Pesisnaisilla tuloksellisesti hyvä viikonloppu

Pöytyän naisten Ykköspesisjoukkue urakoi viikonloppuna kaksi harjoituspeliä, ensin lauantaina vastaan asettui Raumalla Feran Superpesisjoukkue, ja sunnuntaina Porissa pöytyäläiset kohtasivat Pesäkarhujen Ykköspesisryhmän. Pöytyän punavalkoiset saalistivat yhteisten kokemusten lisäksi myös 1-1-tasapelin (2-3, 4-0) Feraa vastaan ja harjoituskauden ensimmäinen voitto irtosi Pesäkarhuista jaksoin 0-2 (2-4, 1-5).

Lauantai-illan ottelun Pöytyä starttasi vahvasti, kun joukkue siirtyi heti avausvuorossa johtoon Maria Sveholmin kotiutettua saumalyönnillä Sanni Kyläpekan ja ulkopeli pystyi tylsyttämään raumalaisten yritykset. Jakson edetessä punavalkoisten sisäpeli takkuili ja tilanteiden tekeminen oli haastavaa. Fera kampesi kolmannessa vuorossa tasoihin ja meni päätösvuorossa hetkeksi jo 2-1-jotoon, mutta Pöytyä vastasi siihen omalla lyöntivuorollaan. Tasoitus 2-2:een syntyi, kun Sveholmin sivallus saatteli Pinja Rouhiaisen kotipesään, hetkeä myöhemmin Siiri Riitamaan etukentälle toimittama hermopallo toimi ja Elli Timonen toi voittojuoksun kotiin.

Toisen jakson alkupuoliskolla punavalkoiset pystyivät rakentamaan muutamia kotiutuspaikkoja, mutta juoksuja ei nähty. Feran lyöntipeli piristyi lyhyen tauon aikana ja ryhmä tekaisi heti kaksi juoksua taululle välilyönneillä. Raumalaisten vahva tekeminen mailanvarressa jatkui läpi jakson ja Fera iski vielä kaksi juoksua lisää, joista jälkimmäinen läpilyönnillä. Pöytyä ei saanut enää loppuhetkillä sisäpeliään kunnolla pyörimään ja jäi toisella jaksolla nollille.

Sunnuntaina puoliltapäivin oli edessä nopeasti uusi koitos. Pöytyä oli avausjaksolla kuskin paikalla alusta lähtien. Punavalkoiset johtivat puolivälissä 0-2, kun kovassa vireessä ollut Sveholm kotiutti Kyläpekan kahdesti kakkospuolen lyönneillä ja ulkopeli pysäytti Pesäkarhut oivasti. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyä onnistui kahdesti niittaamaan täysosuman, Sveholmin takakentän läpilyönnillä Emilia Helminen riensi lukemat 0-3:een ja Rouhiaisen maalyönti siivitti puolestaan Kyläpekan kotiin. Kotijoukkue kavensi lukemat vielä 2–4:ään, se ei Pesäkarhuille kuitenkaan riittänyt.

Toisen jakson alussa porilaiset loivat sisävuorollaan pitkän painostuksen, jonka Pöytyän ulkokenttä pystyi selvittämään. Omalla tasoittavallaan Pöytyä kiskaisi hyökkäysvaihteen silmään ja tulitti neljä juoksua. Vuoron avainhahmoihin lukeutuivat kaksi juoksua lyönyt ja yhden tuonut Essi Ilmanen sekä kaksi kertaa kotipesään kirmannut Helminen. Toisessa vuorossa punavalkoiset jättivät kotijoukkueen edelleen tyhjin käsin ja tekivät itse yhden juoksun lisää, kun Sveholm kotiutti jälleen Kyläpekan. Päätösvuorossa porilaiset saivat kuparisensa rikki, mutta suurta kiriä ei kuitenkaan nähty ja Pöytyä poistui kentältä voittajana.