PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

3.8. Seinäjoen Maila-Jussit - PöU 2-0 (3-0, 7-3)

 

Pöytyän naisten Superpesisjoukkueen tiivis kolmen ottelun viikko käynnistyi vieraskamppailulla Pohjanmaan lakeuksilla Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan. Avausjaksolla Pöytyän lyöntipeli kangerteli, eikä joukkue pystynyt hyödyntämään harvoja kotiutuspaikkojaan ja punavalkoinen ryhmä jäi kylmästi juoksuitta ennen taukoa, kun Jussittaret taas tekivät juoksunsa pääosin hyvillä suorituksilla. Toisen jakson alussa Pöytyällä oli vahva vaihe, se ei kuitenkaan kantanut ensimmäistä vuoroa pidemmälle ja onnistumiset loppuivat siihen. Kotijoukkue kömpi rinnalle ja meni ohi voittaen ottelun jaksoin 2-0 (3-0, 7-3). Runkosarjaa on Pöytyän osalta jäljellä kolme peliä ja matkaa karsintojen välttämiseen on tällä hetkellä kaksi pistettä. Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä harmitteli Seinäjoella huonoa pelin alkua.

-          Ensimmäinen jakso oli meiltä sisäpelillisesti tosi heikko. Varmaan puolet paloista tuli ykköselle. Siinä Jussittaret eivät joutuneet tekemään ulkopelissä mitään. Toisen jakson ensimmäinen vuoro ei juoksuista huolimatta ollut juhlaa, mutta 0-3-johto kuitenkin. Sitten Seinäjoelle tuli Mäntylän hieno läpilyönti ja muita hyviä suorituksia. Sen jälkeen emme olleet edes lähellä voittoa, analysoi Mäkelä.

Ensimmäisessä vuorossa Jussittaret iski ottelun avausjuoksun kolmoskopparin eteen sujahtaneella lyönnillä. Pöytyän lyöntivuorot olivat tukkoisia ja tilanteen rakentelu oli vaikeaa. Sisäpelin pyörittämistä varjostivat jakson kuluessa myös monet palot laittomista lyönneistä ja epäonnistuneista kopinnostoista, ulkopeli puolestaan pystyi pitämään kotijoukkueen hyvin aisoissa. Kolmannessa vuorossa Jussittaret onnistui kuitenkin kahdesti murtamaan Pöytyän puolustuksen, ensin näppi kakkosrajaan siivitti etenijän kotipesään ja sen jälkeen Aino-Kaisa Mantereen lyönti läpäisi kolmospuolen juoksun arvoisesti.


Tauon jälkeen Pöytyän sisäpeli aukesi hetkeksi, kun joukkue siirtyi 0-3-johtoon. Punavalkoisten juoksutilin avasi Veera Tyynelän roikotus kakkospuolelle kopparin eteen, jolla kotiin porhalsi Sanni Kyläpekka. Jatkoa seurasi pian, kun Minttu Reunanen karkasi harhaheiton avittamana kotipesän suojaan. Vauhdin ollessa päällä kakkoskärki järjesteli paikan Vilja Aholalle, jonka lyönti upposi kakkospuolelle väliin ja Siiri Leppänen toi kotiin kolmannen täysosuman. Tasoittavalla pöytyäläiset pystyivät pitämään Seinäjoen nollilla. Toisessa vuorossa vieraiden hyvä ote mailan varressa oli kaikonnut ja paloja tuli nopeasti taululle. Jussittaret sai puolestaan hurmoksen päälle Maiju Mäntylän kakkosrajapuhkaisusta, jolla syntyi kunnari ja yksi tavallinen juoksu. Myllytys jatkui hurjana ja Seinäjoki siirtyi sen aikana 4-3-johtoon. Pöytyä sai luotua ajolähtötilanteen ja oli myöhemmin vielä lähellä tasoitusta Kaisa Viitalan läpilyönnillä, mutta kunnari ja juoksut jäivät lopulta haaveeksi. Kotijoukkue repi lisää etumatkaa pöytyäläisiin, kun Mantere ja Emma Sallinen tekivät lyöntipaikalla tuhojaan. Loppuhetkillä Pöytyä ei pystynyt kunnolla hyökkäämään ja joukkue lähti kotimatkalle tyhjin käsin. Pöytyän parhaina palkittiin Veera Tyynelä ja Minttu Reunanen. Lukkari Tyynelä manasi sisäpelin ongelmia.

-          Ensimmäisellä jaksolla oltiin hyvin pelissä mukana, mutta ei saatu sisäpeliä pyörimään mitenkään. Hyvässä lyönnissä oleville kotiuttajajokereille ei saatu tilanteita. Toisella jaksolla hyvä alku, mutta sitten tuli Mäntylän hieno läpäri ja peräkkäisiä onnistumisia vastustajalle. Seinäjoki löi varsinkin toisella jaksolla hyvin.

Pöytyällä ovat viikonloppuna edessä runkosarjan viimeiset kotipelit. Perjantaina 5.8. kello 18.00 Kumilassa vierailee Porin Pesäkarhut ja sunnuntaina 7.8. kello 17.00 Kymppi-Katto Areenalla vastaan asettuu Joensuun Maila.

 

- Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi