PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

10.7. PöU- Hämeenkyrö 1 - 2s (1 - 5, 10 - 5, 0 - 3)

Pöytyän naisten ykköspesisjoukkue palasi pelinkentille puolentoista viikon tauon jälkeen, kun se kohtasi keskiviikkona Kumilassa Hämeenkyrön Räpsän. Ottelun avausvuoroparissa kotijoukkueen ulkopelissä oli käynnistymisvaikeuksia, kun lyönnit eivät tarttuneet räpylöihin ja heitot eivät löytäneet kohdettaan. Hämeenkyrö teki vuorossa kaksi juoksua, joista ensimmäinen syntyi välilyönnillä ja toinen samassa tilanteessa tulleen harhaheiton avustuksella. Pöytyä sai tasoittavallaan luotua muutaman kotiutuspaikan, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. Vierailijat siirtyivät toisessa vuorossa jo 0-3-johtoon.Kotijoukkueen sisäpeli oli tasoittavalla vuorolla tukkoista, eikä tilanteita syntynyt. Pelin seuraavat juoksut nähtiin avausjakson viimeisessä vuoroparissa, kun vierasjoukkue onnistui ensin tekemään kaksi juoksua. Punavalkoinen kotijoukkue avasi myös ottelun juoksutilinsä, kun Petra Kaitonen tälläsi pallon kolmospuolelle ja Kaisa Pauna kipitti 1-5- kavennuksen kotipesään. Enempää juoksuja ei enää avausjaksolla syntynyt. Hämeenkyrö vei jakson nimiinsä juoksuin 1-5.

 Jaksotauon jälkeen Pöytyä sai peliinsä uutta puhtia ja teki avausvuorossa kaksi juoksua. Ensimmäinen täysosuma syntyi, kun polttoheitto meni kakkospesältä harhaan ja Sanni Kyläpekka pinkoi sen turvin kotiin. Toinen juoksu syntyi Paunan siskosten yhteistyöllä, kun Kaisa löi ja Elisa toi. Hämeenkyrö kuitenkin vastasi tasoittavallaan ja teki kolme juoksua, joihin kuului myös tyhjään kenttään tehty kunnari. Pöytyä siirtyi toisessa vuoroparissa uudelleen johtoon, kun ensin ykköspesisdebyyttinsä ottelussa tehneen Siiri Riitamaan lyönti takakentälle yllätti vieraiden kopparin ja kotiutti Katri Koivusen. Hetkeä myöhemmin Sylvi Pellonperä löi pallon läpi kakkospuolelta ja Kyläpekka pyyhälsi kotipesään. Tasoittavalla kotijoukkueen ulkopeli onnistui nollaamaan hämeenkyröläisten yritykset. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyän sisäpeli lähti kunnolla rullaamaan. Joukkue sai luotua kärkietenijöillään ajolähdön, josta Pellonperä kiitti kotiuttamalla Aino Tanhuan näpillä kakkosrajaan. Seuraavaksi Kaitonen puolestaan kuritti vieraiden etukenttää ykkösrajanäpillä ja kotiin juoksun toi Kyläpekka. Kotijoukkueen rumputuli jatkui ja Essi Ilmasen lyönti polttolinjaan riitti saattelemaan Elisa Paunan kotipesään. Lukemat tulostaululla muuttuivat 8-3:een, kun Heidi Riikonen löi pallon väliin ja Pellonperä spurttasi kotiin. Vierasjoukkue onnistui tasoittavallaan kertaalleen. Päätösvuorossa Pöytyä iski kaksi juoksua, kun Kyläpekka sai hölkötellä vapaataivaljuoksun kotiin. Tanhua puolestaan toimitti pallon kopparien eteen ja Elisa Pauna juoksi kympin täyteen. Hämeenkyrö teki tasoittavallaan vielä yhden juoksun. Pöytyä voitti toisen jakson juoksuin 10-5. Edessä oli ottelun ratkaisun hakeminen supervuoroparista, jonka vierasjoukkue aloitti sisällä. Hämeenkyrö sai luotua pitkän painostuksen Pöytyän ulkokentälle ja teki yhteensä kolme juoksua, joista kaksi ensimmäistä juoksua syntyi, kun lyönnit hieman pomppivat kotijoukkueen räpylöissä. Kolmas juoksu puolestaan tuli vapaataipaleella. Punavalkoinen kotijoukkue sai tasoittavallaan aikaiseksi muutaman kotiutuspaikan, mutta  kotiyleisön harmiksi yhtään juoksua ei syntynyt. Hämeenkyrö voitti supervuoron 0-3 ja koko ottelun jaksoin 2-1. Näin kaksi sarjapistettä matkasi Hämeenkyröön ja yksi jäi Pöytyälle. Otteluisäntä K-Caara Seat palkitsi Pöytyän parhaina pelaajina Sylvi Pellonperän ja Elisa Paunan. Pöytyän naiset ovat tappiosta huolimatta omassa lohkossaan toisena.

Pöytyän naisten ottelut jatkuvat tulevana viikonloppuna vieraspeleillä Vaasassa ja Nurmossa. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 20.7. kello 16, kun Kymppi- Katto Areenalle vastustajaksi saapuu Oulunsalon Vasama.   

  • Jere HellstenSylvi ja Kake punovat juonia      Kuva: Paula Pellonperä

Koukkunäppi toimii      Kuva: Paula Pellonperä

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi