PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

8.6. PöU - Kirittäret 0-1 (4-4, 1-5)

Pöytyän naisten Superpesisjoukkue oli keskiviikkona kovan testin edessä, kun Kumilassa vieraili sarjataulukon kolmantena oleva Jyväkylän Kirittäret. Sarjan hännänhuippuna tallustava Pöytyä osoitti kuitenkin jälleen, että se kykenee haastamaan isompiaan. Ensimmäisellä jaksolla kuin hurmiossa pelannut Pöytyä oli jo tarraamassa voiton syrjään kiinni, kun punavalkoiset johtivat vielä viimeisessä vuorossa lukemin 4-1. Kirittäret kampesivat kokemuksellaan väkisin tasoihin 4-4:ään ja jättivät Pöytyälle muistoksi vain karvasta kalkkia. Jaksotauon jälkeenkin kotijoukkue roikkui pitkään taistelussa mukana, mutta jyväskyläläiset karkasivat lopulta tavoittamattomiin ja veivät Kumilasta kaksi pistettä jaksoin 0-1 (4-4, 1-5).

Pöytyän parhaana palkittu Aurora Frantsila sadatteli ensimmäisen jakson menetystä loppuhetkillä.

-          Ensimmäisellä jaksolla päästiin maistamaan, miltä johtoasemassa pelaaminen tuntuu ja miten lähellä se piste on. Kokemus puhui ja meiltä vietiin tikkari nenän edestä. Ihan omaa sössimistä oli tosi paljon, ei auta kuin olla pikkaisen parempi ensi kerralla, Frantsila kertasi.

Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä harmitteli myös jaksovoiton lipeämistä käsistä.

-          Sama kaava toistuu kärkijoukkueita vastaan, ollaan mukana taistelussa, mutta kun pitäisi pystyä nappaamaan pisteitä, niin tapahtuu jotain ja vastustaja tulee rinnalle tai ohi. Vähän puuttuu siitä, että saataisiin pisteitä kärkijoukkueilta, Loimaalla oli Mansea vastaan sama juttu kuin tänään. Sama ilme sunnuntaina, niin ollaan vielä lähempänä pisteitä.  Ulkopeli antoi tänään mahdollisuuden olla lähellä pistettä. Pakko on myös kehua vastustajan lyöjäjokeria. Löi hyviä lyöntejä, toivottavasti hänet palkitaan Itä- Länsi- valinnalla, Mäkelä totesi.


Ottelun starttihetkillä Pöytyän ulkopelaaminen onnistui tukahduttamaan vieraiden yritykset mainiosti lukkari Veera Tyynelän ja Frantsilan johdattamina. Etenkin Tyynelän tolppasyötöt olivat myrkkyä Kirittärien etenijöille. Pöytyän sisäpelin tähtihetki oli toinen vuoropari, jossa joukkue myllytti kolme täysosumaa. Pöytyä siirtyi suoraan 2-1-johtoon Minttu Reunasen armottomalla pyssytyksellä kolmosjatkeelle. Kotipesään juoksut tikkasivat Terhi Värri ja Sanni Kyläpekka. Tyynelä puolestaan huudatti 302 hengen kotiyleisöä iskemällä pallon väliin ja sen turvin Reunanen porhalsi kotiin.  Hyvin toiminut ulkopeli puolestaan piti Kirittäret aisoissa. Päätösvuorossa Petra Kaitonen lisäsi Pöytyän johtoa 4-1:een saattelemalla Frantsilan kotipesään etupelaajan ylittäneellä lyönnillä. Kirittäret saapui tasoittavalleen pahat mielessään. Jyväskyläläiset puskivat nopeilla etenijöillään painostuksen päälle ja kavensivat eroa juoksu juoksulta umpeen. Kirittärien ratkaisupelaajana hääri kahdella hienolla peräkkäisellä kotiutuksellaan pelin 4-4:ään tasoittanut jokeri Sara Kujanen. Tämän myötä kotijoukkueen haave jaksovoitosta mureni.


Toisella jaksolla taistelu jatkui tiukkana ja Pöytyä piti tarkalla ulkopelillä vieraita pihdeissään. Pöytyä tasoitti pelin toisessa vuoroparissa 1-1:een, kun Kaitosen välilyönnillä Kyläpekka kirmasi kotipesään. Kolmannessa vuoroparissa Kirittäret riuhtaisi hieman kaulaa kotijoukkueeseen. Kaava oli tuttu, nopeat etenijät rakentavat tilanteen ja kuusi kertaa pelissä kotiuttanut 18-vuotias Kujanen kiittää ratkaisevasti, tällä kertaa lyönti läpäisi Pöytyän taistelevan ulkokentän kolmospuolen kahden juoksun arvoisesti ja lukemat taululla olivat 1-4. Pöytyä ei tästä enää kunnolla toipunut, eikä loppukiriä nähty yrityksistä huolimatta. Pöytyän parhaina palkittiin Aurora Frantsila ja Minttu Reunanen. Ruutu- tähtipelaaja oli Veera Tyynelä ja Frantsila pokkasi myös Lumoava-palkinnon.

Pöytyän naisten seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 12.6. kello 17.00, kun Kumilan Kymppi-Katto Areenalla vierailee sarjataulukon kuudentena oleva Roihuttaret Helsingistä. Odotettavissa on tiukka ja tärkeä vääntö sarjapisteistä.

 

- Jere Hellsten

Kuva: Timo Kesti. Sanni Kyläpekka toi johtojuoksun 2-1 Minttu Reunasen läpilyönnillä

Kuva: Timo Kesti. Aurora Frantstilalta loistava ottelu ja otteluisäntä Ponsse palkitsiki hänet Pöytyän parhaana

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi