Menu

30.5. PöU - Roihu 2 - 1 (8 - 4, 3 - 5, 2 - 1s)

Naisten ykköspesisjoukkue haki jatkoa voittoputkelleen keskiviikon ottelussa helsinkiläistä Roihua vastaan. Kotijoukkue sai otteluun mainion alun, kun sen ulkokenttä nollasi ensin Roihun yritykset ja onnistui omalla sisävuorollaan juoksunteossa kolmesti. Kaikki kolme juoksua syntyivät vierailijoiden ulkokentän suosiollisella avustuksella. Kaksi juoksua syntyi harhaheitolla ja yksi tuli vapaataipaleen turvin. Roihu pääsi kuitenkin seuraavalla sisävuorollaan tasoittamaan ottelun, kun pallo lipsahti läpi Pöytyän takakentältä ja sen turvin syntyi kaksi tavallista juoksua ja kunnari. Näin ollen myös Kyrön Kulta-kellon lahjoittama kunnarikoru lähti vierailijoiden matkaan. Pöytyä ei tästä kuitenkaan häkeltynyt, vaan teki omalla tasoittavallaan myös kunnarin, kun Essi Ilmanen jatkoi viime pelistä tutulla linjalla ja pamautti pallon takaa läpi ja kiersi kunniaa. Pöytyä sai kunnarista hyvän paineen päälle ja onnistui juoksunteossa toistamiseen, kun Heidi Riikosen välilyönti kotiutti Pinja Rouhiaisen. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyä painoi lisää kaasua, nollasi vierailijat ja teki itse kolme juoksua. Juoksuista kaksi löi Petra Kaitonen ja kolmannen iski Katri Koivunen. Viimeisessä vuorossa Roihu onnistui tekemään yhden juoksun. Jakson loppulukemat olivat lopulta 8-4 Pöytyälle

Toisen jakson alku näytti kulkevan samaa rataa kuin ensimmäinen jakso. Kotijoukkue onnistui ensimmäisessä vuorossa tekemään kaksi juoksua. Roihu puolestaan tekaisi omalla vuorollaan yhden. Tämän vuoroparin jälkeen kotijoukkueen pelaaminen muuttui hankalaksi, eikä tilanteita enää syntynyt yhtä paljon kuin pelin alussa. Roihu onnistuikin ensin tasoittamaan jakson ja lopulta menemään johtoon. Johtojuoksu syntyi illan kolmannella kunnarilla. Tästä Roihu sai pelinsä rullaamaan ja teki vielä kaksi juoksua lisää. Omalla viimeisellä vuorollaan Pöytyä onnistui kaventamaan, mutta se ei riittänyt ja ottelun toinen jakso päättyi vierailijoille 3-5.

Edessä oli Supervuoro, jonka hutunkeiton voittanut Pöytyä aloitti ulkoa. Helsinkiläiset loivat kovaa painostusta Pöytyän ulkokentälle ja tekivät yhden juoksun, muuten Pöytyän ulkokenttä kesti hyvin. Siirryttyään sisälle kotijoukkue hyökkäsi täysillä kohti voittoa ja loi heti kärjellään palottoman ajolähdön, jota ratkaisemaan asteli Petra Kaitonen. Heti ensimmäisellä lyönnillä oli ”merkki päällä” ja koukkunäppi riitti saattelemaan Elisa Paunan kotipesän turvaan. Hyökkäys jatkui välittömästi ja Kaitosen välilyönti sinetöi Pöytyälle otteluvoiton, kun kotiin kipitti Sylvi Pellonperä. Näin naisjoukkue jatkaa ykköspesiksessä yhä tappioitta.

Pöytyän ottelut jatkuvat keskiviikkona 6.6. vierasottelulla Helsingissä. Kotiottelut jatkuvat 13.6. Tuolloin vastaan asettuu Janakkalan Jana.

- Jere Hellsten


Sanni Kyläpekka pelasi jälleen vahvan pelin                                  Kuva: Timo Kesti

Terhi Värri syöksyi komeasti kakkospesälle                           Kuva: Timo Kesti

Suosittele meitä