PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

2.6. Tahko - PöU 2-0 (5-1, 6-3)

Pöytyän naisten Superpesisjoukkue matkusti torstaina Hyvinkään Tahkon vieraaksi sateiseen ja kylmään Pihkalaan. Kamppailussa miteltiin tärkeistä sarjapisteistä peräpään taistelua ajatellen. Itse ottelu ei pöytyäläisille lisää lämpöä tuonut, kun kotijoukkue takoi palloa avaralla kentällä maisemiin peräti neljän kunnarin arvoisesti. Pöytyän sisäpeli oli kylmässä ilmassa pahasti kohmeessa ja onnistumisia alkoi tulla kunnolla vasta viimeisessä vuoroparissa, Ne juoksut eivät kuitenkaan riittäneet, vaan Tahko piti pisteet kotonaan jaksoin 2-0 (5-1, 6-3). Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä ei säästellyt sanojaan pelin jälkeen.

-          Heikko peli meiltä kaiken kaikkiaan. Vähän oli sellainen olo, että tultiin vain paikalle, kun sarjaohjelmassa niin luki. Neljä annettua kunnaria vastustajalle näissä olosuhteissa, niin siinä on vaikea sen jälkeen haastaa. Tämä jätti itselle paljon mietittävää, miten joukkueen saa ladattua näihin olosuhteisiin. On todella vaikeaa sanoa, miksi pelimme on nihkeää. Nukumme jotenkin ulkopelissä, sisäpelissä ja kaarella, sen jälkeen koitetaan hengailla mukana ja tulos on tämä. Jos haetaan pelistä positiivista, niin alussa pääsimme kyllä 0-1-johtoon, ehkä kaikki oli siinä kohtaa vielä hyvin, kiteytti todella pettynyt Mäkelä.

Ottelun avausvuorossa kumpikaan joukkue ei onnistunut saattelemaan etenijää kolmospesälle saakka. Toisessa vuorossa Pöytyä sai lyötyä painostusta Tahkon ulkokentälle ja kolmas kotiutusyritys sanoi toden, kun Essi Ilmanen toimitti pallon polttolinjaan ja Veera Tyynelä tikkasi punavalkoiset 0-1 johtoon yliheiton avittaessa taivalta. Tasoittavalla Pöytyä nikkaroi nopeaan tahtiin kaksi paloa taululle, mutta Tahko kaatoi kylmää vettä vieraiden niskaan Sini Mäkelän täräytettyä pallon kakkospuolelta läpi muuntajalle saakka. Lyönnistä oli tuloksena kunnari ja yksi tavallinen juoksu. Hyvinkääläiset lisäsivät vielä johtoaan 3-1:een, polttolinjaan lyödyllä suorituksella. Tämän jälkeen Pöytyän sisäpeli oli ensimmäisellä jaksolla pahasti tukossa, eikä tilanteita nähty. Seuraavassa vuorossa Tahko pamautti jälleen yhden kunnarin, kun Eveliina Rantosen lyönti meni kakkospuolelta takaa läpi ja hetkeä myöhemmin numerot muuttuivat päätöslukemiin 5-1:een, kun kotiutuslyönti ei tarttunut kakkoskopparin räpylään.


Toisen jakson alussa molemmat joukkueet onnistuivat nollaamaan toistensa yritykset.  Tahko aloitti juoksujen teon toisessa vuorossa Senni Korhosen kunnarilla ja yhdellä tavallisella juoksulla, tällä kertaa lyönti läpäisi kolmospuolen. Tasoittavalla Pöytyä pääsi yrittämään kotiutusta ajolähdössä, mutta tilanne kuihtui etenijän irtoamiseen kolmospesältä taktisella väärällä. Kotijoukkue paineli 3-0-johtoon harhaheiton turvin, kun Pöytyän punavalkoiset olivat ensin kestäneet Hyvinkään pari kotiutusyritystä. Tasoittavalla vierailijoiden tuska mailan varressa syveni. Päätösvuorossa Tahko räppäsi pallon Lotta Vahvelaisen toimesta kakkosrajasta läpi kahden palon tilanteessa, tuloksena kunnari ja kaksi tavallista juoksua. Pöytyä avasi juoksutilinsä Maria Sveholmin kotiutettua Sanni Kyläpekan. Painostus jatkui ja pientä toivonkipinää pöytyäläisleiriin toi Petra Kaitosen kolmospuolen läpilyönti, jonka turvin kotiin ehtivät Kaisa Pauna ja Minttu Reunanen. Ero joukkueiden välillä kapeni 6-3:een. Enempää täysosumia Pöytyän kirivaihde ei enää tuottanut. Pöytyän parhaina palkittiin Essi Ilmanen ja Minttu Reunanen.


Pöytyän naisten urakka jatkuu sunnuntaina 5.6. kello 13.30 Loimaan pesäpallostadionilla, jonne Manse PP tuo kotipelinsä. Seuraava kotiottelu Kumilassa pelataan keskiviikkona 8.6. kello 18.00, kun Pöytyän vieraaksi saapuu Jyväskylän Kirittäret.

 

- Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi