PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

18.8. SiiPe - PöU 2 - 1s (0 - 7, 2 - 1, 2 - 1)

Naisten välierät jatkuivat toisella osaottelulla jo heti sunnuntaina Siilinjärvellä. Kamppailun avausvuorossa Pöytyän ulkokenttä pysäytti heti terävästi kotijoukkueen yritykset. Sisäpelissä punavalkoiset saivat heti kärjestä myllytyksen päälle. Pelin avausjuoksu syntyi Fanny Lahtisen kotiutettua lyönnillään Sanni Kyläpekan. Seuraava täysosuma nähtiin, kun Kaisa Pauna toimitti pelivälineen kolmosjatkeelle ja kotiin pinkaisi Sylvi Pellonperä, samalla Paunan lyöntivuorolla Lahtinen karkasi vielä kolmospesältä kotiin. Vuoron päätteeksi Pöytyä siirtyi 0-4-johtoon, kun Katri Koivusen lyönti saatteli Essi Ilmasen kotipesään. Toisessa vuoroparissa savolaiset saivat luotua ajolähtötilanteilla pitkän painostuksen, mutta vierailijat pitivät vastustajan juoksusaldon nollilla. Omassa sisävuorossaan Pöytyä jäi myös yrityksistä huolimatta ilman juoksuja. Kolmannessa vuoroparissa punavalkoiset antoivat näytteen raudanlujasta ulkopelistään, kun Siilinjärvi ei saanut etenijää edes kakkospesälle. Tasoittavalla punainen perhe puolestaan jatkoi pirteää sisäpeliä, kun ensin Aino Tanhua pamautti pallon kakkospuolelta läpi aina Mantun monttuun saakka ja kiersi samalla kunnarin tyhjään kenttään. Painostus jatkui ja lisää tulosta syntyi, kun Petra Kaitonen pyssytti ajotilanteessa läpilyönnin kolmospuolelta takakentältä ja kotiin sillä ehtivät Tanhua ja Pinja Rouhiainen. Päätösvuoroparissa Pöytyä jatkoi vahvaa ulkopeliään, eikä antanut Siilinjärvelle mahdollisuuksia. Näin Pöytyä voitti avausjakson selkeästi juoksuin 0-7.  

Toisen jakson alussa punavalkoisten sisäpeli oli tukkoista, eikä joukkue saanut luotua kotiutustilanteita. Tasoittavalla vuorolla myös kotijoukkueen juoksusarake pysyi nollilla. Toisessa vuoroparissa Pöytyä sai aikaan ajolähtötilanteen, mutta se ei tuottanut tulosta. Siilinjärvi siirtyi omalla sisävuorollaan 1-0- johtoon , kun kotiutuslyönti upposi kakkospuolelle. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyän sisäpeli oli edelleen nihkeää, eikä tilanteita saatu aikaan. Tasoittavallaan savolaiset onnistuivat kertaalleen juoksunteossa saumalyönnin turvin. Päätösvuorossaan Pöytyä runnoi väkisin kotiutustilanteen ja kavennus 2-1:een syntyi, kun Heidi Riikonen pommitti lyöntinsä takakentälle ja kotiin juoksun toi Rouhiainen. Pöytyäläisten harmiksi lisää juoksuja ei enää nähty ja Siilinjärvi kuittasi toisen jakson itselleen juoksuin 2-1.

Edessä oli supervuoropari, jonka kotijoukkue aloitti sisävuorolla. Siilinjärvi sai oman sisäpelinsä pyörimään ja siirtyi 1-0- johtoon, kun lyönti meni kakkoskopparin eteen. Savolaiset tekivät vuorossa myös toisen juoksun kakkospuolen puolittaisella läpilyönnillä, Kyläpekan mainio lyönnin pysäytys kuitenkin esti lisäjuoksujen syntymisen. Tasoittavalla Pöytyän takaa-ajo starttasi tosissaan, kun Pellonperä täräytti pallon kolmospuolelle ja Tanhua kipitti 2- 1-kavennuksen kotiin. Punavalkoiset pääsivät vielä yrittämään tasoitusta ajolähdöstä, mutta kiri kuihtui tilanteessa tulleisiin kahteen paloon. Näin Siilinjärvi voitti supervuoron juoksuin 2-1 ja koko ottelun samoin jaksolukemin. Tämä tarkoittaa sitä, että Siilinjärvi tasoitti otteluvoitot 1-1:een ja välieräsarja ratkeaa vasta kolmannessa osaottelussa keskiviikkona Kumilassa. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Elisa Pauna ja Sanni Kyläpekka.

Välierien kolmas ja ratkaiseva peli pelataan keskiviikkona 21.8. kello 17.30 Kumilan Kymppi- Katto Areenalla. Ottelun voittaja etenee naisten ykköspesiksen loppuotteluun ja pelaamaan noususta Superpesikseen, hävinneen joukkueen kausi puolestaan päättyy siihen.

- Jere Hellsten
Sylvi Pellonperä selvitti vaihtotilanteet hienosti.

Kamat kasaan ja kohti keskiviikon ratkaisuottelua!

Suosittele meitä

Facebook Twitter 2Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi