PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

8.7. Mailattaret - PöU 0-1 (2-2, 1-6)

Naisten Superpesiksessä sarjajumbon paikalla oleva Pöytyä matkusti perjantaina toisen sarjanousijan Vaasan Mailattarien vieraaksi. Ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista kamppailua, jossa molempien joukkueiden ulkokentät pitivät tilannemäärät matalina. Pöytyä oli kiinni jaksovoitossa vielä viimeisessä vuoroparissa, mutta Vaasa vääntäytyi väkisin tasoihin. Toisella jaksolla Pöytyä sai sisäpeliään paremmin pyörimään ja nakutti juoksuja tasaisesti, punavalkoisten ulkopeli onnistui hillitsemään vaasalaisten sisäpeliä mainiosti. Pöytyä voitti toisen jakson lopulta selkeästi ja nappasi kaksi pistettä sarjataulukkoon ensimmäisestä vierasvoitostaan jaksoin 0-1 (2-2, 1-6). Häntäpään taistelu tasoittui, viimeisenä kahdentenatoista olevan Pöytyän ja kahdeksantena olevan Vaasan ero on viisi pistettä. Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä oli mielessään joukkueen asenteesta tärkeään vieraspeliin.

-          Ehdottomasti hieno vierasvoitto, meillä oli ajatuksena lähteä peliin isolla tunteella ja pelata sitä kautta ehjä peli.

Ensimmäisen jakson sisäpeliin ei voi olla tyytyväinen, mutta onneksi saatiin peliä auki toisella jaksolla ja vaihtotilanteissa onnistuttiin. Olen tyytyväinen kakkoskärjen peliin (Kaisa Viitala ja Pinja Rouhiainen), meillä oli välillä tukkoista ja he tekivät tilanteen silloin kun me sitä tarvitsimme. Keskiviikkona tärkeä seuraava peli Mailattaria vastaan kotona. Kaikki jäljellä olevat ottelut ovat tärkeitä ja pisteitä tarvitaan, Mäkelä suuntasi jo tulevaan.

Kamppailun ensimmäisessä vuoroparissa kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon kakkoskopparin eteen menneellä lyönnillä. Pöytyä ei omalla lyöntivuorollaan kyennyt tilanteita rakentelemaan. Toisessa vuoroparissa kumpikin joukkue tuskaili pahemman kerran oman sisäpelinsä kanssa ja paloja napsahteli vilkkaasti taululle. Seuraavassa vuoroparissa Mailattaret loihtivat pienen paineen, jonka Pöytyän ulkopeli selvitti mallikkaasti. Omalla tasoittavallaan Punavalkoiset löivät kärjestä ajotilanteen päälle ja Aurora Frantsila kiitti vastuusta täräyttämällä pallon kolmosjatkeelta läpi ja kotiin juoksut spurttasivat Terhi Värri ja Siiri Leppänen siirtäen Pöytyän 1-2- johtoasemaan. Päätösvuorossa Vaasa rakensi kärjellään ajolähtötilanteen osin Pöytyän harhaheiton avittamana. Hyökkäys tuotti tasoitusjuoksun Henna Suomisen kakkosrajalyönnillä. Vierailijoilla oli vielä oma mahdollisuutensa jaksovoittoon, mutta jahti päättyi kopparin kovan heiton polttaessa etenijän täpärästi kotipesään.

Toisen jakson alkumetreillä kummankin joukkueen peli oli nihkeää. Pöytyä hyökkäsi kovaa toisessa lyöntivuorossaan loihtimalla painetta ulkokentälle. Toinen kotiutusyritys onnistui, kun Maria Sveholmin sivallus kakkosjatkeelle kotiutti Sanni Kyläpekan. Tämän jälkeen kakkoskärki pyöräytti uudestaan paineen päälle ja Vilja Ahola saatteli pussinpohjalyönnillään Kaisa Viitalan kotiin. Vaasa kavensi tasoittavallaan 1-2:een Suomisen onnistuessa. Punavalkoisten kakkoskärki toimi vakuuttavasti seuraavassakin lyöntivuorossa järjestämällä myllytyksen hankalassa tilanteessa. Pöytyä lähti kahden juoksun karkumatkalle, kun sisäpelissä huimaan vireeseen äitynyt Ahola täräytti pelivälineen kolmospuolelta läpi ja Viitala porhalsi kakkoselta aina kotiin saakka. Seuraava täysosuma nähtiin, kun Petra Kaitonen kotiutti Aholan ja numerot olivat 1-4. Vaasa yritti tasoittavallaan kiriä eroa umpeen, mutta Pöytyän ulkopeli nollasi yritykset varmasti. Ottelun päätösvuorossa Pöytyä punnersi jälleen kaksi juoksua lisää. Ensin Kyläpekka karkasi ovelasti kotiin kopparin pudottaessa Anna Hemmilän lyönnin taktisesti kenttään. Heti perään Sveholmin lyönti yllätti kakkoskopparin Frantsilan juostessa kotiin. Kotijoukkue sai luotua tasoittavallaan vielä ajolähdön, mutta tulosta ei tullut. Pöytyän parhaina palkittiin Vilja Ahola ja Aurora Frantsila. Mailan varressa säkenöinyt Ahola oli ilahtunut suorituksistaan.

-          Yleensä peleissä ei tule hirveästi lyöntejä, tänään tuli ja oli kiva, että pääsin näyttämään, että lyöntejä löytyy. Meiltä löytyy kyllä muitakin kotiuttajia, mutta tänään oli itsellä hyvä päivä, Ahola totesi.

Samat joukkueet kohtaavat uudelleen jo keskiviikkona 13.7. kello 18.00 Kumilan Kymppi-Katto Areenalla.

 

- Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi