PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

6.8. Pori – PöU 0 - 1 (2-8, 2-2)

Naisten Ykköspesiksessä Pöytyän ottelut jatkuivat torstai-iltana Porin Pesäkarhujen vieraana. Joukkueet kohtasivat toisensa muutama päivä aikaisemmin Kumilassa, tuolloin Pöytyä voitti ottelun puhtaasti jaksoin 2-0. Porin kamppailun avausvuorossa Pöytyä pystyi heti tekemään kaksi täysosumaa, ensimmäinen juoksu nähtiin Minttu Reunasen lyönnillä kakkospuolen polttolinjaan ja Elisa Pauna kipitti kotiin. Seuraavaksi Heidi Riikonen puolestaan onnistui hidastetulla kolmospuolen lyönnillään saattelemaan Sylvi Pellonperän kotiin. Tasoittavalla punavalkoisten ulkopeli pystyi hyvin nollaamaan porilaisten muutamat kotiutusyritykset. Toisessa vuoroparissa vierailijat saivat sisäpeliään kulkemaan ja pääsivät vyöryttämään tilanteita ja lyöntijärjestystään kolme kierrosta. Juoksuja vuoron aikana nähtiin kaikkiaan neljä kappaletta, juoksutehtailun aloitti Petra Kaitonen, joka tälläsi pallon kakkossaumaan ja Lotta Lindroos riensi kotipesään. Seuraavasta juoksusta vastasi Kaisa Pauna, jonka lyönti ylitti sopivasti etupelaajan ja sen turvin kotiin ehti Pellonperä. Myllytys jatkui uudella lyöntikierroksella, jonka aikana Venla Ahola täräytti ajotilanteessa pallon kakkospuolen polttolinjaan ja kotiin kiiruhti Elisa Pauna. Hetkeä myöhemmin pöytyäläiset pääsivät jälleen tuulettamaan juoksua, kun Kaisa Pauna kotiutti toistamiseen Pellonperän, tällä kertaa kakkosrajanäpillä. Tulostaululla komeilivat tämän jälkeen vieraiden 0-6-johtolukemat. Pesäkarhut saivat jälleen omalla sisävuorollaan luotua pari kotiutuspaikkaa, mutta ulkopeli onnistui pysäyttämään etenijät ennen kotipesää. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyä onnistui tekemään yhden lisäjuoksun, kun Moona Kaunisto sivalsi viimeisenä lyöjänä pallon takakentälle ja Reunanen pinkaisi kotiin. Tasoittavallaan porilaiset tekivät puolestaan kaksi kaventavaa juoksua kakkospuolen läpilyönnillä. Päätösvuorossa punavalkoiset loihtivat kärjellään ajolähtötilanteen, josta Kaitonen siirteli numerot 2-8:aan kotiuttamalla Terhi Värrin keskelle kenttää suunnatulla lyönnillä. Pöytyä pääsi vielä kerran yrittämään etenijää kolmoselta kotiin, tulosta ei kuitenkaan syntynyt. Tasoittavalla Pori sai vielä luotua pientä painetta ajolähdöillä, mutta Pöytyän ulkopeli oli pitävää ja kotijoukkue jätettiin nollille. Avausjakson voitto meni Pöytyälle melko selvästi juoksuin 2-8.

Tauon jälkeen Pori hyökkäsi ärhäkästi sisävuorollaan ja tekaisi kaksi juoksua lyönneillä polttolinjaan ja kopparien eteen. Pöytyä pystyi omalla vuorollaan vastaamaan samalla mitalla, kun joukkue onnistui myös kahdesti juoksunteossa. Kavennus 2-1:een syntyi Kaitosen kakkospuolen lyönnillä, jonka turvin Värri syöksähti kotiin. Painostus pysyi yllä ja Ahola onnistui seuraavaksi puhkomaan kakkosrajan ja sen siivittämänä kotiin ehti Elisa Pauna. Tämän jälkeen Pöytyällä oli vielä muutama mahdollisuus siirtyä vuorossa johtoon, niitä ei kuitenkaan pystytty hyödyntämään. Toinen vuoropari mentiin molempien joukkueiden osalta ilman juoksuja ja vähillä tilanteilla. Kolmannessa vuorossa Pori sai aikaiseksi yhden kotiutuspaikan, josta ei juoksua nähty. Punavalkoiset rakentelivat kärjestä ajolähtötilanteen, josta se pääsi kaksi kertaa yrittämään etenijää kotiin, mutta täysosumia ei nähty. Päätösvuoroparissa Pesäkarhut pyörittivät ajolähdöillä tilanteita, vieraiden ulkopeli piti kuitenkin tiukkaa linjaa ja kolme paloa syntyivät lukemien säilyessä edelleen sitkeästi 2-2:ssa. Pöytyä teki omalle tasoittavalle sisävuorolleen muutoksia lyöntijärjestykseen. Pelinjohto jätti vuoron alkuun peräti neljä lyöjää välistä ja satsasi kaikki voimavarat ykköskärkeen. Uhkapeli ei tällä kertaa kannattanut, lyöjät hupenivat nopeasti eikä kotiutustilanteita saatu rakenneltua ja juoksut jäivät syntymättä. Toinen jakso päättyi lopulta tasalukemiin 2-2, tämä tarkoitti sitä, että Pöytyä voitti koko ottelun jaksoin 0-1 ja nappasi voitosta kaksi pistettä sarjataulukkoon ja jatkaa etelälohkon kolmospaikalla. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Terhi Värri ja Petra Kaitonen.
Pöytyän naisten seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 12.8. ja on sarjatilanteen kannalta elintärkeä kamppailu etelälohkossa toisena olevaa Kankaanpään Mailajunioreita vastaan vieraskentällä. Piste-eroa joukkueiden välillä on vain yksi piste. Seuraava kotipeli mitellään Kumilassa sunnuntaina 16.8. kello 17.00 Janakkalan Janaa vastaan.

- Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi