PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

21.7. PöU - Tyrnävä 2 - 0 (5 - 2, 8 - 4)

Naisten ykköspesisjoukkue jatkoi otteluitaan sunnuntaina, kun Kumilan helteeseen vieraaksi saapui Tyrnävän Tempaus. Ottelun avausvuorossa kotijoukkue ei saanut sisäpeliään kunnolla pyörimään, vieraat puolestaan siirtyivät 0-1-johtoon saumalyönnillä. Pöytyän ulkokenttä pystyi selvittämään Tyrnävän muut yritykset. Toisessa vuoroparissa Sanni Kyläpekka toi kotipesään tasoituksen 1-1:een, kun polttoheitto kakkospesälle meni harhaan. Pöytyä sai luotua vuorossa myös ajolähtötilanteen, mutta se ei tulosta tuottanut. Tasoittavalla vuorolla vierailijoille ei juurikaan jätetty mahdollisuuksia. Pöytyä  sai kolmannessa vuoroparissa kärkietenijöillään aikaan ajolähtötilanteen, josta Petra Kaitonen kiitti ja taiteli kierteisen näppilyönnin ykkösrajaan, joka saatteli Kyläpekan kotipesään. Punavalkoiset jatkoivat johtojuoksun jälkeen painostustaan  ajolähdöissä, mutta lisää täysosumia ei syntynyt. Tyrnävä onnistui omalla sisävuorollaan tasoittamaan 2-2:een. Niukkajuoksuisen avausjakson ratkaisut jäivät viimeiseen vuoropariin, Pöytyä sai jälleen omalla sisävuorollaan aikaiseksi ajolähdön, jota ratkomaan asettui Kaitonen. Hän sivalsi pallon vihaisesti kolmospuolelta läpi ja tuloksena oli kaksi juoksua, jotka kotiin tikkasivat Aino Tanhua ja Elisa Pauna. Hetkeä myöhemmin Heidi Riikonen roikotti pallon kopparin eteen ja Sylvi Pellonperä pinkoi 5-2-johtojuoksun kotiin. Tasoittavalla vuorolla vierailijat saivat aikaan muutaman kotiutustilanteen, mutta kotijoukkueen ulkokenttä pystyi kuitenkin pitämään tyrnäväläiset nollilla. Ensimmäinen jakso päättyi tasaisen väännön jälkeen Pöytyän voittoon juoksuin 5-2.

Toisen jakson alkuun Tyrnävä siirtyi 0-1-johtoon, kun lyönti hieman pomppi ja poltteli ulkokentän räpylöissä. Punavalkoiset kuitenkin kuittasivat johtoaseman nopeasti takaisin itselleen. Ensin Kaitosen lyönti polttolinjaan kotiutti Elisa Paunan, Katri Koivunen puolestaan tälläsi hienon välilyönnin kakkosjatkeelle, jolla Kaitonen toi juoksun kotiin. Venla Valkeapää löi pallon myös kakkospuolelle väliin ja kotiin kirmasi Essi Ilmanen. Toisessa vuoroparissa Punaisen perheen ulkopeli jätti vierasjoukkueen ilman täysosumia. Sisävuorossa kotijoukkue sai puolestaan pelinsä hyvin pyörimään. Pellonperä aloitti juoksutehtailun kotiuttamalla Kyläpekan, Ilmasen polttolinjaan lyömä hermopallo puolestaan tuotti tulosta ja kotiin juoksi Elisa Pauna. Vuoron huippuhetki koettiin, kun Venla Valkeapään välilyönti pomppasi Tyrnävän kakkoskopparin yli ja pallo meni takaa läpi. Tuloksena lyönnistä oli yksi tavallinen juoksu ja Valkeapäälle itselleen kunnari. Tämän jälkeen lukemat tulostaululla olivat jo 7-1. Kolmannessa vuorossa vieraat tekivät yhden juoksun, mutta Pöytyä vastasi siihen samalla mitalla, kun Kaitosen lyönti kopparien eteen kotiutti Kaisa Paunan. Viimeisessä vuoroparissa Tyrnävä sai vielä pitkän paineen päälle ja iski kaksi juoksua. Kotijoukkueen ulkopeli kuitenkin kesti loppuun saakka ja Pöytyä voitti myös toisen jakson juoksuin 8-4 ja koko ottelun jaksoin 2-0. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Venla Valkeapää ja Petra Kaitonen. Pöytyän naisjoukkue nappasi viikonlopun kotituplasta itselleen täydet kuusi sarjapistettä ja vankisti asemaansa lohkonsa kärjessä.      

Pöytyän naisten pelit jatkuvat keskiviikkona 24.7. Janakkalassa. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 27.7. kello 17, kun Kumilan Kymppi- Katto Areenalla vierailee Pöytyän lohkossa toisena oleva Roihuvuoren Roihu Helsingistä.

  • Jere HellstenJuoksu tuli helteisessä Kumilassa      Kuva: Paula Pellonperä

Putti punoo juonia      Kuva: Paula Pellonperä

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi