PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

16.8. PöU – Janakkala 2 - 0 (12-1, 17-4)

Pöytyän naisten Ykköspesisjoukkue palasi pelikentille yli viikon tauon jälkeen, kun se kohtasi sunnuntaina runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Janakkalan Janan. Pöytyä esitteli kamppailussa myös kaksi uutta pelaajaa, kun Porin Pesäkarhujen Ykköspesisjoukkueen lukkari Lotta Nummikari ja Rauman Feran Aino Tanhua pukivat punavalkoisen pelipaidan ylleen.
Kotijoukkue aloitti pelin terävästi ja tekaisi avausvuoroonsa viisi juoksua. Ensimmäinen täysosuma nähtiin Venla Aholan ykkösrajanäpillä, jolla kotiin porhalsi Terhi Värri. Uusi vahvistus Nummikari onnistui puolestaan kakkospuolen välilyönnillä kotiuttamaan Elisa Paunan. Seuraavaksi Minttu Reunanen saatteli Tanhuan kotipesään. Punavalkoiset pääsivät myllyttämään uutta lyöntikierrosta ja Nummikari onnistui toistamiseen välilyönnissä ja Elisa Pauna kiisi kotipesään. Viides juoksu nähtiin, kun Reunanen löi pallon kolmoskopparin eteen ja Sylvi Pellonperä kipitti kotiin. Pöytyän ulkopeli oli lukkari Nummikarin johdattamana rautaisessa kunnossa koko avausjakson ajan, eikä vierasjoukkue saanut kolmessa ensimmäisessä sisävuorossaan etenijää edes kolmospesälle. Toisessa vuoroparissa kotijoukkue takoi iloisella lyöntipelillään tulostaululle kolme lisäjuoksua, ensin Ahola tempaisi pallon kakkospesän tuntumaan ja Tanhua kiiruhti kotiin. Kaitonen puolestaan puhkoi lyönnillään kolmossauman ja kotipesään saapui Kaisa Pauna. Numerot muuttuivat 8-0:aan Elisa Paunan taiteiltua ykkösrajanäpin kenttään ja sen turvin Essi Ilmanen ehti kotiin. Kolmannessa vuorossa Pöytyä onnistui kertaalleen, kun Ilmasen lyönti pomppasi kolmoskopparin yli ja Tanhua spurttasi juoksun kotiin. Punavalkoisten juoksusaldo kasvoi päätösvuorossa kotiyleisön iloksi vielä kolmella, kun Aholan kakkospuolen lyönti siivitti Tanhuan jälleen kotiin, seuraavaksi Kaitosen kierteinen ykkösrajanäppi riitti Elisa Paunalle ja vielä samalla lyöntivuorolla Kaitonen päätti Pöytyän avausjakson juoksukarkelot kotiuttamalla Pellonperän. Tasoittavalla Janakkala sai aikaan koko ottelun ensimmäiset kolmostilanteensa ja teki samalla myös joukkueen avausjuoksun, mutta ensimmäinen jakso päättyi lopulta Pöytyän selkeään 12-1-voittoon.

Toisen jakson alkuun Janakkala sai peliinsä uutta virtaa ja joukkue rakenteli kotiutustilanteita ja teki avausvuorossa kolme juoksua lyönneillä kolmospuolelle. Pöytyä ei kuitenkaan häkeltynyt vieraiden vahvasta alusta, vaan kuittasi johtoaseman tasoittavalla itselleen. Punavalkoisten sisäpeli lähti heti käyntiin, kun Värri sivalsi ensimmäisenä lyöjänä pallon kakkospuolen takakulmasta läpi ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Pellonperä kotiutti kakkosrajanäpillään kunnarintekijän ja painostuksen jatkuessa Aholan lyönti polttolinjaan avitti Tanhuan kotiin. Pöytyä siirtyi johtoon Kaitosen näppilyönnillä, jolla kotiin kirmasi Elisa Pauna. Heidi Riikosen kakkospuolen varsilyönti riitti tuomaan Kaisa Paunan kotipesään ja lukemat vaihtuivat 5-3:een. Toisessa vuoroparissa kumpikin joukkue jäi ilman onnistumisia. Vierasjoukkue onnistui seuraavassa vuorossa kavennusjuoksun teossa. Tasoittavalla Kumilan Kymppi-Katto Areenalle saapuneet 261 katsojaa saivat nähdä todellisen pöytyäläisen pyörremyrskyn, kun kotijoukkue hurjasteli vuorossa peräti 12 juoksua. Onnistuneita suorituksia syntyi jokaiselle pelaajalle kuin liukuhihnalta. Vierailijat eivät tästä karusellista enää selvinneet ja toinen jakso päättyi Pöytyän 17-4- murskavoittoon ja samalla punavalkoiset nappasivat täydet kolme pistettä puhtaalla 2-0-voitolla. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Lotta Nummikari ja Pinja Rouhiainen.
Pöytyän runkosarjaa on jäljellä enää kaksi erittäin tärkeää vierasottelua, jotka pelataan keskiviikkona 19.8. Haminassa ja torstaina 20.8. Kankaanpäässä. Pöytyä on Ykköspesiksen etelälohkossa tällä hetkellä kolmantena, eroa kakkosena olevaan Kankaanpäähän on yksi piste ja molemmilla joukkueilla on jäljellä kaksi ottelua. Jatkopeleihin etenee lohkon kaksi parasta joukkuetta, muiden kausi päättyy runkosarjaan.

- Jere Hellsten

Peli kulki mainiosti koko joukkueella.                                        Kuva: Paula Pellonperä

Tämä tiukka kilpajuoksu päättyi kotijoukkueen Terhi Värrin eduksi.          Kuva: Paula Pellonperä

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi