repäisi kolme juoksua, muun muassa Emma Körkön kahdella perättäisellä kotiutuksella. Kolmannessa vuorossa Pöytyällä oli mahdollisuus avata juoksutilinsä, mutta ajolähdön hyökkäys tyrehtyi laittomaan lyöntiin ja lopulta etenijän irtoamiseen kolmoselta taktisella väärällä. Tasoittavalla kotijoukkue moukaroi neljä juoksua, tehtailun aloitti Eeva Mäki- Maukola lyömällä pallon takaa läpi kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti. Kunnarin tekijää säestivät onnistumisillaan Körkkö sekä Jutta Myllyniemi. Pöytyän parhaina palkittiin Minttu Reunanen ja Veera Tyynelä. Reunanen summasi ottelun kulun ytimekkäästi.

-          Lähdimme peliin hyvällä yrityksellä, mutta sitten sekin jäi pois. Peli ei mennyt sillä tavalla, kun suunnittelimme.

Pöytyän vieraskiertue jatkuu heti lauantaina kello 17.00 pelillä Joensuun Mailaa vastaan.

 

- Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi