PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

22.5. PöU - Espoo 2 - 0 (6 - 5, 4 - 3)

Keskiviikko iltana Kumilan Kymppi- Katto Areenalla oli vuorossa Pöytyän naisten ykköspesisjoukkueen kauden ensimmäinen kotiottelu Espoon Pesistä vastaan. Kamppailu oli myös koululaisottelu, jolloin yleisössä olivat Elisenvaaran yhtenäiskoulun oppilaat. Pelissä tehtiin myös Pöytyän naisten otteluiden yleisöennätys peräti 722 katsojaa. Runsaslukuinen yleisö näki jännittävän ottelun, joka päättyi lopulta Pöytyän puhtaaseen voittoon jaksoin 2-0 (6-5, 4- 3)

 Ensimmäisen vuoroparin aloittavalla Espoo siirtyi 0-1 johtoon, kun näppi etukenttään tuotti tulosta. Pöytyä tasoitti, kun Petra Kaitosen lyönti riitti tuomaan Pinja Rouhiaisen kotipesään. Toisessa ja kolmannessa vuorossa Pöytyä laittoi luukut kiinni ja jätti vierailijat juoksuitta. Omalla toisella sisävuorollaan kotijoukkue teki puolestaan kaksi juoksua. Ensin Sylvi Pellonperän lyönti pyöri ja pomppi etukentällä ja Heidi Riikonen kiiruhti kotipesään. Pöytyän 3-1- johtojuoksu syntyi Essi Ilmasen jysäytettyä painavan lyönnin takakentälle, pallo pomppasi kopparin yli kauas kentän ulkopuolelle ja Ilmanen pääsi kiertämään lyönnillään kunnarin tyhjään kenttään. Seuraavassa sisävuorossa Pöytyän punavalkoiset onnistuivat kertaalleen, kun Kaisa Paunan lyönti ylitti Espoon etukenttäpelaajan ja Rouhiainen pinkoi kotipesään. Vierailijat pääkaupunkiseudulta eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan hyökkäsivät tosissaan viimeisessä sisävuorossaan. Espoo sai päälle jatkuvan ajolähdön ja kavensi tilannetta juoksu kerrallaan, eikä Pöytyä tuntunut saavan myllytystä millään poikki. Vierailijat siirtyivät vuoronsa päätteeksi 4-5-johtoon. Pöytyän vastaus lähti hyvin liikkeelle. kun loppupään lyöjät loivat ajolähdön. Tilannetta tuli ensimmäiseksi ratkomaan Petra Kaitonen, joka ei erehtynyt vaan tälläsi pallon vastustamattomasti kolmoskopparin eteen ja Katri Koivunen toi tasoituksen kotiin. Kumilaan pakkautunut ennätysyleisö näki Pöytyän avausjakson voittojuoksun 6-5:een, kun Sanni Kyläpekan lyönti upposi kopparin eteen ja Anu Kivilä juoksi kotiin.

Toisen jakson alkuun kotijoukkue jatkoi hyvällä sykkeellä ja teki kolme juoksua. Avausjuoksu syntyi Petra Kaitosen maalyönnillä, jolla kotiin kiiruhti Elisa Pauna. Painostus tuotti lisää tulosta, kun Essi Ilmanen jatkoi painavien lyöntien takomista takakentälle ja Pinja Rouhiainen ehti kotipesään. Katri Koivusen välilyönti kotiutti puolestaan Sylvi Pellonperän. Espoo tuli omalle tasoittavalleen myös päättäväisenä ja tasoitti numerot tulostaululla 3-3:een. Toisessa vuorossa Pöytyä siirtyi jälleen johtoon, kun polttoheitto meni kolmospesältä harhaan ja Sanni Kyläpekka käytti tilanteen hyväkseen juoksemalla kotipesään. Tämän juoksun jälkeen ottelu muuttui ulkokenttien taistoksi. Molemmat joukkueet saivat aikaiseksi kotiutustilanteita, mutta juoksuja ei kamppailussa enää syntynyt. Jännittävä kamppailu huipentui Espoon viimeiseen sisävuoroon, jossa joukkue sai aikaan ajolähtötilanteita, mutta kotijoukkue taisteli loistavasti ja nappasi toisen jakson voiton lukemin 4-3. Näin Pöytyä nappasi itselleen koko ottelun voiton jaksoin 2-0 ja kolme pistettä lisää sarjataulukkoon. Otteluisäntä Pöytyän kunta palkitsi kotijoukkueen parhaina pelaajina Essi Ilmasen ja Pinja Rouhiaisen.

Pöytyän naisjoukkueen ottelut jatkuvat sunnuntaina 26.5 Porissa. Seuraava kotiottelu on vuorossa keskiviikkona 29.5. kello 18, kun Pori kohdataan uudelleen Kumilassa.

  • Jere Hellsten

Anu, Pinski ja Heidi juhlivat voittojuoksua      Kuva: Timo Kesti

Elisenvaaran yhtenäiskoulu kannusti hienosti kotijoukkuetta!      Kuva: Timo Kesti

Kumilan hellesää helli pelaajia ja yleisöä      Kuva: Timo Kesti

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi