PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

19.5. Hämeenkyrö - PöU 2 - 1s (4 - 2, 0 - 9, 1 - 0)

Naisten ykköspesisjoukkueen kausi jatkui sunnuntaina vierasottelulla Hämeenkyrön Räpsää vastaan. Ensimmäisessä vuoroparissa Pöytyä onnistui hyvin nollaamaan kotijoukkueen yritykset. Omalla sisävuorollaan vierailijat saivat luotua muutaman kotiutuspaikan, jotka tuottivat yhden juoksun Anu Kivilän lyötyä pallon koppareiden eteen ja Elisa Paunan juostua kotipesään. Pöytyä siirtyi toisessa vuoroparissa jo 0-2-johtoon, kun Petra Kaitosen saumalyönti riitti saattelemaan Sanni Kyläpekan kotipesän turvaan. Hämeenkyrö onnistui kaventamaan kolmannessa vuorossa, kun lyönti karkasi läpi kakkospuolelta. Pöytyä ei onnistunut omalla tasoittavallaan kartuttamaan juoksutiliään. Viimeisessä vuoroparissa kotijoukkue onnistui juoksunteossa peräti kolmesti, näistä juoksuista yksi tavallinen ja kunnari syntyivät takakentän puhkaisseella lyönnillä. Johtoaseman menettäminen näytti vaikuttavan myös Pöytyän sisäpeliin, sillä joukkue ei saanut tilanteita enää aikaiseksi viimeisellä sisävuorollaan.  Ottelun avausjakso päättyi Hämeenkyrön 4-2-voittoon.

Toiselle jaksolle Pöytyä tuli terävästi ja sai heti tehtyä kärjellään palottoman ajolähdön, jonka Sylvi Pellonperä hyödynsi kotiuttamalla Kyläpekan. Painostus jatkui ja toinenkin juoksu näki päivänvalon , kun Anu Kivilä kotiutti Pinja Rouhiaisen. Vierasjoukkueen ulkopeli oli myös toimivaa ja Hämeenkyrö jätettiin nollille avausvuorossa. Toisessa vuoroparissa Pöytyä takoi kolme juoksua lisää. Ensin Sanni Kyläpekka kiersi kunnarin lyönnin mentyä läpi kolmospuolelta. Hetkeä myöhemmin Kyläpekka kuittasi tuplajuoksun itselleen harhaheiton avittamana. Petra Kaitosen kotiutettua vielä Kaisa Paunan olivat numerot tulostaululla jo 0-5. Tasoittavalla vuoron Pöytyä onnistui jälleen hyvin tylsyttämään Hämeenkyrön. Kolmas vuoropari oli kuin kopio edellisestä, Pöytyän punavalkoiset tekivät jälleen kolme juoksua lisää ja piti vastustajat nollilla. Joukkue sai pelin pyörimään heti kärjestä. Ensin Pellonperän lyönti meni aina koppareille saakka ja se kotiutti Kyläpekan. Petra Kaitosen lyönti keskelle kenttää oli riittävä Elisa Paunalle ja Kaisa Paunan lyönti saatteli puolestaan Rouhiaisen kotiin. Toisen jakson päätösvuoroparissa nähtiin yksi juoksu, sen iski jälleen Pöytyä, kun Heidi Riikosen välilyönti toi Kaisa Paunan kotipesään. Näin Pöytyä voitti toisen jakson vakuuttavin numeroin 0-9.

Edessä oli ottelun ratkaisun hakeminen Supervuorosta, jonka Hämeenkyrö aloitti sisävuorolla. Vuoro sai pöytyäläisittäin mahdollisimman huonon alun, kun Hämeenkyrön kärkietenijän lyönti karkasi kakkospuolelta läpi ja hän kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Tästä intoutuneena kotijoukkue sai painostuksen päälle, jonka Pöytyä kuitenkin selvitti ilman lisäjuoksuja. Omassa sisävuorossa Pöytyän peli yskähteli hieman ja joukkue sai aikaiseksi yhden kotiutuspaikan, joka ei tulosta tuottanut. Näin Hämeenkyrö voitti supervuoron 1-0 ja koko ottelun 2-1. Tappiosta huolimatta Pöytyä keräsi yhden pisteen sarjataulukkoon. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Kaisa Pauna ja Sanni Kyläpekka.

Pöytyän naisten ottelut jatkuvat keskiviikkona 22.5. kello 18 kotipelillä. tuolloin Kumilaan vieraaksi saapuu Espoon Pesis.

- Jere Hellsten


Aurinko paistoi komeasti Hämeenkyrössä     Kuva: Terhi Värri

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi