Menu

19.8. PöU - Joensuu 2 - 0 (3 - 2, 3 - 1) välierä 3

Sunnuntaina Pöytyä ja Joensuu ottivat yhteen naisten Ykköspesiksen kolmannessa välieräottelussa Kumilan Kymppi- Katto Areenalla. Ottelun avausvuorossa Pöytyän otteissa näkyi  pientä hermostuneisuutta, pallot eivät tahtoneet jäädä räpylöihin ja pomputkaan eivät olleet suotuisia. Joensuu käytti alun tilanteet hyväkseen ja teki vuorossa kaksi juoksua. Ensimmäinen juoksu syntyi näppilyönnillä kakkosrajaan ja toinen puolestaan pomppivan ja pyörivän hermopallon avittamana. Kotijoukkue sai omalla tasoittavallaan luotua kärjestä ajolähtötilanteen, josta Petra Kaitonen kiiti ja tälläsi pallon tylysti väliin ja kotiin lyönnillä säntäsi Elisa Pauna. Toisessa vuorossa Pöytyän ulkopeli vakiintui lauantain kamppailusta tutulle tasolle, jossa joensuulaiset eivät saaneet paljon kotiutusmahdollisuuksia. Kotijoukkue nousi omalla vuorollaan tasoihin 2-2 :een, kun vierailijoiden polttoheitto kolmospesälle meni hieman harhaan ja se aiheutti sekavan tilanteen ulkokentällä, jonka käytti ovelasti hyödykseen Sylvi Pellonperä ja kiiti kotipesään. Kolmannessa vuoroparissa kotijoukkue nollasi jälleen joensuulaisjoukkueen yritykset tehokkaasti. Pöytyä onnistui omalla sisävuorollaan tekemään jälleen yhden juoksun, kun pelinjohto laittoi Pellonperän lyöntivuorolla ”yllätysmerkin päälle” ja tämä löi näppilyönnin keskelle kenttää ja johtojuoksun kotiin spurttasi Sanni Kyläpekka. Pöytyällä oli vuorossa useita mahdollisuuksia lisätä johtoaan, mutta juoksuja ei kuitenkaan syntynyt. Avausjakson päätösvuoroparissa Pöytyä piti kynsin ja hampain kiinni johtoasemastaan. Puolustustaisteluun mukavasti tahtia löi Kymppi- Katto Areenan naisten otteluiden ennätysyleisö 466 katsojaa. Taistelu tuotti tulosta, Joensuu jäi ilman onnistumisia ja Pöytyä voitti ottelun ensimmäisen jakson lukemin 3-2.

Tauon jälkeen kotijoukkue sai heti loihdittua tilanteen päälle, josta Kaitosen lyönti keskelle kenttää takasi Pöytyälle toisen jakson avausjuoksun, jonka kotipesään kipitti Essi Ilmanen. ”Punaisen perheen” ulkopeli oli myös tauon jälkeen rautaisessa kunnossa ja joukkue ”poltti ja haavoitti” karjalaiset avausvuoroissa vakuuttavasti ennen kotipesää. Toisessa vuorossa Pöytyä jatkoi juoksu per vuoropari- tahtia, kun Katri Koivusen lyömä hermopallo polttolinjaan toi Pinja Rouhiaisen kotipesään. Toisen jakson puolivälissä Kumilan tulostaululla komeili 2-0- kotijohto. Kolmas vuoropari pelattiin läpi ilman lisäjuoksuja. Päätösvuoroparissa Pöytyä onnistui jälleen kertaalleen, kun Rouhiainen tempaisi pallon kolmospesän tuntumaan ja kotipesään karkasi Ilmanen. Vierailijat onnistuivat viimeisellä vuorollaan tekemään yhden kaventavan juoksun, mutta se ei kuitenkaan riittänyt, vaan Pöytyä kuittasi ennätysyleisön riemuksi toisen jakson nimiinsä numeroin 3-1. Kotijoukkue voitti koko ottelun puhtaasti jaksoin 2-0 ja nappasi toisen kiinnityksen Superpesiskarsintapaikkaan. Otteluisäntä Rakennuspalvelu Markku Laaksovirta Oy palkitsi ottelun parhaina pöytyäläispelaajina Sylvi Pellonperän ja Kaisa Paunan.

Sunnuntain ottelun voitto tarkoitti sitä, että Pöytyä siirtyi välierissä 2-1-johtoon ja on yhden otteluvoiton päässä Superpesiskarsinnoista. Ensimmäinen mahdollisuus voittoon tarjoutuu tiistaina 21.8 Joensuussa pelattavassa välieräsarjan neljännessä pelissä. Mikäli Joensuu voittaa tiistain ottelun, pelataan karsintapaikan ratkaiseva viides ottelu torstaina 23.8 kello 17.30 Kumilassa. Tilanteen kehittymistä voi seurata PöU Pesäpallon somesta ja kotisivuilta.

- Jere Hellsten


Juoksu tuli!                                                                                             Kuva: Timo Kesti

Yleisoä Kumilan kauniissa loppukesän illassa peräti 466 henkeä!          Kuva: Timo Kesti

Suosittele meitä