Menu

13.6. PöU - Janakkala 0 - 1 (0 - 1, 4 - 4)

Naisten Ykköspesisjoukkue palasi viikonlopun voittoisan vierasreissun jälkeen kotiyleisön eteen keskiviikkona, kun joukkue kohtasi Janakkalan Janan. Janakkala on naisten hallitsevan Suomen mestarin Manse PP:n farmijoukkue. Ottelun avausjakson alku oli todellista ulkopelin juhlaa. Molemmat joukkueet saivat toistensa sisäpelin tylsytettyä melko hyvin. Pöytyä onnistui luomaan avausvuoroissa muutaman ajolähtötilanteen, mutta toivottua lopputulosta ne eivät tuottaneet. Ottelun avausjuoksu nähtiin kolmannessa vuoroparissa. Kotiyleisön harmiksi sen onnistui tekemään vierasjoukkue, kun lyönti ei tarttunut pöytyäläisten räpylöihin polttolinjassa. Tämän jälkeen kotijoukkue yritti vimmatusti tasoittaa avausjaksoa, mutta se ei kuitenkaan onnistunut hyvistä paikoista huolimatta. Näin avausjakson voitto meni Janakkalaan niukasti lukemin 0-1.

 Toisen jakson avausvuorossa peli tuntui jatkuvan ensimmäisen jakson tapaan. Ulkokentät pitivät hyvin, eikä tilanteita juoksuntekoon juuri ollut. Pöytyä sai oman juoksutilinsä vihdoin auki toisessa vuoroparissa, kun Oona Nuutilan lyönti putosi kenttään aivan kakkosrajalle ja oli ottamaton pallo Janakkalan ulkokentälle. Pallo jatkoi matkaansa syvälle Kumilan kentän kakkospuolen metsikköön. Tällä lyönnillä kotipesään sai hölkkäillä Sylvi Pellonperä. Nuutila puolestaan kiersi lyönnillään kunnarin ja sai palkinnoksi tästä Kyrön Kulta-Kellon lahjoittaman kunnarikorun. Janakkala pystyi omalla tasoittavalla vuorollaan tekemään yhden juoksun. Toisen jakson puolivälissä lukemat olivat jännittävät 2-1 Pöytyälle. Omalla kolmannella vuorollaan kotijoukkue ei onnistunut tekemään juoksua. Janakkala sen sijaan teki omalla vuorollaan kolme juoksua, joista yksi tuli kunnarilla tyhjään kenttään, kun vierasjoukkueen jokeripelaaja löysi tilaa samasta paikasta, kuin Nuutila hetkeä aikaisemmin. Viimeiseen sisävuoroon tultaessa Pöytyä oli ajettu tilanteeseen, jossa joukkueen täytyi tehdä kolme juoksua taistellakseen ottelun voitosta. Kotijoukkue sai vuoron loppupuolella hyvän painostuksen päälle ja onnistui tasoittamaan jakson 4-4:ään, kun Petra Kaitosen välilyönti sirvahti vieraiden ulkokentän räpylöistä ja kotiin ehtivät Sylvi Pellonperä ja Essi Ilmanen. Lisää juoksuja ei enää syntynyt ja Pöytyä siirtyi ulkokentälle enää estämään Janakkalaa saamasta täyttä pistepottia. Siinä se myös onnistui ja toinen jakso päättyi tasalukemiin 4-4 ja koko ottelu Janakkalalle 0-1. Näin kaksi pistettä matkasi Hämeeseen ja piste meni ” liitolle”. Tappiosta huolimatta Pöytyä jatkaa Ykköspesiksen kolmantena.

Pöytyän naisten seuraava kotiottelu on jo sunnuntaina 17.6. Tuolloin Kymppi-Katto Areenalla on vuorossa todellinen kärki- ja paikalliskamppailu, kun vastaan asettuu Ykköspesistä johtava Mynämäen Vesa. Ottelu alkaa kello 13.00, jolloin kotijoukkue tarvitsee kaiken mahdollisen tuen myös kotiyleisöltä.

- Jere Hellsten

Tilastot


Oona Nuutilan komean kunnarin juhlintaa                                         Kuva: Paula Pellonperä

Tiukkaa keskittymistä kaarella                                                      Kuva: Paula Pellonperä

Sylvi Pellonperä syöksyy kotipesään

Suosittele meitä