PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

23.7. JoMa - PöU 2-1 (9-3, 4-8, 0-0s, 3-2k)

Perjantain Jyväskylän vierailun jälkeen Pöytyän karavaani jatkoi matkaansa Joensuuhun, jossa punavalkoiset kohtasivat sarjataulukossa seitsemäntenä olevan Joensuun Mailan. Ottelu oli varsin vaiherikas mittelö, jossa hallintajaksot vaihtelivat puolelta toiselle virheiden ja kunnarien värittäessä peliä. Ensimmäinen jakso oli selkeästi Joensuun, kun taas Pöytyä vei toisen jakson yhtä puhtaasti nimiinsä. Supervuoroparissa kummallakin joukkueella oli omat mahdollisuutensa pelin ratkaisuun, mutta yritykset päätyivät paloihin. Kotiutuslyöntikisassa ratkaisun hakeminen venyi jatkopareihin, joissa Joensuu oli lopulta vahvempi ja vei otteluvoiton kolmen ja puolen tunnin pelin jälkeen jaksoin 2-1 (9-3, 4-8, 0-0, 3-2). Pöytyälle jäi taistelusta palkkioksi yksi piste. Kierroksen muiden otteluiden tulosten myötä Pöytyä putosi yhdenneksitoista, eli karsijan paikalle. Matkaa ”kuiville” kymmenenteen sijaan on kaksi pistettä. Pelinjohtaja Mäkelä oli tyytyväinen yhteen pisteeseen ensimmäisen jakson esityksen jälkeen.

-          Peliin mahtui kaikenlaista, tämä oli taas yksi pelinjohtajan painajaispeli. Välillä annettiin juoksuja räpylästä, mutta toisaalta saatiin myös vastalahjoja. Oli muutenkin erikoisia tilanteita, joissa oma syke nousi turhan korkealle. Ensimmäisen jakson rämpimisen jälkeen pisteeseen pitää olla tyytyväinen. Kotareissa tehdyt virheet harmittavat, olisimme voineet haastaa vastustajaa paremmin, mutta ei ollut tänään ottajaksi, Mäkelä pohdiskeli.

Pelin ensimmäinen vuoropari päätettiin tasalukemissa 1-1. Pöytyän täysosuma näki päivänvalon, kun Maria Sveholm iski pallon kolmoskopparin eteen ja Essi Ilmanen juoksi kotiin. Toisessa vuoroparissa Joensuu alkoi mennä menojaan, kun Pöytyän ulkopeli sortui harhaheittoihin ja kiinniottovirheisiin. Kotijoukkue siirtyi 5-1-johtoon Nelli Huotarin kakkospuolen puhkaisulla, joka tuotti kunnarin ja kaksi tavallista juoksua. Vierailijat eivät tähän pystyneet vastaamaan ja sama ralli jatkui seuraavassakin vuorossa. Joensuu rankaisi Pöytyä virheistä ja tehtaili juoksuja, mukaan mahtui Noora Pasin lyömä kunnari tyhjään kenttään. Tämän jälkeen jakson loppupuolella Pöytyä värkkäsi pari kavennusjuoksua Aurora Frantsilan kotiutettua Sanni Kyläpekan. Ilmanen puolestaan tulitti pallon kolmospuolelta maisemiin ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään.

Toisen jakson alkupuolisko oli tarkkaa vääntöä, jossa onnistumiset olivat tiukassa. Pöytyä oli terävöittänyt tauolle ulkopeliään ja paloja syntyi tiuhaan. Vierailijat siirtyivät avausvuorossa 0-1-johtoon Ilmasen lyötyä hermopallon polttolinjaan ja Minttu Reunanen porhalsi kotiin. Kolmannessa vuorossa Pöytyän sisäpeli ryöpsähti kunnolla käyntiin, kun Frantsilan lyönti sujahti kakkospuolelta läpi ja tuloksena oli kunnari ja Kyläpekan tuoma juoksu. Uusi kunnari syntyi heti putkeen, kun Siiri Leppäsen välilyönti livahti joensuulaisten kakkoskopparilta karkuun ja myös Frantsila riensi kotipesään. Kotijoukkue alkoi tehdä myös virheitä räpylät kädessä. Tulostaululla komeilivat Pöytyän johtolukemat 0-5. Punavalkoisten pelihuumori oli korkealla ja joukkue nikkaroi päätösvuoroon vielä kolme juoksua lisää. Ensin Petra Kaitonen kotiutti etupelaajan ylittäneellä lyönnillä Kaisa Viitalan. Seuraavaksi oli Sveholmin vuoro saatella Ilmanen kotiin välilyönnillä ja samassa tilanteessa Reunanen hyödynsi harhaheiton juoksun arvoisesti. Joensuu viritteli vielä kiriä 0-8-tilanteessa, muun muassa Noora Pasin illan toisella kunnarilla, mutta se ei riittänyt.

Supervuorossa nähtiin kotiutuspaikkoja puolin ja toisin, mutta molempien joukkueiden ulkopeli kesti kovan paineen. Kotiutuslyöntikisan aloittavalla Joensuu teki viidellä parilla kaksi juoksua. Pöytyältä kotiutuksissa onnistuivat pari Veera Tyynelä- Siiri Leppänen, sekä viimeisessä parissa Sveholm uitti pallon kovassa paikassa väliin ja Pinja Rouhiainen spurttasi kotiin. Jatkopareissa Joensuu onnistui kerran juoksunteossa, eikä Pöytyä pystynyt siihen vastaamaan. Pöytyän parhaana palkittu Frantsila oli harmissaan niukasta tappiosta.

-          Virheitä tuli paljon molemmin puolin. Ensimmäisen jakson vei Joensuu ja toisella jaksolla homma kääntyi toisin päin. Superissa meillä oli mahdollisuus voittaa, mutta ei riittänyt. Kotareissa ei pystytty antamaan tarpeeksi, pelissä kunnarin kiskaissut Frantsila tuumi Ruudun haastattelussa.

Pöytyän pelit jatkuvat keskiviikkona 27.7. kello 18.00 äärimmäisen tärkeällä kotiottelulla, kun Kumilaan vieraaksi saapuu sarjataulukon yhdeksäs Hyvinkään Tahko. Tiukassa ottelussa Pöytyän joukkue tarvitsee kotiyleisönsä tukea.

 

- Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi