PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

25.11. Manse PP- PöU 2-0 (5-2, 5-0)


Pöytyän naisten ykköspesisjoukkue avasi hallikauden harjoitusottelut lauantaina, kun se kohtasi Tampereen Pirkkahallissa tulevan Superpesiskauden ennakkosuosikkeihin kuuluvan Manse PP:n, jonka viuhkan varresta löytyy pöytyäläisille viime kausilta tuttu Markus Wirzenius. Pöytyä aloitti ottelun todella terävästi omalla sisävuorollaan rakentaen heti pari ajolähtötilannetta. Punavalkoiset siirtyivätkin 0-1-johtoon, kun Petra Kaitonen toimitti pallon kolmospuolelle ja kotipesään porhalsi Pinja Rouhiainen. Tasoittavalla Manse onnistui myös kertaalleen juoksunteossa, kun kolmospuolen kupperi riitti kotiuttamaan etenijän. Toisessa vuoroparissa Pöytyä jatkoi pirteää peliään ja sai luotua jälleen muutaman kotiutuspaikan, joista syntyi yksi täysosuma, kun Kaitonen löi hermopallon polttolinjaan ja Elisa Pauna pinkaisi kotiin. Tamperelaiset saivat omalla tasoittavallaan pelinsä pyörimään ja tekivät neljä juoksua. Mansen kotiutuslyönnit painottuivat pitkälti kakkospuolelle ja vuoroon mahtui myös Anna Hemmilän juoksun arvoinen takakentän läpilyönti. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyä sai kakkoskärjellään aikaan ajolähtötilanteen, mutta se ei tuonut toivottua lopputulosta. Tasoittavalla vuorolla vieraiden ulkopeli onnistui pitämään myös Mansen nollilla. Viimeisessä vuoroparissa Pöytyän sisäpeli ei lähtenyt kunnolla rullaamaan, eikä lisäjuoksuja syntynyt. Näin Manse kuittasi avausjakson nimiinsä juoksuin 5-2.


Toisen jakson alkuun Manse siirtyi heti 2-0-johtoon, kun ensin kotiutuslyönti meni etupelaajan yli ja hetkeä myöhemmin ilkeä surriainen yllätti etukentän. Tasoittavalla Pöytyän peli oli tukkoista ja myös vastustajan lukkari onnistui sotkemaan punavalkoisten tilanteiden rakentelua. Toisessa ja kolmannessa vuoroparissa kumpikaan joukkue ei onnistunut lisäämään juoksutiliään. Manse sai vuoroissa luotua muutamia kotiutustilanteita, mutta Pöytyän ulkokenttä selvitti yritykset kunnialla. Sisäpelissä vierailijoilla oli vaikeuksia löytää lyönneilleen tilaa Superpesisjoukkueen ulkokentästä. Viimeisessä vuoroparissa tamperelaiset tekivät vielä kolme juoksua, muun muassa Hemmilän onnistuttua toistamiseen puhkomaan takakentän. Tasoittavalla Pöytyä haki vielä kavennuksia, mutta joukkueen juoksusaldo ei toisella jaksolla auennut, vaan Manse voitti toisen jakson juoksuin 5-0 ja samalla koko ottelun jaksoin 2-0.


Varsinaisen ottelun lisäksi joukkueet ehtivät hallivuoron puitteissa pelaamaan myös supervuoron ja kotiutuslyöntikisan. Supervuorossa Pöytyän sisäpeliä vaivasi edelleen nihkeys, eikä joukkue saanut kunnon tilanteita aikaiseksi ja jäi nollille. Manse vuorostaan sai loihdittua kärjellään kolmostilanteen ja onnistui vielä kotiutuksessa välilyönnin turvin. Kotiutuslyöntikilpailussa Pöytyä onnistui viidellä parilla tekemään kaksi täysosumaa, kun ensin Venla Aholan lyönti kakkospesän tuntumaan riitti saattelemaan Pinja Rouhiaisen kotiin ja viimeisessä parissa Essi Ilmanen löi pallon kakkoskopparin eteen ja Terhi Värri toi juoksun kotipesään. Tasoittavalla Manse onnistui heti ensimmäisellä parilla kaventamaan lukemat 1-2:een. Nämä jäivät lopulta myös kotiutuslyöntikisan loppulukemiksi, kun Pöytyän punavalkoisten ulkopeli onnistui tehokkaasti pysäyttämään Mansen loput yritykset. Näin Pöytyäkään ei poistunut Pirkkahallista tyhjin käsin.


Naisten harjoituspelit jatkuvat lauantaina 1. helmikuuta, kun joukkue kohtaa Mynämäen Vesan Superpesisjoukkueen Rauman Talviharjoitteluhallissa. Kenttävuoro alkaa kello 20.00.


- Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi