Menu

11.8. Joensuu - PöU 2 - 0 (6 - 1, 1 - 0)

Pöytyän naisten ykköspesisjoukkue suuntasi lauantai-aamuna kulkunsa kohti Joensuuta, jossa vuorossa oli runkosarjan viimeinen kamppailu. Ottelun alkuun kotijoukkue Joensuu pääsi hieman niskan päälle, kun se iski avausvuorossa kolme juoksua. Kaksi ensimmäistä juoksua syntyivät kakkospuolen puhkoneella lyönnillä. Pöytyä pystyi tekemään tasoittavallaan yhden juoksun, kun Petra Kaitonen kotiutti Elisa Paunan. Kolmannen vuoroparin päätyttyä tulostaululla lukemat olivat 6-1. Pöytyän sisäpeliä vaivasi tilanteiden rakentelun vaikeus, eikä kavennuksen paikkoja joukkueelle juuri ilmaantunut. Vierailijoiden avausjakson viimeinen vuorokaan ei tuonut lisäjuoksuja, näin jakso päättyi Joensuun 6-1- voittoon. Ottelun toinen jakso puolestaan oli todellista ulkokenttien hallintaa ja juoksujen tekeminen oli molemmille joukkueille hankalaa hyvistä yrityksistä huolimatta. Toisen jakson ainoa juoksu syntyi vasta kolmannen vuoroparin tasoittavalla , kun joensuulaisten leikkaava lyönti kakkospuolelle karkasi ulkokentältä kenttää ympäröineisiin suojaverkkoihin. Näin Joensuu voitti toisen jakson lukemin 1-0 ja koko ottelun jaksoin 2-0. Pöytyän parhaina pelaajina ottelussa palkittiin Sanni Kyläpekka ja Kaisa Pauna.

 Runkosarja päättyi Pöytyän osalta toiseen sijaan, joka varmisti joukkueelle pääsyn pudotuspeleihin. Pöytyän pelaajat menestyivät myös mainiosti henkilökohtaisissa tilastoissa, Petra Kaitonen voitti runkosarjan lyöjä- ja tehopistetilaston. Kaitosen saldo oli 2 kunnaria, 69 lyötyä ja 8 tuotua juoksua. Kaitonen voitti lyöjätilaston peräti 12 juoksun erolla toiseksi sijoittuneeseen. Sanni Kyläpekka valloitti puolestaan etenijätilaston voiton 47 tuodulla juoksulla. Elisa Pauna oli etenijätilaston kolmas 43 tuodulla. Kärkilyöntitilaston kymmenen parhaan joukkoon mahtui kolme pöytyäläispeluria.

Lauantain ottelun lopputulos tarkoitti sitä, että Pöytyä ja Joensuu kohtaavat toisensa myös keskiviikkona alkavissa Ykköspesiksen välierissä. Ottelusarjan voittoon vaaditaan kolme otteluvoittoa. Välierien voittaja pääsee puolestaan karsimaan paikasta Superpesikseen Lappajärven Veikkoja vastaan. Välierien ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona 15.8. kello 17.30 Kumilan Kymppi- Katto Areenalla. Sarjan toisen kotiottelun vuoro on sunnuntaina 19.8. kello 17.00.  Hienon runkosarjan pelannut Pöytyän nuori joukkue ansaitsee nyt uuden haasteen edessä myös runsaslukuisen ja kannustavan kotiyleisön tukea.  Liput 8€, opiskelijat/eläkeläiset 6€, alle 16v. ilmaiseksi. Kausikortilla 5€

- Jere Hellsten


Eteenijäkuningatar Sanni Kyläpekka kevätkierroksen Joensuu-ottelussa     Kuva: Timo Kesti

Suosittele meitä