Menu

1.9. Lappajärvi - PöU 2 - 0 (6 - 3, 4 - 1)

Lauantaina Lappajärvellä pelattiin naisten Superpesiskarsinnan kolmas ottelu Lappajärven Veikkojen ja Pöytyän Urheilijoiden välillä. Pöytyä lähti otteluun ”selkä seinää vasten”, sillä tappiolla joukkueen kausi päättyy. Vierasjoukkue sai otteluun tukea omiltaan, sillä Pöytyältä lähti matkaan fanibussi. Ottelun avausvuorossa Lappajärvi siirtyi 1-0 -johtoon, kun painostus tuotti tulosta kakkospuolen lyönnillä. Pöytyä sai tasoittavallaan ajotilanteen aikaiseksi, mutta juoksua ei kuitenkaan syntynyt. Toisessa vuorossa kotijoukkue saatteli etenijän kotipesään kolmesti, juoksuista kaksi syntyi harhaheittojen turvin. Tasoittavallaan Pöytyä sai omat harhansa ”takaisin”, kun lappajärveläiset viskasivat polttoheiton ohi kakkospesältä ja heiton avulla kotiin ehtivät Sanni Kyläpekka ja Sylvi Pellonperä. Kolmannessa vuorossa pohjanmaalaiset onnistuivat jälleen kertaalleen, kun joukkueen lyöjäjokeri tempaisi pallon kolmosrajasta läpi. Tasoittavalla vuorolla lukemat kaventuivat 5-3:een, kun naisten ykköspesiksen elokuun pelaajaksi valittu Petra Kaitonen taiteili näppilyönnillä Elisa Paunan kotiin. Kotijoukkue onnistui viimeisessä vuorossa tekemään yhden juoksun kakkosrajaan suunnatulla näpillä. Pöytyän kiri viimeisessä vuorossa ei tuottanut onnistumisia, joten ensimmäinen jakso päättyi Lappajärven 6-3- voittoon.

 Jaksotauon jälkeen ensimmäisessä vuorossa Pöytyä ei onnistunut tekemään juoksuja, vaikka joukkueella siihen mahdollisuudet olikin. Tasoittavalla vuorolla Lappajärvi osoitti merkkejä siitä, miksi se on pelannut Superpesistä tänä vuonna. Joukkue takoi vuorossa yhteensä neljä juoksua hyvillä lyönneillä kentän rajoille ja ulkopelaajien väliin. Toisen jakson seuraava juoksu nähtiin vasta ottelun päätösvuorossa, vaikka molemmilla joukkueilla oli hyviä mahdollisuuksia kartuttaa juoksusaldoaan pitkin jaksoa. Loppulukemat 4-1 viimeisteli Katri Koivunen , jonka välilyönti riitti tuomaan Pinja Rouhiaisen kotipesään. Lappajärvi siis voitti ottelun jaksoin 2-0, tämä tarkoitti sitä, että koko ottelusarja meni Lappajärvelle voitoin 3-0 ja joukkue säilytti paikkansa Superpesiksessä. Pöytyän parhaina kolmannessa ottelussa palkittiin Oona Nuutila ja Sanni Kyläpekka.

Pöytyän pelinjohtaja Juhani ”Kake” Rannikko summasi lauantain ottelun tiiviisti

  • Kokemus ja varmuus ratkaisivat ottelun. Toki lyönneissäkin oli eroa Lappajärven hyväksi .Me hermoilimme ensimmäisellä jaksolla muutaman tilanteen ja juoksun ”räpylästä”, mitä tämän tason pelit eivät kestä.

Kausi kokonaisuudessaan oli pelinjohtajan mieleen.

  • Tyytyväinen olen joukkueeseen. Viime vuonna pelattiin Suomensarjaa. Meillä oli ennen kauden alkua yksi pelaaja, joka oli pelannut aikaisemmin Ykköspesistä. Nyt pelattiin paikasta Superpesikseen, niin ei voi olla kovin murheellinen, päätti Rannikko.

Pöytyän parhaana pelaajana palkittu Oona Nuutila oli samoilla linjoilla pelinjohtajan kanssa.

  • Kyllä tämän kauden menestys oli aika yllätys. Ennen kauden alkua veikkailin, että jos olemme Ykköspesiksen viiden parhaan joukossa, niin kausi on hyvä. Nyt kausi meni yli odotusten, Nuutila totesi.

Pöytyän naisten Ykköspesiskausi oli todellinen sensaatio, joukkue rankattiin keväällä pelinjohtajien arvioissa Ykköspesiksen sijalle 10.  Totuus kesän lopulla oli kuitenkin runkosarjan sijoitus 2 ja pääsy nousukarsintoihin Superpesispaikasta. Tämän kauden hienot otteet antavat joukkueelle varmasti paljon energiaa harjoitteluun ensi kautta varten.   – Jere Hellsten


Nämä naiset nousivat vuodessa Superpesiksen porteille!                       Kuva: Timo Kesti
 

Suosittele meitä