PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

5.9. Vesattaret-PöU 1-2k (2-1, 3-4, 1-1s 3-4k)

Taistelu Superpesispaikasta Pöytyän Urheilijoiden ja Mynämäen Vesan naisten välillä käynnistyi sunnuntaina Mynämäellä. Sarjan avauskohtaamisesta muodostui todellinen jännitysnäytelmä. Varsinaiset jaksot menivät tasan molempien joukkueiden voitettua jakson yhden juoksun erolla. Supervuorossakin juoksut menivät kutkuttavasti tasan. Ratkaiseva ero löytyi lopulta vasta kolmannesta kotiutuslyöntikisasta. Tällä kertaa Pöytyä oli sitkeämpi ja nappasi ensimmäisen voiton, sekä kiinnityksen pääsarjapaikkaan lukemin 1-2 (2-1, 3-4, 1-1, 3-4).Ottelusarjan voittoon vaaditaan kolme otteluvoittoa, Mynämäellä suoritetun ”ryöstön” myötä Pöytyällä on kotietu, kun sarja jatkuu ensi lauantaina 11.9. kello 15.00 Kumilassa.

Pelin avausvuorossa Pöytyä pystyi rakentamaan ajolähdön ja hyödynsi sen, kun Petra Kaitonen tälläsi riittävän lyönnin polttolinjaan ja Terhi Värri spurttasi kotipesään lukemat 0-1:een. Punavalkoiset pääsivät yrittämään etenijää kotiin toistamiseen, mutta lisää juoksuja ei nähty. Tasoittavalla Vesattaret laittoivat numerot tasoihin 1-1:een, pitkälti rajoja puhkoneiden läpilyöntien avustuksella. Juoksun tuottanut lyönti iskettiin kolmosrajaan. Toisessa vuoroparissa Pöytyä ei pystynyt terävään hyökkäykseen ja Vesattaret siirtyivät omalla lyöntivuorollaan johtoon, kun kotiutus upposi väliin. Seuraavassa vuorossa punavalkoisella vierasjoukkueella oli omat kotiutuspaikkansa, mutta tasoitusta ei nähty. Pöytyän ulkopeli onnistui vuorostaan mainiosti tylsyttämään Vesattarien aikeet. Päätösvuoroparissa Pöytyä pystyi luomaan pari kotiutusyritystä, mutta ne päättyvät runsaan pöytyäläiskannattajajoukon harmiksi paloihin kotipesään.

Toisen jakson alussa Mynämäki hyökkäsi kovaa, kun se tekaisi ajolähtötilanteesta kaksi juoksua, ensin lyönti napsahti etukenttään ja perään polttoheitto meni harhaan kolmospesältä. Tasoittavalla Pöytyän pelinrakentelu jäi piippuun ja vuoro loppui lyhyeen. Toisessa vuoroparissa Mynämäki karkasi jo 3-0-johtoon välilyönnin turvin. Pöytyä ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt, vaan nousi taisteluun mukaan Kaitosen saateltua lyönnillään Essi Ilmasen kotipesään. Juoksusta virtaa peliinsä saanut Pöytyän ylpeys pysäytti ulkokentällä kylmänviileästi kotijoukkueen lyöntipelin. Tasoittavalla Pöytyän punavalkoiset rynnistivät täydellä tarmolla kärkietenijöillään tilanteen päälle ja tulosta syntyi. Ensin Värri karkasi kotipesään harhaheiton avittamana. Tämän jälkeen pesät täytettiin ajolähtöön, josta Aurora Frantsila juoni taitavasti näppilyönnin ykkösrajaan ja Kaisa Pauna viiletti tasoituksen 3-3:een. Painostus ulkokentällä yltyi, kun Kaitosen lyönnille oli sopivasti tilaa etukentällä ja Sanni Kyläpekka siirsi Pöytyän johtoon. Päätösvuoroparissa vierailijat puolustivat johtoaan urheasti ja jättivät Vesattaret onnistumisia vaille, vaikka mynämäkeläiset saivat loihdittua kotiutuspaikan.

Edessä oli supervuoro, jonka Pöytyä aloitti sisävuorolla. Toisen jakson voiton jälkeen Pöytyällä oli henki päällä ja joukkue nikkaroi Superissa ajolähtötilanteen päälle, mutta ensimmäinen yritys ei vielä tuonut juoksua. Toisella yrityksellä kuitenkin napsahti, kun Vilja Ahola sijoitti sivalluksensa tarkasti kakkosjatkeelle ja Pauna riensi kovaa kyytiä kotiin. Lisäjuoksua päästiin vielä yrittämään, mutta ilman täysosumaa. Tasoittavalla Pöytyä taisteli vimmatusti ja teki  jo kaksi paloa selvittäen Mynämäen kotiutusyritykset. Vesattaret tasoitti painostuksen päätteeksi kuitenkin numerot 1-1:een välilyönnillä.

 Kotiutuslyöntikisan avauskierroksella Pöytyän viidestä parista kaksi onnistui juoksunteossa, ratkaisevat lyönnit suunnattiin polttolinjaan. Mynämäen kolmesta ensimmäisestä parista kaksi teki juoksun, joista jälkimmäinen erittäin niukasti. Tämän jälkeen Pöytyä laittoi luukut tiukasti kiinni ja jännitys sai vielä jatkua. Toisella kierroksella Pöytyän kaikki kolme pari jäivät vaille täysosumia ja joukkue oli ahdistettu nurkkaan. Pöytyän ulkopeli oli kuitenkin rautaa, eikä jättänyt Mynämäelle mahdollisuuksia. Pitkän ottelun kolmas kotiutuslyöntikierros sanoi lopulta toden, kun Pöytyä niittasi kaksi juoksua, ensin Frantsilan lyönti meni aina koppareille saakka ja Värri ehti kotiin ja seuraavassa Kaitonen toisti tempun ja Kyläpekka kiiruhti kotiin. Mynämäki nousi vielä kintereille ensimmäisen parin onnistuttua, tämän jälkeen Pöytyän ulkokenttä oli kuitenkin tarkkana ja teki ratkaisevat palot etenijöistä ja joukkue pääsi juhlimaan voittoa pöytyäläiskannattajien hurratessa. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Minttu Reunanen ja Aurora Frantsila.

Jännittävä ja tasainen ottelusarja jatkuu ensi lauantaina 11.9. kello 15.00 Kumilan Kymppi-Katto Areenalla, jolloin kannustavalla kotiyleisöllä on jälleen iso rooli.

 

-          Jere Hellsten

Kuvat: Timo Kesti

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi