PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

3.8. PöU- Kankaanpää 2 - 1k (3 - 6, 11 - 1, 2 - 2, 2 - 1)

Pöytyän naisjoukkue pelasi lauantai-iltapäivänä runkosarjan viimeisen kotiottelunsa, kun Kymppi- Katto Areenalla vastaan asteli Kankaanpään Mailajuniorit. Ottelun avausvuorossa Pöytyän sisäpelissä oli hankaluuksia, eikä joukkue saanut tilanteita aikaiseksi. Vierailijat puolestaan saivat omalla tasoittavallaan pelinsä pyörimään. Kankaanpää onnistui painostuksen aikana tekemään neljä juoksua, kun pallo myös pyörähteli ja poltteli pahasti kotijoukkueen räpylöissä. Toisessa vuoroparissa myös punavalkoiset avasivat juoksutilinsä, kun Essi Ilmanen löi pallon koppareiden eteen ja Elisa Pauna kiiruhti kotipesään. Tasoittavalla vuorolla Pöytyän ulkopelin vaikeudet jatkuivat ja vieraiden viides juoksu syntyi, kun pallo pomppi ikävästi polttolinjassa ja samasta tilanteesta tuli myös toinen juoksu harhaheiton turvin. Kolmannessa vuorossa kumpikin joukkue jäi ilman juoksuja ja kotiutusmahdollisuuksia. Päätösvuoroparissa Pöytyä sai hieman avattua koko jakson vaivannutta tahmeaa sisäpeliään, kun naisten ykköspesiksen heinäkuun pelaajaksi valittu Sylvi Pellonperä kotiutti kolmospuolen lyönnillä Sanni Kyläpekan. Kotijoukkueen kolmas juoksu nähtiin, kun Petra Kaitosen lyönti etukenttään riitti saattelemaan Elisa Paunan kotiin. Enempää täysosumia ei enää nähty ja näin Kankaanpää nappasi avausjakson voiton juoksuin 3-6.

Toisen jakson alkuun vierailijat rakensivat omalla sisävuorollaan ajolähdön, joka kuitenkin kuivui oikeaan paikkaan syötettyyn taktiseen väärään josta syntyi lopulta kolme paloa. Tasoittavalla myös kotijoukkue sai kärjellään aikaan ajolähdön, josta Kaitonen kotiutti ensin kolmospuolen lyönnillä Elisa Paunan. Hetkeä myöhemmin Kaitonen pommitti pallon kolmoskopparin ulottumattomiin ja takakentältä läpi kunnarin arvoisesti. Läpilyönnin turvin kotiin saapuivat myös Pellonperä ja Ilmanen. Kunnari avasi punavalkoisten sisäpeliä todenteolla ja peräkkäisiä onnistumisia tuli solkenaan. Pöytyän viides juoksu syntyi Heidi Riikosen kakkosrajanäpillä, jolla kotiin riensi Aino Tanhua. Riikonen onnistui toistamiseen, kun lyönti etukenttään riitti tuomaan Kaisa Paunan kotiin. Kotijoukkueen ilotulitus jatkui, kun Ilmanen kotiutti ykkösrajanäpäyksellä Elisa Paunan. Vuoron päätteeksi Kaisa Pauna kuritti myös etukenttää ja Pellonperä pinkoi lukemat 8-0:aan. Toisessa vuorossa Pöytyän ulkopeli toimi, eikä Kankaanpää saanut etenijää edes kakkospesälle. Tasoittavalla Ilmanen kotiutti välilyönnillään Ilona Hakoniemen. Kolmannessa vuorossa kotijoukkue teki vielä kaksi juoksua, ensin Kaitosen näppilyönnillä kotiin ehti Kyläpekka, Fanny Lahtisen kolmospuolelle lyömä hermopallo kotiutti puolestaan Elisa Paunan. Viimeisessä vuoroparissa vierailijat onnistuivat tekemään yhden juoksun. Pöytyä kuitenkin voitti toisen jakson selkeästi juoksuin 11-1.

Näin edessä oli supervuoropari, jonka vierasjoukkue aloitti sisävuorolla. Kankaanpää onnistui iskemään kahden palon tilanteessa kaksi juoksua. Tasoittavalla punavalkoiset saivat tilanteen päälle ja Kaitosen ykkösrajanäppi kotiutti Kyläpekan ja hetkeä myöhemmin sama lyöjä tälläsi pallon kolmossaumaan ja Hakoniemi toi tasoitusjuoksun 2-2:een. Pöytyä pääsi yrittämään myös supervuoron voittoa, mutta voittojuoksua ei syntynyt ja ratkaisu haettiin pitkän kaavan kautta kotiutuslyöntikilpailusta. Vierailijat tekivät viidellä kotiutusparilla yhden juoksun. Kotijoukkueelta kaksi ensimmäistä paria epäonnistuivat, mutta Riikosen lyönti kakkosjatkeelle saatteli Tanhuan kotiin. Ottelun ratkaisu nähtiin, kun Ilmanen löi pallon väliin ja Kaisa Pauna pyyhälsi kotiin. Näin Pöytyä voitti kotiutuslyöntikilpailun juoksuin 2-1 ja koko ottelun samoin lukemin. Pöytyä nappasi ottelun voitosta kaksi pistettä sarjataulukkoon, jotka varmistivat joukkueelle ykköspesiksen etelälohkon runkosarjan voiton. Pöytyältä parhaina pelaajina palkittiin Petra Kaitonen ja Kaisa Pauna.

Pöytyän naisten runkosarja päättyy keskiviikkona 7.8. Helsingissä. Pudotuspelit alkavat heti ensi lauantaina 10.8 kello 15 Kumilan Kymppi- Katto Areenalla. Pöytyän vastustaja puolivälieriin varmistuu myöhemmin.

  • Jere HellstenPetra Kaitosen kunnari avasi juoksuhanat toden teolla.      Kuva: Timo Kesti

Jälleen juoksu!      Kuva: Timo Kesti

Suosittele meitä

Facebook Twitter 1Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi