Menu

17.6. PöU - Mynämäki 1 - 2s (1 - 2, 7 - 2, 1 - 2)

Sunnuntaina Kumilan Kymppi-Katto oli ilmassa todellista paikalliskamppailun tuntua, kun naisjoukkue kohtasi Mynämäen Vesan. Otteluun oman mausteensa toi myös Naisten Ykköspesiksen sarjatilanne, jossa Mynämäki majaili kärkipaikalla ja Pöytyä kolmantena. Ottelun avausjakso oli todella tasaista ja tiukkaa vääntöä. Molempien joukkueiden ulkopelaaminen tuotti vastustajalle vaikeuksia rakentaa tilanteita. Ottelun avausjuoksu nähtiin toisessa vuoroparissa, kun kotijoukkueen Oona Nuutilan lyönti kakkosjatkeelle riitti Sanni Kyläpekalle, joka toi lukemiksi 1-0. Mynämäki sai myös juoksutilinsä auki näppilyönnillä. ja viimeiseen vuoropariin lähdettiin tasalukemissa 1-1. Siinä vierasjoukkue Mynämäki sai aikaan yhden juoksun, kun pallo putosi juuri Pöytyän kopparin eteen. Pöytyä ei omalla tasoittavallaan onnistunut tekemään lisää juoksuja. Näin ensimmäisen jakson loppulukemiksi kirjattiin 1-2 Mynämäelle.

Toinen jakso näytti alussa noudattavan ensimmäiseltä jaksolta tuttua kaavaa. Toisessa vuoroparissa juoksuhanat kuitenkin avautuivat kunnolla, kun Pöytyä sai luotua ajolähdön. Tilannetta purkamaan asettui Naisten Ykköspesiksen lyöjätilastoa johtava Petra Kaitonen, jonka luja lyönti sujahti vierailijoiden koppareiden välistä takaa läpi. Tuloksena tästä oli Kaitoselle ajokunnari ja kaiken kaikkiaan neljä juoksua. Palkinnoksi sivalluksestaan Kaitonen sai Kyrön Kulta- Kellon lahjoittaman kunnarikorun. Ajokunnarista intoutuneena Pöytyä takoi vuoroon vielä kolme lisäjuoksua, kun Essi Ilmanen kotiutti Elisa Paunan ja Sylvi Pellonperän ja Katri Koivunen puolestaan auttoi lyönnillään Ilmasen kotipesään. Mynämäki onnistui omalla tasoittavallaan tekemään kaksi juoksua. Lukemat olivat toisen jakson puolivälissä 7-2. Nämä jäivät myös jakson loppulukemiksi, kun molempien joukkueiden ulkokentät ”löivät luukut kiinni” loppujakson ajaksi. Näin edessä oli supervuoro ja Kymppi-Katto Areenalle tulleet 267 katsojaa saivat nähdä paikalliskamppailua pitkän kaavan mukaan. Mynämäki aloitti supervoron sisältä ja onnistui juoksunteossa kahdesti. Pöytyä puolestaan sai tasoittavallaan ajotilanteen päälle ja Petra Kaitosen lyömänä ja Elisa Paunan tuomana syntyikin 1-2 kavennus. Enempää juoksuja ei enää kuitenkaan nähty, joten paikalliskamppailun voitto meni Mynämäelle.

Pöytyän naiset jatkavat otteluitaan juhannuksen jälkeen keskiviikkona 27.6, jolloin joukkue matkaa Vaasaan. Seuraava kotiottelu on vuorossa sunnuntaina 8.7. Tuolloin vastaan asettuu Rauman Fera 2.

- Jere Hellsten


Ykkösen lyöjätilaston kärki Petra Kaitonen pamautti komean ajokunnarin  Kuva: Paula Pellonperä


Elisa Pauna syöksyy juoksyn                                                               Kuva: Paula Pellonperä

Sylvi Pellonperä palkittiin kotijoukkueen parhaana                         Kuva: Paula Pellonperä
 

Suosittele meitä