PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

2.7. PöU - Kempele 1-0 (2-2, 1-1, 1-0s)

Kumilan Kymppi-Katto Areenalla  todistettiin lauantai-iltapäivä tiukka ja olosuhteiltaan kuumankostea, ukkoskuuronkin piiskaama naisten Superpesiksen jumbokamppailu, kun runkosarjassa peränpitäjänä oleva Pöytyä sai vieraakseen toiseksi viimeisenä olevan Kempeleen Kirin. Ottelu ei tasoltaan noussut korkealaatuiseksi, mutta jännitystä piisasi sitäkin enemmän. Joukkueet mittelivät paremmuudesta tasapäisesti läpi vähäjuoksuisen pelin, saamatta eroa toisiinsa kahden jakson aikana. Takkuisen sisäpelin ja virheiden värittämä ottelu ratkesi kotiyleisön riemuksi Pöytyän eduksi supervuorossa ja joukkue nappasi arvokkaat kaksi pistettä sarjataulukkoon, vieraiden jäädessä yhteen pisteeseen jaksoin 1-0( 2-2, 1-1, 1-0). Kauden toisesta voitosta huolimatta Pöytyä jatkaa jumbosijalla. Pelin ratkaisevan juoksun lyönyt ja Pöytyän parhaana palkittu Veera Tyynelä oli iloinen voitosta ja pelin tunnetasosta.

-          Tasaista ja tiukkaa oli tänään, kumpikin joukkue olisi voinut kääntää pelin itselleen missä vaiheessa tahansa. Virheitä tuli kummallekin, mutta tunnetta oli pelissä kivasti, oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Voitto kyllä lämmittää, Tyynelä summasi.

Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä oli tyytyväinen pelin tulokseen, muttei sisältöön.

-          Voitto tietysti lämmittää paljon, kun niitä ei ole tällä kaudella hirveästi tullut. Tasoltaan tämä oli karsea pesäpallo-ottelu ja pelinjohtajan painajainen, molemmilla joukkueilla hirveästi virheitä sisäpelissä, kuten kopinnostopaloja. Lopussa onnistuttiin ratkaisemaan peli, mikä on henkisesti tärkeää, Mäkelä kiteytti.

Tärkeistä pisteistä käydyn taistelun avausvuoroparissa Kempele siirtyi 0-1-johtoon Nea Lotvosen kolmospuolen välilyönnillä, kun Pöytyän ulkokenttä auttoi kotiutustilanteen syntymistä omilla harhaheitoillaan. Pöytyä sai puolestaan puskettua tilanteen päälle toisessa vuorossa, kun vieraat viskelivät myös palloa harhaan. Kotijoukkue iski omista paikoistaan tehokkaasti kun ensin Minttu Reunasen komea lyönti kolmosjatkeelle siivitti Terhi Värrin kotiin. Hetkeä myöhemmin Petra Kaitonen tykitti pelivälineen kakkossaumaan ja Sanni Kyläpekkka kipitti lukemat 2-1: een 311 hengen kotiyleisön iloksi ja Pöytyä siirtyi johtoon. Ensimmäisellä jaksolla ei sisäpelin juhlaa nähty, mutta Kempele pystyi kolmannessa vuorossa kampeamaan tasoihin Maria Kaakisen lyönnillä, joka pomppi ja kimpoili ulkopelaajien räpylöissä. Päätösvuorossa kotijoukkue löi painetta vastustajalle kotiutustilanteilla, mutta kaivattu täysosuma jäi haaveeksi. Kempeleen lyöntivuoro oli nopea, kun punavalkoisten ulkokenttä poltti etenijät kylmänviileästi.

 Toisella jaksolla kummankin joukkueen sisäpeli oli vaikeuksissa, eikä tilanteita pystytty kehittelemään. Hankaluuksien värittämää sisäpeliä sotkivat entisestään syötöillään lukkarit, Kempeleen Venla Ronkainen. sekä Pöytyän Veera Tyynelä. Osittain lukkarien tilille voidaan kirjata myös monet epäonnistuneista kopinnostoista tehdyt palot KeKi meni toisessa vuoroparissa 0-1-johtoon Kaakisen välilyönnillä. Pöytyän tilaisuus aukesi kolmannessa vuorossa, jossa joukkue myllytti useamman kotiutuspaikan putkeen. Pöytyä tasoittikin 1-1:een, kun Reunasen pommi löysi jälleen paikkansa kolmosjatkeelta ja Kaisa Viitala tikkasi kotiin.

Supervuorossa Kempele ei pystynyt rakentamaan kolmostilannetta Pöytyän puolustaessa tiiviisti ulkokentällä. Kotijoukkueenkin sisävuoro alkoi kahdella ripeällä palolla, mutta siitä huolimatta punavalkoiset rakensivat paikan Tyynelälle, joka tinttasi vastustamattoman lyönnin kakkospuolelle ja Kyläpekka porhalsi voittojuoksun kotiin. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Veera Tyynelä, joka valittiin myös Ruutu-tähtipelaajaksi sekä Sanni Kyläpekka. Lumoava- palkinto ojennettiin Terhi Värrille.

Pöytyän seuraava ottelu on vuorossa keskiviikkona 6.7. Tampereella, kun joukkue kohtaa viimeisen kerran runkosarjassa Manse PP:n. Kumilan Kymppi-Katto Areenalla pelataan seuraavan kerran keskiviikkona 13.7. kello 18.00. Vaasan Mailattaria vastaan.

- Jere Hellsten

Kuva: Timo Kesti. Sanni Kyläpekka palkittiin kakkospalkinnolla

Kuva: Timo Kesti. Karri Räikkä Oy:n isännöimässä ottelussa yleisöä 311 henkeä

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi