Menu

Jalasjärvi  - PöU 1-2 s (12-2, 7-13, 0-1)

Pöytyän naisten ykköspesisjoukkue aloitti sarjakautensa Ykköspesiksen suuren ennakkosuosikin Jalasjärven Jalaksen vieraana. Ottelun alku oli nousijajoukkueelle hankala ja kotijoukkue pääsi tekemään kaksi juoksua avausvuorossaan, jättäen pöytyäläiset ilman juoksuja. Jalasjärvi lisäsi johtoaan toisessa vuorossa kahdella lisäjuoksulla. Kotijoukkue käytti hyödykseen oman kenttänsä avoimuuden, ja pallo livahtikin muutaman kerran rajoista läpi. Pöytyä sai myös koneensa käyntiin, kun Petra Kaitonen löi pallon komeasti kakkospuolelle ja kotiin ehti Oona Nuutila. Juoksujen tekeminen jatkui kolmannessa vuorossa, kun Kaitosen linjaan lyömä pallo riitti kotiuttamaan Essi Ilmasen. Kolmen vuoron jälkeen lukemat olivat 4-2. Viimeisessä vuorossa Jalasjärvi sai päälle pahan myllytyksen ja vyörytti pahoja tilanteita Pöytyän ulkokentälle toinen toisensa perään. Pitkän vuoron loputtua taululla lukemat olivat 12-2. Pöytyä ei tasoittavallaan saanut kavennuksia aikaan, joten jakso päättyi näihin lukemiin.

Kuva: Marja Mäkelä

Tauolta kentälle palasi aivan eri Pöytyä kuin sieltä lähti. Joukkue sai jaksoon unelma-alun, kun Elisa Pauna löi läpi kolmospuolelta ja kotiin juoksi Sanni Kyläpekka. Tämän juoksun jälkeen Pöytyällä tuntui onnistuvan kaikki ja juoksuja syntyi kuin sieniä sateella. Hurmoksellisen avausvuoron jälkeen Pöytyä johti toista jaksoa 2-7. Tämän jälkeen joukkueet tarjosivat yleisölle todellista juoksuilottelua. Pöytyä hallitsi tilannetta läpi jakson, vaikka Jalasjärvi pääsikin pahimmillaan jo kahden juoksun päähän. Jakson lopullinen ratkaisu tapahtui neljännessä vuorossa, kun Elisa Pauna puhkaisi kakkospuolen kiertäen samalla kunnarin. Tähän eivät jalasjärveläiset kyenneet vastaamaan, ja jakson loppulukemat olivat lopulta juoksurikkaat 7-13. Näin ollen edessä oli ottelun voittajan ratkaiseva supervuoro. Pöytyä jatkoi samalla otteella kuin toisella jaksolla, ja sai aikaan yhden juoksun, kun Kaitonen löysi tilaa tutusta paikasta kakkospuolelta ja pallo tutustui jälleen kenttää ympäröivään vesistöön. Omalla ulkovuorollaan vierailijat taistelivat hienosti joukkueena ja pitivät vastustajan nollilla. Näin voitto ja kaksi pistettä matkasivat Pöytyälle kovan taiston päätteeksi.

Kuva: Marja Mäkelä

Naisjoukkue jatkaa otteluitaan lauantaina 19.5. kello 12.30. Tuolloin on vuorossa kotiavaus Kumilan Kymppi-Katto Areenalla. Vastustajaksi otteluun saapuu Nurmon Jymy. Liput otteluun 8€ opiskelijat/eläkeläiset 6€ ja alle 16-vuotiaat ilmaiseksi.

- Jere Hellsten

Suosittele meitä