PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

4.7. PöU - Mailajuniorit 0 - 1 (3 - 3, 0 - 1)

Pöytyän naisjoukkueen ottelut jatkuivat viikon tauon jälkeen, kun lauantaina Kumilan Kymppi-Katto Areenalle vieraaksi saapui Ykköspesiksen Etelälohkoa ilman pistemenetyksiä johtanut Kankaanpään Mailajuniorit. Sateisessa kelissä pelatun ottelun avausvuorossa Mailajuniorit siirtyi 0-1-johtoon vapaataivaljuoksun turvin, kun syötöt päätyivät vääriksi. Vuoron aikana Pöytyällä oli muutenkin haasteita väärien syöttöjen kanssa. Tasoittavalla kotijoukkue sai luotua ajolähtötilanteen, mutta juoksua ei kuitenkaan nähty. Toisessa vuoroparissa punavalkoisten ulkokenttä esitti varmoja otteita ja vieraat jäivät vaille tilanteita. Omalla sisävuorollaan Pöytyä kehitteli kärkietenijöillään jatkuvan painostuksen ja ajolähtötilanteita. Kaksi ensimmäistä kotiutusyritystä kuitenkin epäonnistuivat. Kolmas yritys sen sijaan tuotti tulosta, kun Petra Kaitosen kakkospuolen lyönti haastoi Mailajuniorien polttolinjan ja Pinja Rouhiainen kiiruhti 1-1-tasoituksen kotipesään. Seuraavassa vuorossa kankaanpääläiset siirtyivät jälleen johtoon, kun polttoheitto meni kolmospesältä harhaan ja sen avustuksella etenijä ennätti kotiin. Tasoittavalla Pöytyän punavalkoisilla oli jälleen omat kotiutuspaikkansa, mutta täysosumia ei Kymppi-Katto Areenan 258 hengen yleisö päässyt tuulettamaan. Tilannetta vaikeutti huomattavasti estämisestä tulleet kaksi paloa. Päätösvuoroparissa kotijoukkue lahjoitti Mailajunioreille jo jakson kolmannen juoksun, kun polttoheitto meni harhaan tällä kertaa ykköspesältä ja sen turvin etenijä porhalsi kotiin. Tämän jälkeen vierailijat loivat vielä pienen painostuksen, jonka Pöytyä kuitenkin selvitti ilman takaiskuja. Tasoittavalla Sylvi Pellonperä käynnisti kotijoukkueen kirin saattelemalla ajolähtötilanteessa ensi Elisa Paunan kotipesän turvaan saumalyönnillä. Saman lyöntivuoron aikana Pellonperä onnistui vielä toistamiseen, kun vaihtolyönti tuotti pahoja vaikeuksia vieraiden kakkoskopparille ja sen siivittämänä kotiin 3- 3- tasoituksen kipitti Kaisa Pauna. Pöytyä pääsi yrittämään myös voittojuoksun tekoa, mutta tulosta ei kuitenkaan tullut ja avausjakso päättyi lopulta tasan.
Jaksotauon jälkeen punavalkoiset aloittivat sisävuorolla, jossa pelaaminen oli tukkoista eikä tilanteita syntynyt. Tasoittavalla Mailajuniorit pääsivät pari kertaa koittamaan etenijän saattelemista kotipesään, mutta jäivät kuitenkin nollille. Toisessakin vuorossa Pöytyän lyöntipeli oli edelleen nihkeää, eikä lähtenyt rullaamaan. Kankaanpääläiset siirtyivät omalla vuorollaan 0-1-johtoon , kun lyönti karkasi läpi kakkospuolelta aina nurmikolle saakka. Kolmaskaan vuoropari ei tuonut helpotusta kotijoukkueen ongelmiin, vaan sisäpelin vaisuus jatkui edelleen, myös vieraat jätettiin vuorossa nollille. Päätösvuoroparissa Pöytyä haki vielä vimmatusti tasoitusta ja saikin puserrettua jatkuvan ajolähtötilanteen päälle. Ratkaisun hetkillä kotiutuksista tuntui puuttuvan kuitenkin tarvittava terävyys ja yritykset päättyivät kerta toisensa jälkeen paloihin tai haavoihin. Kankaanpää kuittasi toisen jakson voiton lopulta niukimmalla mahdollisella erolla 0-1 ja koko ottelun voitto ja kaksi sarjapistettä matkasivat Kankaanpäähän samoin lukemin kotijoukkueen jäädessä nollille. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Sylvi Pellonperä ja Kaisa Pauna. Viikon tauko otteluista antaa Pöytyän valmennusjohdolle ja pelaajille mahdollisuuden avata sisäpelin solmuja rauhassa harjoituskentällä tulevia kamppailuita ajatellen.
Naisten seuraava ottelu on vuorossa lauantaina 11.7. kello 16.00, kun Kumilan Kymppi-Katto Areenalla vastaan asettuu sarjanousija Haminan Palloilijat.

- Jere Hellsten


Kotijoukkue polttolinjalla yhteistyökumppani Exoterikon paidoissa. Kuva: Timo Kesti

Pinja Rouhiainen näpittää. Kuva: Timo Kesti

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi