PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

3.8. Pesäkarhut-PöU 0-1 (2-7, 3-3)

Pöytyän Urheilijoiden ykköspesisnaiset matkustivat torstaina Poriin runkosarjan viimeiseen vierasotteluun, jossa punavalkoiset kohtasivat Pesäkarhujen akatemiajoukkueen. Kamppailua väritti paikoin rankaksi yltynyt sade. Avausjaksolla sade ei tuntunut pöytyäläisiä häiritsevän, vaan vierailijat hallitsivat peliä ja kuittasivat jaksovoiton lopulta selkeällä marginaalilla. Pesäkarhut piristyi tauon jälkeen ja heitti sisäpelinsä kanssa taistelleelle Pöytyälle kovan haasteen. Porilaiset olivat jakson mittaan aina edellä, mutta pöytyäläiset kirivät aina rinnalle, ohi punavalkoiset eivät kuitenkaan päässeet. Pöytyä nappasi tällä esityksellä kahden pisteen voiton jaksoin 0-1 (2-7, 3-3).

Ennen päätöskierrosta Pöytyä ja Laitila ovat etelälohkon kärjessä tasapistein, mutta Pöytyä on niukasti edellä voitettujen otteluiden perusteella. Runkosarja huipentuu makealla tavalla keskiviikkona 9.8., kun Pöytyä ja Laitila kohtaavat toisensa Kumilassa. Tuon ottelun voittaja lähtee piikkipaikalta lauantaina 12.8. alkaviin pudotuspeleihin.

Pöytyä starttasi ottelun terävästi, kun joukkue iski ensimmäiseen vuoropariin kaksi juoksua. Maria Sveholm tempaisi pelivälineen kolmospuolelta läpi ja kotiin kiiruhtivat Pinja Rouhiainen sekä Essi Ilmanen. Toisessa vuorossa Sveholm onnistui jälleen, lyönti surrasi sopivasti etukenttään ja Sanni Männistö tikkasi lukemat 0-3:een.  Vierasjoukkueen ulkopeli jatkoi puolestaan edellisistä peleistä tutulla kovalla tasolla, eikä antanut Pesäkarhuille mitään mahdollisuuksia onnistumisiin kahdessa ensimmäisessä vuorossa. Sadekuuron myötä ottelu keskeytettiin hetkeksi toisessa vuoroparissa, Pöytyä oli sen jälkeen heti hereillä, kun punavalkoinen ryhmä rummutti kolmanteen vuoroon neljä lisäjuoksua. Vuoron alku oli hankala, kun kaksi paloa tulivat nopeaan tahtiin. Myllytys käynnistyi, kun Sveholmin kolmospuolen lyönti kotiutti Vilja Aholan. Viides juoksu syntyi Sanni Kyläpekan välilyönnillä, jolla kotiin porhalsi Elli Timonen. Hetkeä myöhemmin Ilmanen kiskaisi pallon polttolinjaan ja Kyläpekka riuhtoi kotipesään. Juoksukarnevaali päättyi Lydia Eskolan kakkospuolen välilyöntiin, jolla Männistö siirsi Pöytyän 0-7-johtoon. Tässä vaiheessa sade yltyi niin hurjaksi, että tuomaristo määräsi joukkueet pukusuojiin aikaistetulle tauolle. Tauon jälkeen myös Pesäkarhut sai paremmin pelin juonesta kiinni ja onnistui avaamaan juoksutilinsä yhdellä täysosumalla. Päätösvuorossa Pöytyä ei kyennyt tekemään juoksuja, Pesäkarhut puolestaan niittasivat yhden, se ei punavalkoisten hallintaa horjuttanut.

Porilaiset siirtyivät toisen jakson kärkeen 1-0-johtoon vapaataivaljuoksulla lukkari Eskolan syöttöjen karattua vääriksi. Pöytyä pystyi tasoittavallaan vääntäytymään tasoihin, kun Timosen takakentälle suunnattu lyönti saatteli Pöytyän kakkospalkittu Eskolan kotipesään. Toisessa vuorossa ei juoksuja nähty yrityksistä huolimatta. Pesäkarhut menivät johtoon kolmannessa vuorossa johtoon, kun kotiutuslyönti sujahti koppareiden eteen. Vierailijat kuroivat eroon nopeasti kiinni, kun Pöytyän parhaana palkittu Ilmanen sivalsi pallon kakkospuolelle ja Kyläpekka kirmasi kotipesään. Hyvästä alusta huolimatta sisäpeli kuitenkin takkuili, eikä lisäjuoksuja syntynyt. Päätösvuorossa kotijoukkue käytti paikkansa hyödykseen ja kaappasi johtoaseman välilyönnillä. Pöytyällä oli tasoittavalla omat haasteensa, kun kiriä häiritsivät kaksi paloa. Tasoitus kuitenkin näki päivänvalon Timosen lyönnin ylitettyä etupelaajan, sen siivittämänä Rouhiainen pinkoi kotiin. Juoksun jälkitilanteesta syntyi kuitenkin ratkaiseva kolmas palo.

Runkosarja huipentuu keskiviikkona 9.8. kello 18 kuumalla kärkikamppailulla, kun Kumilaan vieraaksi saapuu Laitilan Jyske.