PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

5.8. PöU - Porin Pesä-Karhut 1-2 (1-7, 4-3, 0-2s)

Perjantaina Kumilan Kymppi- Katto Areenalle saatiin vieraita naisten Superpesiksen terävimmältä huipulta, kun sarjakakkonen ja hallitseva mestari Porin Pesäkarhut asettui Pöytyän punavalkoisten vastustajaksi. Ensimmäisen jakson alussa kotijoukkue pystyi pitämään Pesäkarhuja numeroiden valossa tiukoilla., mutta jakson vanhetessa porilaiset antoivat näytteen kärkijoukkueen pelaamisesta ja kiskaisivat mojovan eron pöytyäläisiin. Avausjaksolla Pöytyän lyöntipeli yskähteli pahasti, eikä kotijoukkue tuntunut löytävän lääkettä vieraiden ulkokentän murtamiseen. Tässä pelissä nähtiin taas kerran, että jaksotauko voi muuttaa kaiken. Toisella jaksolla Pöytyän toimiva ulkopeli tylsytti Pesäkarhujen yritykset onnistuneesti ja mailan varressa tehdyt ratkaisut alkoivat tuottaa tulosta muun muassa läpilyönnin muodossa ja punavalkoiset ottivat kuskin paikan tiukasti itselleen. Pesäkarhut yritti vimmatusti kuroa eroa umpeen ja pääsi lähelle, mutta Pöytyän puolustus kesti ja joukkue saavutti jaksovoitolla yhden sarjapisteen. Supervuorossa porilaiset ratkaisivat ottelun läpilyönnillä, siihen Pöytyä ei kyennyt vastaamaan. Ottelu päättyi lukemin 1-2 (1-7, 4-3, 0-2). Perjantain kierroksen jälkeen Pöytyällä on matkaa karsintaviivan yläpuolelle yksi piste. Pöytyän parhaana palkittu Minttu Reunanen säteili iloa lehdistötilaisuudessa.

-          Oli kivaa, että kovat vaihtolyönnit onnistuivat tänään, kun en niitä paljon yleensä lyö. Olen tosi tyytyväinen yhdestä sarjapisteestä.

Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelälle kärkijoukkueelta napattu piste maistui.

-          Pisteeseen pitää olla totta kai tyytyväinen. Olemme pelanneet kärkijoukkueita vastaan monta kertaa, eikä ole oltu edes lähellä. Ensimmäisen jakson alku oli meiltä hyvä. Se lässähti kolmanteen vuoroon ja sen tapahtumiin, myös Porin lyöntipeli aukesi. Toisella jaksolla saatiin puolustettua hyvin, vaikkakin Pori teki myös virheitä. Kaitosen läpilyönti oli hieno ja harmi, ettei siitä tullut kunnaria vaan se pysähtyi johonkin tolppaan. Sunnuntaina lähdetään voittamaan yksittäistä peliä, pisteitä toki halutaan ja karsinnat välttää, mutta tämän yhden pelin varaan on turha kaataa koko kautta, totesi Mäkelä tulevasta.

Ensimmäisessä vuoroparissa vierailijat siirtyivät 0-1-johtoon kakkosrajanäpin siivittämänä. Pesäkarhut rakentelivat sisäpelissään tilanteita jakson aikana paikoin jopa vaivattoman näköisesti, mutta kotiutuksissa ruuti oli alussa märkää. Pöytyän sisäpelissä etenijöiden kentälle pääsy oli erittäin hankalaa. Kolmannessa vuorossa porilaiset myllyttivät taululle kolme juoksua tahmean alun jälkeen, osin Pöytyän harhaheiton vauhdittama. Tasoittavalla punavalkoiset rakensivat ajotilanteen kärjestä ja Veera Tyynelä tinttasi pallon väliin Terhi Värrin kirmatessa 1-4-kavennuksen kotiin. Kotiyleisön harmiksi tästä ei seurannut suurempaa painostusta, vaan vuoro loppui nopeasti. Vierasjoukkue iski jälleen päätösvuoroparissa kolme juoksua, kun peliväline alkoi myös hieman pomppia ja sirvahdella Pöytyän pelaajien räpylöissä ja Pesäkarhujen kotiutukset toimivat Susanna Puiston johdolla.


Toisella jaksolla ensimmäinen vuoropari pelattiin ilman täysosumia, mutta seuraavassa Pöytyä siirtyi riemastuttavasti 1-0- johtoon, kun Aurora Frantsila pamautti ajotilanteessa pallon kolmospesän taustalta osittain läpi ja Essi Ilmanen kiiruhti kotiin. Tasoittavalla punavalkoisen kotijoukkueen ulkopeli toimi tarkasti, eikä se jättänyt porilaisille saumoja tasoitukseen. Nopeasta ulkovuorosta Pöytyä sai lisäbuustia peliin ja kehitteli kakkoskärjellä ajolähtötilanteen Petra Kaitoselle. Vähälle vastuulle aiemmin pelissä jäänyt kapteeni jysäytti vastustamattoman pommin takakentälle, joka sukelsi koppareiden välistä Kumilan metsikköön ja kotiin ehtivät Pinja Rouhiainen ja Maria Sveholm kotiyleisön suosionosoitusten saattelemana. Lisää löylyä vierailijoille tarjosi Ilmanen, jonka sivallus kakkosjatkeelle kotiutti Vilja Aholan ja Pöytyä johti 4-0.Pesäkarhut ei kuitenkaan luovuttanut, vaan niittasi kahden palon tilanteessa kaksi kavennusjuoksua Pöytyä-kasvatti Elisa Paunan käynnistettyä kirin. Jännitys tiivistyi viimeiseen vuoropariin, jossa Pesäkarhut nousi jo juoksun päähän ja joukkueella oli vielä mahdollisuuksia tasoitukseen aivan kalkkiviivoille saakka, mutta ratkaiseva kotiutusyritys päättyi laittomaan lyöntiin ja kotiyleisö pääsi tuulettamaan jaksovoittoa.

 

- Jere Hellsten

Kuva. Timo Kesti. Petra Kaitosen komea läpilyönti tuotti kaksi juoksua toisella jaksolla

Kuva: Timo Kesti. Veera Tyynelä pelasi jälleen hienosti lautasen ääressa.

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi