PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

18.7. PöU-Pesäkarhut Akatemia 2-0 (3-0, 5-2)

Lauantaina Pöytyän Ykköspesisnaiset saivat Kumilan kotikentälle vieraakseen etelälohkossa kuudentena olevan Porin Pesäkarhujen akatemiajoukkueen. Ensimmäisellä jaksolla Pöytyä piti peliä otteessaan vahvalla ulkopelillä. Kotijoukkue nollasi vierailijat kylmänviileästi ja teki itse tarvittavat täysosumat. Toisen jakson alussa porilaiset siirtyivät hetkeksi johtoon, mutta Pöytyän punavalkoiset nousivat takamatkalta nopeasti johtoon, vaikka sisäpeli kangertelikin ajoittain. Täysi kolmen pisteen potti napsahti Pöytyän laariin jaksoin 2-0 (3-0, 5-2). Sarjataulukossa Pöytyä jatkaa toisella sijalla, eroa kärkeen on kaksi pistettä.

Pöytyän parhaana palkittu Essi Ilmasen mukaan pelistä ei jäänyt käteen juuri muuta kuin kolme sarjapistettä.

-          Vaikka voitto tuli, niin vielä on paljon parannettavaa. Teimme tarvittavan ja siihen voidaan olla tyytyväisiä, tuumaili Ilmanen.

Pelinjohtaja Aleksi Mäkelä oli samoilla linjoilla.

-          Tietysti kolme pistettä lämmittää, mutta se tapa ja peliesitys, jota kotiyleisölle tarjosimme ei lämmitä. Ensimmäisellä jaksolla kaksi sisävuoroa ”jätettiin pelaamatta” erilaisten kommervenkkien takia. Onneksi siinä tehtiin tarvittavat juoksut ja ulkopelissä räpylä kesti. Toisella jaksolla oli vähän parempi alku, mutta sitten tuli hirveästi ajatusvirheitä ja kaikkea kummallista. Olimme ulkopelissä riittävän hyviä ja sen perustaso pelasti meidät, Mäkelä luonnehti.

Ottelun ensimmäisessä vuoroparissa Pöytyän sisäpeli yskähteli ja palot ilmestyivät taululle todella nopeasti. Punavalkoisten ulkopeli vuorostaan suoritti varmalla tasolla, eikä jättänyt porilaisille mahdollisuuksia. Pelin juoksutili avattiin Pöytyän osalta toisessa vuorossa, kun Maria Sveholmin kakkospuolen lyönti riitti saattelemaan Siiri Riitamaan kotiin. Pesäkarhut pystyi omalla lyöntivuorollaan rakentamaan pienen painostuksen, mutta Pöytyän puolustusmuuri ei ollut yllätettävissä. Kotijoukkue lisäsi johtoaan vielä kahdella täysosumalla, kun ensin Elli Timosen lyönti painui kolmoskopparin eteen ja Sanni Männistö pyyhälsi juoksun kotiin. Painostus jatkui ja Viivi Seppälän kakkospuolen välilyönnillä Lydia Eskola muutti lukemat 3–0:aan. Pöytyän ulkokenttä jatkoi jämäkkää linjaa avausjakson loppuun saakka ja poltti etenijät järjestelmällisesti ennen kotipesää. loppuhetkillä kotijoukkueen orastava sisäpelin myllytys kuihtui ajolähtötilanteessa tulleeseen hutilyöntiin ja kolmeen paloon.

Pesäkarhut säikäytti pöytyäläisiä heti tauon jälkeen menemällä kahden juoksun johtoasemaan onnistuneiden välilyöntien turvin. Pöytyä antoi kuitenkin heti tasoittavalla näytteen omasta vahvuudestaan, kun joukkue myllytti kolme juoksua. Takaa-ajon aloitti Sveholmin kolmospuolen välilyönti, jolla Männistö viiletti kotipesään. Tasoitusjuoksu näki päivänvalon Timosen lätkäistyä pelivälineen etupelaajan yli Pinja Rouhiaisen pinkoessa samalla kotiin. Pöytyäläisten kiri huipentui Ilmasen karattua johtojuoksun kotipesään harhaheiton avustuksella. Porilaisvieraiden sisäpelin ilonaiheet jäivät ensimmäisen vuoroparin onnistumisiin, sillä sen jälkeen Pöytyän ulkokenttä kiskaisi tylysti luukut kiinni. Tästä osoituksena se, että Pesäkarhut ei saanut pelin aikana etenijää enää kertaakaan edes kolmospesälle asti. Toisessa vuoroparissa Pöytyän punavalkoiset tekivät kärkietenijöiden johdolla kaksi lisäjuoksua, kun Ilmanen onnistui kotiutuksissa, ensin ykkösrajanäpillä kotiin porhalsi Sanni Kyläpekka ja seuraavaksi pallo kiskaistiin kolmoskopparin eteen ja Männistö syöksähti Pöytyän 5-2-johtoon iltapäivän kolmannella juoksullaan. Tämä oli myös lauantain viimeinen täysosuma Kumilassa, sillä Pöytyän viimeisen vuoron hyökkäys jäi pahasti piippuun. Pöytyän parhaina palkittiin Ilmasen lisäksi Maria Sveholm.

Pöytyän seuraava ottelu on ohjelmassa lauantaina 29.7. kello 15. Tuolloin Kumilassa vastaan asettuu Pattijoen Urheilijat.