Menu

27.6. Vaasa - PöU 0 - 2 (1 - 9, 2 - 3)

Naisten Ykköspesisjoukkue suuntasi keskiviikkona kulkunsa Vaasaan ja kohtasi paikallisen Mailan joukkueen. Vierasjoukkue aloitti ottelun hyvin, kun se ensin nollasi vaasalaisten yritykset tehokkaasti ulkovuorossa. Omassa sisävuorossaan Pöytyä sai luotua kärjellään ajolähdön. Tilanne tuotti heti tulosta, kun ensin Petra Kaitosen näppilyönti etukenttään riitti kotiuttamaan Sanni Kyläpekan. Hetkeä myöhemmin Kaitosen raju lyönti puhkaisi Vaasan takakentän. Tuloksena lyönnistä oli kaksi tavallista juoksua ja kunnari. Tämän jälkeen Pöytyä sai hurmoksen päälle. Katri Koivusen lyönti kakkospuolelle saatteli Kaitosen kotipesään. Vuoron seuraava kunnari näki päivänvalon, kun Heidi Riikosen lyönti livahti kakkospuolelta läpi. Kunnarin lisäksi juoksun kotipesään toivat Koivunen ja Pinja Rouhiainen. Enempää juoksuja ei avausvuorossa syntynyt. Lukemat taululla olivat kuitenkin ”pöytyäläisen pyörremyrskyn” jäljiltä varsin komeat 0-8. Kotijoukkue ei tästä myllytyksestä enää avausjaksolla kunnolla toipunut, vaikka se saikin toisessa vuoroparissa aikaiseksi yhden juoksun. Pöytyä vastasi kuitenkin tähän omalla tasoittavallaan, kun Venla Valkeapää päätti testata takakenttää. Tällä sivalluksella kotipesään ennen palloa ehti Sylvi Pellonperä. Lisää juoksuja ei avausjaksolla nähty. Vierasjoukkue keskittyi jakson loppupuolella lähinnä puolustamaan vankkaa johtoasemaansa ja onnistui siinä mainiosti.  Jakson loppulukemat olivat 1-9 Pöytyän hyväksi.

Jaksotauon jälkeen ottelu tasoittui, ja toinen jakso olikin varsin tiukkaa vääntöä joukkueiden välillä. Avausvuoropari mentiin vielä ilman juoksuja, mutta toisessa vuoroparissa juoksuhanat aukesivat. Pöytyä sai vuorollaan luotua ajolähtötilanteen. Ensimmäinen kotiutusyritys ei vielä täysosumaa tuonut, mutta painostus jatkui ja Essi Ilmasen lyönti aivan takarajalle yllätti jälleen vaasalaisten ulkokentän. Lyönnillä kotiin pinkoivat Sylvi Pellonperä ja Kaisa Pauna. Kotijoukkue onnistui kuitenkin tasoittamaan lukemat 2-2:een hyvillä lyönneillä.  Kolmannessa vuoroparissa Pöytyä siirtyi 2-3- johtoon, kun kahden palon ajolähtötilanteessa Petra Kaitonen löi pallon kylmänviileästi väliin ja kotiin kirmasi Elisa Pauna. Vierasjoukkueen ulkopeli oli läpi ottelun vakaalla pohjalla ja joukkue kesti loistavasti myös Vaasan viimeiset yritykset. Ottelun toinen jakso päättyi myös Pöytyän voittoon lukemin 2-3. Näin täydet kolme sarjapistettä lähtivät Pohjanmaalta joukkueen bussin mukana kohti Varsinais-Suomea. Voitto takasi myös sen, että Pöytyä nousi sarjataulukossa takaisin kolmanneksi.

Naisjoukkue astuu pelikentälle seuraavan kerran sunnuntaina 8. heinäkuuta. Vieraaksi Kumilaan saapuu silloin Rauman Fera 2.

- Jere Hellsten

Suosittele meitä