PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

27.5. Roihu - PöU 2-0 (6-1, 3-1)

Pöytyän naisten Superpesiskauden vierasottelut käynnistyivät perjantaina sateisessa Helsingissä, kun vastaan asettui etukäteen samoille sijoille Pöytyän kanssa uumoiltu Roihuttaret. Ensimmäisellä jaksolla Pöytyän turmioksi koituivat harhaheitoilla kotijoukkueille lahjoitetut kolme juoksua. Punavalkoisten oma sisäpeli oli jälleen tukkoista, eikä etenijöitä saatu kotipesään saakka kuin kertaalleen. Jaksotauon jälkeen Pöytyän ulkopeli tiivistyi, mutta lyöntipelissä ongelmat jatkuivat edelleen. Roihuttaret rytkäisi ratkaisevan eron kahden juoksun arvoisella läpilyönnillä. Pöytyä vastasi vielä omalla vuorollaan, mutta tämä läpilyönti tuotti vain yhden täysosuman, joka ei loppukirissä riittänyt.  Sarjapisteet jäivät pääkaupunkiin jaksoin 2-0 (6-1, 3-1). Pöytyän ykköspalkittu Aurora Frantsila oli käärmeissään tappiosta tärkeälle kilpakumppanille.

-          Suoraan sanottuna ärsyttää hirveästi. Roihu on tasainen vastus meille ja heitä vastaan pitäisi pystyä pelaamaan paremmin. Mielestäni lataus peliin ja alku olivat hyviä, sitten tuli yksi huono ulkovuoro ja peli notkahtaa, eikä saatu otetta takaisin pelin alun tasolle, Frantsila tuumaili.

Kamppailun avausvuoroparissa kumpikin joukkue merkkautti tulostaululle yhden juoksun. Kotijoukkueen johtojuoksu näki päivänvalon, kun Pöytyän ulkokentän heitto meni pahasti ohi kakkospesältä. Pöytyä nousi tasoihin Maria Sveholmin tintattua pallon syvälle kakkospuolen polttolinjaan Terhi Värrin kiitäessä samalla kotipesään. Toisessa vuorossa vieraiden ulkopelissä oli hermoilun merkkejä ja kotijoukkue pystyi naputtelemaan tilanteita toisensa perään, Pöytyän harhaheitot avittivat Roihuttaria peräti kahden juoksun verran. Harhailujen jälkeen Pöytyä kesti kotijoukkueen luoman paineen. Tasoittavalla Pöytyällä oli oma paikkansa ajolähdössä, mutta tulos jäi laihaksi. Seuraavassa vuorossa helsinkiläiset rakentelivat kotiutuspaikkoja, joista iskivät lopulta kaksi juoksua kolmospuolta kurittaneilla sivalluksilla. Pöytyän punavalkoisten pieni painostus katkesi etenijän irtoamiseen kolmoselta taktisella väärällä. Päätösvuoroparissa Roihuttaret onnistuivat kertaalleen juoksunteossa välilyönnillä, vastaavasti Pöytyän viimeinen hyökkäys jäi piippuun.


Tauon jälkeen seuraavaa juoksua saatiin odottaa toisen vuoroparin lopettavalle saakka, jolloin kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon välilyönnin turvin. Pöytyällä oli oma saumansa myös toisessa vuorossa, kun jähmeän sisäpelin päätteeksi Aurora Frantsila pamautti pallon takaa läpi. sen siivittämänä syntyi kotiutustilanne, joka jäi käyttämättä. Kolmannessa vuorossa hankalan alun jälkeen Pöytyä kehitteli kakkoskärjellään kotiutuspaikan, mutta juoksutili jäi avaamatta. Roihuttaret menivät omalla lyöntivuorollaan ratkaisevan tuntuiseen 3-0-johtoon, kun Lotta Nummikari jysäytti pelivälineen kakkosrajasta läpi kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti. Kotijoukkue haki tilanteessa myös kolmatta juoksua, mutta se päätyi paloksi kotipesään. Pöytyän punavalkoiset kavensivat lukemat päätösvuorossa 3-1:een Frantsilan paukautettua myös läpilyönnin kakkosrajasta ja kotiin riensi Essi Ilmanen. Tämä toi vieraiden peliin vielä toivonkipinän, joka lopulta kuitenkin sammui yhtä nopeasti kuin syttyikin. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Aurora Frantsila ja Minttu Reunanen.

Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä harmitteli pelin starttihetkien virheitä.

-          Roihu on ennakkoon ajatellen yksi päävastustaja meille. Näihin peleihin pitäisi tulla hyvällä ilmeellä haastamaan, mutta pelin alkuun tuli kolme harhaheittojuoksua ja niistä ei päästy ensimmäisellä jaksolla yli. Toisella jaksolla oli vähän sama tarina, ensin hyvää ulkopeliä ja sen jälkeen yksi vähän annettu juoksu ja siihen vielä pari juoksua päälle, niin jäätiin vaan perään. Positiivisia juttuja oli aika vähän. Ulkopelissä pelattiin alun heittelyä lukuunottamatta hyvin. Sisäpeli jäi hätäiseksi, toki siellä oli yksittäisiä onnistumisiakin.


Pöytyän tiivis pelitahti jatkuu sunnuntaina 29.5. kello 17.00 Kumilan Kymppi-Katto Areenalla Lapuan Virkiää vastaan.

 

- Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi