PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

27.7. PöU - Tahko 0-2 (2-3, 2-3)

Kumilan Kymppi- Katto Areenalla pelattiin keskiviikkona naisten Superpesiksessä isojen panosten ottelu, kun yhdentenätoista, karsintaviivan alla oleva Pöytyä sai vieraakseen kymmenentenä, viivan yläpuolella majailevan Hyvinkään Tahkon. Peli olikin tasaista taistelua, jossa ei isoja eroja päässyt syntymään. Pöytyä oli johdossa molemmilla jaksoilla, mutta vierasjoukkue käänsi kummallakin pelin lopulta täpärästi hyväkseen ja vei Kumilasta kolme pistettä jaksoin 0- 2(2-3, 2-3). Pöytyän kannalta tilanne muuttui tukalaksi, kun matka kymmenenteen sijaan ja sarjapaikasta käytävien karsintojen välttämiseen kasvoi viiteen pisteeseen, kun runkosarjaa on jäljellä yhtä monta peliä. Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä harmitteli ulkopelissä sattuneita virheitä.

-           Tiesimme, että nämä pisteet olivat tärkeät, kun Tahko on juuri siinä meidän edellä. Nyt he karkasivat harmillisen kauas. Ulkopeli oli hyvin mukana kotiutuksiin asti, mutta sitten tuli ratkaisevia virheitä, se harmittaa hirveästi.  Sisäpelissä emme saaneet peliä kärjestä pyörimään kunnolla. Vielä on pelejä jäljellä, mutta paljon pisteitä pitää ottaa, että kausi päättyy kahden viikon päästä, totesi pettynyt Mäkelä.

Kotijoukkueen parhaana palkitun Minttu Reunasen mietteistä paistoi pelin jälkeen raju pettymys

-          Meidän pelimme kaatui tänään omaan huolimattomuuteen. Olisi pitänyt olla huolellisempi, että juoksuja olisi saatu lyötyä enemmän, Reunanen sanaili.

Jännitysnäytelmän avausvuoroparissa Pöytyän ulkokenttä toimi hyvin, eikä antanut vieraille mahdollisuuksia. Omalla lyöntivuorollaan punavalkoiset rakensivat kangertelevan alun jälkeen kakkoskärjellä tilanteen, josta Pöytyä siirtyi 1-0-johtoon Petra Kaitosen kolmospuolen välilyönnin siivitettyä Kaisa Viitalan kotiin. Toisessa vuoroparissa Tahko pääsi myllyttämään sisäpeliään toimivilla vaihtolyönneillä ja teki kolme juoksua kakkospuolen sivalluksilla runsaslukuisen kotiyleisön harmiksi. Pöytyän lyönnit olivat nihkeitä, eikä punavalkoinen ryhmä pystynyt hyödyntämään harvoja kolmostilanteitaan. Ulkopeli puolestaan pystyi pitämään hyvinkääläiset oivasti ilman lisäjuoksuja. Pöytyä hyökkäsi vimmatusti viimeisessä vuoroparissa, mutta Kaitosen lyömä 2-3- kavennusjuoksu, jolla kotiin saapui Aurora Frantsila ei kuitenkaan riittänyt kääntämään jaksoa pöytyäläisille.


Toisen jakson alussa vierailijat siirtyivät 0-1 edelle kolmospuolen puhkaisulla. Peliväline meni hetkeä myöhemmin läpi kakkospuolelta, mutta hyvää ulkopeliä pelanneen Frantsilan tulinen heitto poltti etenijän kotiin. Pöytyän iskun paikka oli toisessa vuorossa, jossa kotijoukkueen tekeminen toimi mailan varressa, Minttu Reunasen näyttäessä esimerkkiä. Punavalkoiset tasoittivat 1-1:een, kun Kaitosen lyönti painui kolmoskopparin eteen ja Sanni Kyläpekka pinkoi kotipesään. Heti perään Maria Sveholmin hurja kakkospuolen tykitys riitti ja Viitala huudatti 486 hengen kotiyleisöä johtojuoksulla. Kolmannen vuoroparin tasoittavalla Hyvinkää kampesi itsensä ensin väkisin tasoihin 2-2:een, Pöytyä oli ensin avustanut vierailijoita, kun pallo pomppi ikävästi räpylöissä. Painostus jatkui ja Tahko niittasi johtojuoksun, kun lyönti putosi niukasti kolmoskopparin eteen. Pöytyä haki jälleen viimeisessä vuorossa jakson kääntämistä ja loikin painostuksen, mutta yritykset päättyivät paloihin kerta toisensa jälkeen. Pöytyän parhaina palkittiin Minttu Reunanen ja Sanni Kyläpekka.

Pöytyän kausi jatkuu perjantaina 29.7. 2022 vieraspelillä Rauman Feraa vastaan. Seuraava kotiottelu Kumilassa pelataan perjantaina 5.8. kello 18.00, kun vastaan asettuu hallitseva suomenmestari Porin Pesäkarhut.

 

- Jere Hellsten

Kuva: Timo Kesti. Minttu Reunanen pelasi jälleen hienosti ja palkittiin Pöytyän parhaana

Kuva: Timo Kesti. Pettymys paistoi naisten kasvoilta tiukan ottelun jälkeen.

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi