PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

19.8. Hamina – PöU 2 - 1k (6-2, 0-9, 0-0s, 4-3k)

Keskiviikkona Pöytyän naisten ykköspesisjoukkue reissasi runkosarjan toiseksi viimeiseen otteluun Haminan Palloilijoiden vieraaksi. Ottelun avausvuoroparissa kotijoukkue iski heti kaksi juoksua lyönneillä kopparin eteen ja polttolinjaan. Pöytyän punavalkoisten sisäpeli puolestaan tökki pahemman kerran, eikä joukkue saanut rakennettua tilanteita. Seuraavassa vuorossa Hamina sai lyötyä painostusta vieraiden ulkokentälle ja se tuottikin yhden täysosuman polttoheiton mentyä harhaan kakkospesältä. Tasoittavalla Pöytyä pelasi nopean sisävuoron, mutta onnistui kavennusjuoksun teossa, kun Heidi Riikosen sivallus pomppasi kopparien yli ja Kaisa Pauna sai kiitää kotipesään. Kolmannessa vuoroparissa kotijoukkue vyörytti edelleen vahvasti sisäpeliään ja pääsi onnistumistensa myötä karkaamaan jo 6-1-johtoon.Punavalkoiset pystyivät omalla tasoittavallaan värkkäämään yhden juoksun, kun Venla Ahola toimitti palloa takakentälle Terhi Värrin kirmatessa samalla kotiin, muuten vieraiden sisäpelaamista vaivasi edelleen tukkoisuus. Päätösvuoroparissa molemmat joukkueet pääsivät yrittämään kotiutusta, Hamina kertaalleen ja Pöytyä kaksi kertaa, mutta lisää juoksuja ei enää avausjaksolla kuitenkaan nähty. Hamina kuittasi jaksovoiton pöytyäläisten nenän edestä juoksuin 6-2.

Toiselle jaksolle pelikentälle palasi sisuuntunut ja päättäväinen Pöytyä, jonka otteissa oli aivan erilaista sykettä. Heti ensimmäisessä vuorossa punavalkoiset onnistuivat kahdesti, ensin Petra Kaitonen kotiutti kierteisellä ykkösrajanäpillään Värrin ja hetkeä myöhemmin Essi Ilmanen löi pelivälineen keskelle kenttää ja Elisa Pauna porhalsi kotiin. Tasoittavalla Pöytyän ulkopeli onnistui pysäyttämään haminalaisten hyökkäykset. Seuraava vuoropari mentiin kokonaan ilman täysosumia ja jälleen punavalkoisten tiivis ulkokenttä pystyi täysin hyydyttämään kotijoukkueen sisäpeliä. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyä siirtyi jo 0-4-johtoon, kun Sylvi Pellonperän kakkospuolen lyönti tuotti pahoja vaikeuksia ulkokentälle ja kotipesään saivat rientää Aino Tanhua ja Värri. Tasoittavalla Hamina pysyi edelleen nollilla ja tiukasti aisoissa. Päätösvuorossa Pöytyä painoi isomman vaihteen päälle ja teki viisi juoksua, rummutuksen aloitti näppilyönnillään Kaitonen saatellen Elisa Paunan kotipesään. Minttu Reunanen puolestaan tempaisi pallon väliin ja sen siivittämänä Pellonperä ehti kotiin. Lukemat muuttuivat 0-7;ään, kun Ilmasen kakkossaumalyönnillä kotiin riensi Ahola. Pinja Rouhiainen iski palloa kolmospesän tuntumaan ja Reunanen kipitti kotiin. Pöytyän yhdeksäs juoksu nähtiin Aholan polttolinjan haastaneella lyönnillä ja sen avittamana kotiin saapui Värri. Tasoittavalla punavalkoiset nollasivat Haminan vielä tylysti. Toisen jakson voitto merkittiin Pöytyälle puhtaasti juoksuin 0-9 ja edessä oli Supervuoro.

Pöytyän sisäpeli Supervuorossa muistutti hyvin paljon ensimmäistä jaksoa, ratkaisut eivät onnistuneet, eikä kotiutusta päästy yrittämään kertaakaan. Tasoittavalla Hamina sai rakenneltua painostuksen, jossa kotiutuspaikkoja oli useita, mutta punavalkoisten ulkokenttä selvitti haasteet, eikä juoksuja syntynyt. Lopulta voittajaa haettiin kotiutuslyöntikisasta, jonka Pöytyä aloitti sisävuorolla. Pöytyän viidestä kotiutusparista kolme onnistui juoksunteossa. Tasoittavalla Hamina kuroi pari parilta vieraiden etumatkaa umpeen jokaisen parin onnistuessa . Lopulta joukkue meni ohi, kun neljäskin pari onnistui tekemään juoksun, näin kotiutuslyöntikisan voitto meni Haminaan lukemin 4-3 ja samalla kotijoukkue kuittasi kaksi pistettä jaksoluvuin 2-1. Pöytyä joutui tyytymään yhteen sarjapisteeseen. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Terhi Värri ja Essi Ilmanen.
Pöytyällä runkosarjaa on jäljellä enää yksi ottelu, josta ei todellakaan panosta puutu. Ykköspesiksen etelälohkossa kolmantena oleva punavalkoinen ryhmä kohtaa torstaina 20.8. vieraskentällä lohkokakkosen Kankaanpään Mailajuniorit. Joukkueiden välinen piste-ero ennen päätöskierrosta on kolme pistettä. Tämä tarkoittaa sitä, että Pöytyä tarvitsee Kankaanpäästä puhtaan 0-2- voiton ja kolme pistettä päästäkseen jatkopeleihin. Kaikissa muissa tapauksissa Pöytyän naisten kausi päättyy torstai-iltana.


- Jere Hellsten

Pöytyän kärki rakensi tilannetta hyvin koko ottelun ajan.                                        

Haminan pitkäksi venyneestä illasta tuomisina yksi piste.

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi