PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

17.8. PöU - SiiPe 1 - 0 (2 - 2, 5 - 3)

Naisten ykköspesisjoukkue starttasi välieräottelut lauantaina, kun Pöytyän kunnan nimikko-ottelussa vastaan asettui Siilinjärven Pesis. Ottelun avausvuoroparissa vierailijat saivat luotua muutaman kotiutustilanteen, mutta Pöytyän ulkopeli onnistui pysäyttämään Siilinjärven hyökkäykset. Kotijoukkue sai tasoittavallaan tehtyä kotiutustilanteita, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. Siilinjärven lukkari onnistui sekoittamaan osittain kotijoukkueen vaihtolyöntipeliä. Toisen vuoroparin alussa Siilinjärvi siirtyi 0-1-johtoon, kun lyönti upposi kakkoskopparin eteen. Pöytyän punavalkoiset pystyivät omalla sisävuorollaan tasoittamaan lukemat 1-1:een, kun Fanny Lahtisen lyönti keskelle kenttää saatteli Elisa Paunan kotipesän suojaan. Avausjaksolla peli oli tiukkaa ja tasaista vääntöä. Kolmannessa vuorossa savolaiset menivät jälleen johtoon, kun kotiutuslyönti meni kakkosjatkeelle Essi Ilmasen syöttämästä pahasta takaväärästä huolimatta. Tasoittavalla vuorolla kotijoukkueen yritykset jäivät hieman piippuun, eikä tilanteita syntynyt. Päätösvuoroparissa puolestaan Pöytyän ulkopeli onnistui pitämään Siilinjärven sisäpelin aisoissa. Omalla sisävuorollaan punavalkoiset jahtasivat tosissaan tasoitusta. Kymppi- Katto Areenalle saapuneet 429 katsojaa pääsivätkin tuulettamaan 2-2-tasoitusta, kun Ilmasen kakkospuolen lyönnillä kotiin pyyhälsi Sylvi Pellonperä. Johtojuoksua joukkue ei enää harmikseen päässyt yrittämään, vaan ensimmäinen jakso päättyi tasan 2-2.

Toisen jakson alussa Pöytyä sai heti kärkietenijöillään tilanteen päälle ja siirtyi 1-0-johtoon, kun Lahtinen taituroi ilkeän kierteisen näppilyönnin ykkösrajaan ja kotiin pinkoi Elisa Pauna. Kotijoukkueen painostus jatkui ja tuotti toistamiseen tulosta, kun Kaisa Pauna löi pallon vastustamattomasti kolmospuolelle väliin ja kotipesään juoksun toi Petra Kaitonen. Tasoittavalla Pöytyän ulkokenttä onnistui nollaamaan vierasjoukkueen yritykset. Toinen vuoropari mentiin molempien joukkueiden osalta ilman täysosumia. Kolmannessa vuoroparissa onnistumisia alkoi kuitenkin sadella, kun ensin Kaitosen lyönti tuotti vaikeuksia polttolinjassa ja kotiin porhalsi Kaisa Pauna. Pöytyän seuraava juoksu syntyi, kun Katri Koivunen kotiutti kakkospuolen lyönnillään Ilmasen. Kotijoukkueen vahva vaihe jatkui ja oli Heidi Riikosen vuoro kurittaa savolaisten kakkospuolta ja Pinja Rouhiainen toi kotiin Pöytyän 5-0-johtojuoksun.Siilinjärvi kavensi omalla sisävuorollaan yhdellä lyönnillä numeroiksi 5-3, kun joukkueen lyöjäjokeri Petra Väistölä löi pallon läpi kakkospuolelta ja kiersi sen avulla kunnarin, tilanteessa syntyi myös kaksi tavallista juoksua. Päätösvuoroparissa kotijoukkue sai aikaiseksi muutaman ajolähtötilanteen, mutta lisää juoksuja ei tulostaululle saatu. Tasoittavallaan vieraat yrittivät vielä kiriä Pöytyän etumatkaa umpeen, mutta punavalkoiset onnistuivat taistelemalla ja kotiyleisön tuella tekemään siilinjärveläisten yritykset tyhjiksi.  Pöytyä voitti toisen jakson juoksuin 5-3 ja koko ottelun jaksoin 1-0, näin joukkue nappasi myös ensimmäisen kiinnityksen naisten ykköspesiksen loppuottelupaikkaan, johon tarvitaan kaksi otteluvoittoa. Otteluisäntä Pöytyän kunta palkitsi kotijoukkueen parhaina pelaajina Fanny Lahtisen ja Sylvi Pellonperän.

Ottelusarjan seuraava peli pelataan jo sunnuntaina 18.8. Siilinjärvellä. Tarvittaessa välierien kolmas ja ratkaiseva ottelu pelataan keskiviikkona 21.8. kello 17.30. Kumilan Kymppi- Katto Areenalla.

Jere HellstenNaisilla oli mukana hineot saattajat G- ja F-junnuista      Kuva: Paula Pellonperä

Sylvi ja Aino tähtäävät korkealle      Kuva: Timo Kesti

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi