PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

20.5. Oulu-PöU 1-0 (6-5, 2-2)

Naisten ykköspesisjoukkueen vierastuplan toinen kamppailu käytiin lauantaina Oulun Raksilassa, jossa vastaan asettui täksi kaudeksi Ykköspesikseen noussut Oulun Lippo. Pelistä muodostui tasainen taistelu. Pöytyä oli läpi ensimmäisen jakson kuskin paikalla ja joukkue johti vielä viimeiseen vuoropariin tultaessa  kahdella juoksulla. Yksi läpilyönti kuitenkin keikautti asetelmat ympäri ja avausjakson voitto lipsahti katkerasti oululaisille juoksuin 6-5.

Toisella jaksolla nähtiin vähäjuoksuista vääntöä, jota Pöytyä johti jälleen hetken, mutta oululaiset vääntäytyivät tasoihin kovan painostuksen päätteeksi. Pöytyän punavalkoiset hakivat vimmatusti voittoa, tulokset jäivät kuitenkin laihoiksi. Lippo kuittasi lopulta voiton ja kaksi pistettä jaksoin 1-0 (6-5, 2-2) Pöytyän saldoksi viikonlopun pohjoisen kiertueelta jäi voitto, tappio ja kaksi sarjapistettä. Lauantain kierroksen jälkeen Pöytyä on etelälohkossa toisella sijalla.

Pöytyän osalta ottelu sai hyvän startin, kun joukkue iski avausvuorossaan kaksi juoksua. Ensimmäinen täysosuma näki päivänvalon, kun kokoonpanoon nostettu Sanni Rantasalo paukutti lyönnin kolmosjatkeelle ja Emilia Helminen spurttasi kotiin. Hetkeä myöhemmin Rantasalo sai hölkötellä lukemat 0-2:een vapaataipaleen avustuksella, Lippo kuitenkin laittoi omalla lyöntivuorollaan pelin tasoihin. Toisessa vuorossa Pöytyän kakkoskärjen isku näytti jo jäävän torsoksi, mutta sitten Minttu Salmen lyönti livahti kakkospuolen takakulmasta läpi ja kotipesään juoksut tikkasivat Rantasalo ja Venla Ahola. Salmen onnistumisen myötä Pöytyä kaappasi itselleen kahden juoksun johdon. Oulu teki nopeiden kärkietenijöiden turvin kavennuksen, kun kakkospuolen lyönti pomppi ulkokentän räpylöissä. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyän punavalkoisten kärkietenijät järjestelivät pikatahtia palottoman ajolähdön, josta Essi Ilmanen kiitti tykittämällä pallon vastustamattomasti väliin ja Helminen kiiruhti Pöytyän viidennen juoksun tulostaululle. Vieraiden pidempi painostus kuihtui kuitenkin nopeasti, eikä lisää täysosumia nähty. Lippo pystyi omalla tasoittavallaan rakentamaan kotiutuspaikkoja, mutta Pöytyän ulkopeli kykeni selvittämään yritykset ilman takaiskuja. Päätösvuoroparissa vierasjoukkue pääsi yrittämään kahdesti etenijää kolmospesältä kotiin, mutta kumpikin yritys päättyi paloon. Lippo satsasi omalla sisävuorollaan kaiken kärkietenijöidensä varaan, se tuotti pöytyäläisten suureksi harmiksi tulosta, kun Linnea Hakkarainen jysäytti lyönnin ykkösrajasta läpi ja tuloksena oli kunnari ja kaksi tavallista juoksua. Näin avausjakson voitto lipsahti katkerasti oululaisille juoksuin 6-5.

Kotijoukkue jatkoi kovaa hyökkäystä ja teki ensimmäisessä vuoroparissa yhden juoksun välilyönnillä. Oululaisilla oli mahdollisuuksia kasvattaa johtoaan, mutta Pöytyän koppari Helminen esti komeilla katkaisullaan kaksi potentiaalista läpilyöntiä. Pöytyän punavalkoisten sisävuoro oli startata räjähtävästi, sillä Helminen tinttasi pallon ykkösrajasta läpi, mutta kunnariyritys päättyi paloon kolmospesälle ja sen jälkeen joukkueen peli hankaloitui. Toisessa vuorossa rävähti, kun ykköskärki pystyi jälleen loihtimaan ajotilanteen päälle. Etenkin Pinja Rouhiaisen ja tähän peliin numeroksi kaksi nostetun Vilja Aholan lyhyet vaihtolyönnit olivat myrkkyä ulkokentälle. Tulosta syntyi, kun Ilmanen pommitti pallon kopparin eteen ja Helminen kirmasi pelin tasoihin. Hetkeä myöhemmin Pöytyän kakkoskärki sai onnistumisen tililleen, kun Viivi Seppälä karkasi 1-2 johtojuoksun kotiin polttoheiton mennessä kolmospesältä harhaan. Lippo pystyi pyörittämään sisäpeliään hyvin ja joukkue löi painetta vieraiden ulkokentälle läpi jakson. Pöytyän puolustus kykeni pysäyttämään monta kotiutusyritystä, mutta kolmannessa vuorossa Lippo tuli tasoihin 2-2, kun kolmospuolen lyönti otti ikävän kimmokkeen ulkopelaajan räpylästä. Pöytyällä oli tasoittavalla oma paikkansa siirtyä takaisin johtoon, mutta juoksua ei kuitenkaan nähty. Päätösvuorossa vieraiden lukkari Lydia Eskola onnistui vaikeuttamaan oululaisten lyöntipeliä, eikä täysosumia syntynyt. Pöytyä pääsi vielä metsästämään jaksovoittoa, mutta tilanteet päätyivät kerta toisensa jälkeen vain paloihin, toinen jakso päättyi tasalukemiin ja Oulu kahmaisi näin kaksi sarjapistettä itselleen ja Pöytyä poistui Raksilan kentältä tyhjin käsin.
Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Emilia Helminen ja Minttu Salmi.

Pöytyän seuraava kotipeli Kumilassa on tiistaina 23.5. kello 18 Jyväskylän Kirittäriä vastaan.