​B-pojille kotikentältä täysi pistepotti

PöU- Jyväskylä 2-0 (6-5, 9-2)

Pöytyän pelit poikien superpesiksessä jatkuivat, kun Kumilan lämpimään maanantai-iltaan vierailulle saapui Jyväskylän Kiri. Kotijoukkue starttasi ottelun terävällä ulkovuorolla, jossa jyväskyläläiset eivät saaneet tilanteita aikaan. Pöytyä puolestaan pystyi tasoittavalla pyörittämään hyvin sisäpeliään ja joukkue onnistuikin kolmesti juoksunteossa. Avausjuoksu näki päivänvalon, kun ajolähtötilanteessa heitto kolmospesälle meni harhaan ja Joel Ilola käytti sen hyväkseen. Lukemat muuttuivat 2-0:aan, kun Heikki Veijalaisen lyönti polttolinjaan riitti saattelemaan Veikka Hurmeen kotipesään. Punavalkoisten kolmas täysosuma syntyi Elmeri Iivosen kolmospuolen välilyönnillä, jonka turvin kotiin kiiruhti Oskari Kallio. Toisessa vuoroparissa kumpikin joukkue teki yhden juoksun. Pöytyältä Hurme onnistui kotiuttamaan Oskari Vänttisen, kun lyönti meni polttolinjasta läpi aina koppareille saakka. Kolmannessa vuoroparissa vierailijat kavensivat lukemat 4-3:een, kun lyönnit pomppivat hieman isäntien räpylöissä. Tasoittavalla Pöytyä kuitenkin onnistui kahdesti saattelemaan etenijän kotipesään. Ensin Hurme roikotti lyöntinsä kolmospuolelle ja Kallio pyyhälsi kotiin. Seuraava juoksu nähtiin, kun Ilola karkasi kolmospesältä ovelasti kotiin, sen jälkeen kun Kirin koppari pudotti Rasmus Toivosen lyönnin kenttään. Päätösvuoroparissa jyväskyläläiset saivat vielä painostuksen päälle ja nousivat jälleen juoksun päähän kotijoukkueesta onnistuneilla kotiutuslyönneillä kopparien eteen ja polttolinjaan. Pöytyän ulkokenttä onnistui kuitenkin hyvin pysäyttämään vieraiden tasoitusyritykset ja näin avausjakson voitto kirjattiin kotijoukkueelle niukasti 6-5.
Jaksotauon jälkeen punavalkoinen kotijoukkue sai peliin jälleen lentävän lähdön, kun läpi ottelun hyvin toiminut Pöytyän kärki rakensi ajolähdön, josta Hurme kiitti ja tälläsi pallon kopparien eteen ja kotiin pinkoi Vänttinen. Painostus tuotti lisää tulosta, kun Iivosen kakkosrajanäppi oli Kalliolle riittävä. Kolmas täysosuma syntyi heti perään Veijalaisen tyylipuhtaalla välilyönnillä, jolla kotiin riensi Ilola. Jyväskylä ei omalla tasoittavallaan onnistunut tekemään juoksuja. Toisessa vuoroparissa kotijoukkue onnistui kertaalleen, kun Antti Tuupan lyönti upposi ulkopelaajien väliin ja Iivonen toi juoksun kotipesään. Vierasjoukkue kavensi tasoittavallaan numerot 4-2:een ulkokentän hieman haparoitua. Seuraavassa vuoroparissa isännät repäisivät jo ratkaisevan tuntuisen eron , kun joukkue takoi neljä juoksua lisää Kirin jäädessä nollille. Pöytyän juoksukarkelot aloitti Hurme, jonka lyönti keskelle kenttää kotiutti Vänttisen. Hetkeä myöhemmin Joonas Toivosen lyönti takakentälle kotiutti edellisen juoksun lyöjän. Vuoroparin juoksusaldo täyttyi, kun polttoheitto meni pahasti kolmospesältä harhaan ja sen turvin kotiin ehtivät R. Toivonen ja Severi Ketola. Päätösvuoroparissa Pöytyä jatkoi tasaista menoaan ja teki vielä yhden juoksun , kun parivaljakko J. Toivonen- Ilola onnistui. Viimeisessä ulkovuorossa kotijoukkue ei antanut vieraille enää mahdollisuuksia, vaan teki lukkari Iivosen johdolla kolme nopeaa paloa ykköselle. Toisen jakson voitto meni Pöytyälle selkeästi juoksuin 9-2 ja joukkue nappasi samalla täydet kolme pistettä puhtaalla 2-0-voitolla. Kotijoukkueen parhaina pelaajina palkittiin Veikka Hurme ja Elmeri Iivonen.
Poikien Superpesis jatkuu Pöytyän osalta maanantaina 29.6. Seinäjoella, kun joukkue matkaa Maila-Jussien vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan maanantaina 13.7. kello 18.00 Kumilan Kymppi-Katto Areenalla, kun vastustajaksi saapuu Hyvinkään Tahko.
- Jere Hellsten