PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

29.4. LaJy - PöU 0-2 (0-3, 1-2)

Pöytyän naisten ykköspesisjoukkueen osalta kevään harjoituspelit ulkokentillä käynnistyivät lauantaina Laitilassa, jossa vastaan asettui myös Ykköspesistä tahkoava kotijoukkue Jyske. Noin kymmenen plusasteen kevätkelissä pelattua kamppailua väritti kummankin joukkueen sisäpelin nihkeys, joten kotiutustilanteilla ei juhlittu. Pöytyä onnistui avausjaksolla pitämään Laitilan nollilla ja iski itse tarvittavat juoksut. Toisella jaksolla juoksuhanat aukesivat vasta loppuhetkillä. Jyske siirtyi ensin johtoon, mutta Pöytyä kiri omalla lyöntivuorollaan ohi ja nappasi otteluvoiton puhtaasti jaksoin 0-2 (0-3, 1-2).

Ensimmäisessä vuoroparissa kumpikaan joukkue ei saanut etenijää kolmospesälle asti. Pöytyän punavalkoisten kakkoskärki pystyi rakentamaan kotiutuspaikan, josta Maria Sveholm tinttasi toimivan saumalyönnin ja Siiri Riitamaa pinkoi johtojuoksun kotipesään. Pöytyän ulkopeli pyöri lukkari Lydia Eskolan johdolla tehokkaasti, eikä laitilalaisille jätetty mahdollisuuksia. Jyske sai avausjaksolla aikaiseksi vain yhden kolmostilanteen. Kolmanteen vuoropariin Pöytyä sai haastavan lähdön. Kakkoskärki teki kuitenkin jälleen tulosta, kun Venla Aholan lyönti upposi kakkoskopparin eteen ja Riitamaa porhalsi kotiin. Päätösvuoroparissa Pöytyä naputti jälleen yhden juoksun lisää ja siirtyi 0-3-johtoon Sveholmin kiskaistua pallon polttolinjaan ja se riitti saattelemaan Sanni Männistön kotipesään.

Toisella jaksolla nähtiin ulkopelien juhlaa . Molempien ryhmien lukkarit Pöytyän Eskola ja Laitilan Ilona Hakoniemi pystyivät hankaloittamaan sisäpelien pyörittämistä. Ennen viimeistä vuoroparia kummaltakin joukkueilta nähtiin vain yksittäisiä kotiutusyrityksiä, joista ei juoksuja syntynyt. Laitila pystyi päätösvuoroparissa rakentamaan pienen painostuksen, jonka tuloksena kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon välilyönnin siivittämänä. Pöytyä lähti tasoittavallaan jahtaamaan voittoa kärkietenijöidensä johdolla. Punavalkoiset onnistuivat tasoituksessa, kun kotijoukkueen heitto meni kolmospesältä pahasti harhaan ja Emilia Helminen sai porhaltaa aina kakkospesältä kotiin. Tämän jälkeen Pöytyä sai painostuksen päälle, jonka huipennuksena ajolähtötilanteessa Essi Ilmasen polttolinjaan lyömä hermopallo siivitti Männistön kotipesään voittojuoksun arvoisesti.

Pöytyän naisten harjoituspelit jatkuvat tiistaina 2.5. Hyvinkäällä Tahkon Superpesisjoukkueen vieraana. Ensimmäinen kotiottelu Kumilassa on vuorossa sunnuntaina 7.5. kello 13.00, jolloin vastaan asettuu Kankaanpään Mailajuniorit.