PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

2.7. PöU-Ylivieskan Kuula 2-0 (6-2, 4-2)

Naisten Ykköspesiksessä voittoputkessa liitävä Pöytyä sai sunnuntaina Kumilan kotikentälle vieraakseen pohjoislohkon kärkijoukkueisiin lukeutuvan Ylivieskan Kuulan. Ottelun alkuhetkillä pirteästi esiintynyt vierasjoukkue otti johtoaseman, mutta Pöytyä toipui nopeasti ja nappasi avausjakson voiton lopulta selkeästi. Toisen jakson alussa Pöytyä jatkoi hallintaansa, mutta Ylivieska pysyi tiukasti kotijoukkueen kannoilla loppuun saakka. Lopulta Pöytyä kuitenkin nappasi pelistä puhtaan kolmen pisteen voiton jaksoin 2-0 (6-2, 4-2)

Pöytyän parhaana palkittu Pinja Rouhiainen oli mielissään joukkueen noususta avausjaksolla

-          Pelin alku pisti miettimään, kun vastustaja pääsi johtoon. Sen jälkeen tehtiin omaa juttua ja saatiin hyvillä lyönneillä pinnoja, niin peli aukesi siitä. Omassa pelissä oli tänään itsevarma olo ja suoritin ihan hyvin ulkona ja sisällä, summasi Rouhiainen.

Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä antoi tunnustusta joukkueen sitkeydelle.

-          Olen todella tyytyväinen, että ensimmäisellä jaksolla pystyimme nousemaan 0-2-tappioasemasta voittoon. Ylivieska teki juoksut hyvillä lyönneillä. Olemme olleet aiemmin tappioasemassa vähän heikkoja, mutta nyt ei tullut sitä oloa, ettei tästä pysty nousemaan. Tänään tapahtui paljon kaikkea erikoista, ulkokentällä heitettiin mihin sattuu, pallot pomppivat ties minne ja kaarella sählättiin merkin kanssa, mutta onneksi ne kestettiin, Mäkelä totesi.

Ylivieska aloitti ottelun räväkästi, kun vieraat iskivät avausvuorossa kaksi juoksua hienoilla kentän rajoja viistäneillä läpilyönneillä. Pöytyä ei tästä startista hämmentynyt, vaan meni tasoittavallaan 3-2- johtoon. Ensin Maria Sveholmin ja Elli Timosen lyönnit ylittivät sopivasti etupelaajan, kotiin pinkoivat Sanni Männistö ja Rouhiainen. Pöytyän punavalkoisten johtojuoksu näki päivänvalon, kun aiemmin viikolla Ykköspesiksen Itä-Länteen valittu kaksikko Lydia Eskola-Essi Ilmanen teki tulosta kakkospuolen lyönnillä. Tapahtumarikkaan avausvuoron jälkeen meno rauhoittui hetkeksi. Kummallakin joukkueella oli omat paikkansa, mutta ulkokentät pienistä haparoinneista huolimatta tekivät yritykset tyhjiksi. Kolmannessa vuorossa Pöytyä repi lisää kaulaa tekemällä kolme juoksua, kun kakkoskärki loi ensin painostuksen päälle. Emilia Helmisen kakkosjatkelyönti kotiutti Vilja Aholan, hetkeä myöhemmin Sveholm löysi tilaa keskeltä kenttää ja Venla Ahola juoksi kotiin. Lukemat muuttuivat 6-2:een Ilmasen saateltua Männistön kotiin. Pöytyän ulkopeli puolestaan pystyi lukkari Eskolan johdolla torpedoimaan vieraiden viimeiset hyökkäykset.

Kotijoukkue palasi tauolta kentälle virtaa täynnä ja iski ensimmäisessä vuorossa nopeasti kaksi juoksua. Rouhiaisen kakkospuolen välilyönti avasi juoksutilin, kun Helminen kipitti kotipesään. Hyökkäys jatkui ja Sveholmin kiskaisu kolmoskopparin eteen saatteli Rouhiaisen kotipesään. Toisessa vuoroparissa Pöytyä siirtyi 3-0-johtoon, kun Minttu Salmen lyönti livahti kakkospuolelta läpi ja Vilja Ahola pinkoi kotiin. Vierasjoukkue ei luovuttanut, vaan hiipi sitkeästi lyöntivuorollaan jo juoksun päähän. Pöytyä lisäsi etumatkaansa kolmannessa vuorossa pikatahtia, kun Siiri Riitamaa tykitti läpilyönnin kolmospuolen takanurkasta ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään, vuoron ilonaiheet päättyivät pöytyäläisittäin siihen. Ylivieska haki tasoittavallaan kavennusta vimmatusti, mutta Pöytyän puolustus piti kovan paineen alla. Päätösvuoroparissakaan ei juoksuja enää yrityksistä huolimatta nähty ja kotijoukkue pääsi juhlimaan kahdeksatta voittoaan putkeen. Pöytyältä palkittiin Rouhiaisen lisäksi Siiri Riitamaa.

Pöytyän pelit jatkuvat tiistaina 4.7. vierasottelulla Jalasjärvellä. Seuraava kotiottelu on vuorossa tiistaina 11.7. kello 18., tuolloin Kumilaan saapuu Janakkalan Jana.