Menu

26.5. PöU - JoMa 2 - 0 (3 - 0, 8 - 0)

Naisten ykköspesisjoukkue lähti lauantaina hakemaan jatkoa mainiolle alkukaudelleen. Joukkue kohtasi Kymppi- Katto Areenalla toisen nousijajoukkueen kaukaa idästä, Joensuun Mailan. Ottelun avausvuorossa juoksuja ei vielä kummallekaan tullut, mutta toisessa vuorossa rävähti. Essi Ilmasen lyönti putosi juuri sopivasti koppareiden eteen ja pallo pomppasi koppareiden yli kentän takametsään. Tuloksena lyönnistä oli kolme juoksua, kun kotipesään ehtivät Sanni Kyläpekka ja Elisa Pauna. Kirsikkana kakun päällä Ilmanen kiersi itse kunnarin ja sai komeasta kunnaristaan palkinnoksi Kyrön Kulta-kellon lahjoittaman Lumoava-korun. Avausjaksolla ei kuitenkaan enää enempää juoksuja nähty. Jakso siis Pöytyälle 3-0. Tiukoista lukemista huolimatta jakso oli koko ajan todella vahvasti pöytyäläisten näpeissä, Kotijoukkue ei juurikaan jättänyt vieraille mahdollisuuksia juoksuntekoon, vaan joukkueen ulkopeli toimi hyvin.

Toisella jaksolla Pöytyä onnistui heti avausvuorossa tekemään kolme juoksua, kun ensin Petra Kaitonen onnistui näpillään kotiuttamaan Kyläpekan. Polttoheiton mentyä kotipesästä harhaan ehti kotipesään myös Elisa Pauna. Myöhemmin samassa vuorossa onnistui pari Essi Ilmanen- Sylvi Pellonperä. Joensuu ei tasoittavallaan saanut juoksua aikaan. Toisessa vuorossaan kotijoukkue sai hyvän myllytyksen päälle ja takoi yhteensä viisi juoksua. Tässä vuorossa syntyi myös ottelun toinen kunnari, kun Sanni Kyläpekka onnistui lyömään pallon kakkospuolelta ulkokentän ulottumattomiin ja pallo vieri aina pusikkoon saakka. Muutenkin vuoro tarjoili hienoja onnistumisia, kun esimerkiksi ensimmäistä otteluaan Pöytyän paidassa pelannut Heidi Riikonen sai lyödyn juoksun tililleen. Joukkueen kuopus Pinja Rouhiainen onnistui myös hienosti kotiuttamaan kolmospuolen välilyönnillä Pellonperän ajolähtötilanteessa. Toisen jakson puolivälissä lukemat olivat jo 8-0. Pöytyän ulkokenttä jatkoi ensimmäiseltä jaksolta tuttuja vahvoja otteita, eikä jättänyt Joensuulle pienintäkään saumaa ottelun voittoon. Lopuissa vuoropareissa Pöytyä ei enää onnistunut tekemään juoksuja vahvasta painostuksesta huolimatta. Joukkueen ulkopeli piti myös vuoroillaan nollat ja jätti Joensuun ilman juoksuja koko ottelussa. Toisen jakson lopputulos 8-0 ja kolme pistettä jäivät Pöytyälle. Pöytyän Urheilijoiden vankasta hallinnasta kertovat myös ottelun kolmostilanteet 21- 6

Naisjoukkue jahtaa voittoa seuraavaksi Keskiviikkona 30.5., jolloin vieraaksi Kymppi-Katto Areenalle saapuu Roihu Helsingistä. Ottelu alkaa kello 18.00.


Naiset aloittivat voitolla jo hutunkeitossa                                  Kuva: Paula Pellonperä

Voittorinki pyörii...                                                             Kuva: Paula Pellonperä

Suosittele meitä