PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

11.6. LaVe-PöU 0-2 (0-1, 1-8)

Pöytyän viikonlopun urakka jatkui sunnuntaina pohjoislohkon kärkijoukkueisiin kuuluvan Lappajärven Veikkojen vieraana. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin todellista puolustustaistelua, loppuhetkillä Pöytyä onnistui niittaamaan jakson voittoon riittävän juoksun.  Toisella jaksolla Pöytyä pelasi railakasta sisäpeliä ja karautti selvästi lappajärveläisiltä karkuun, punavalkoisten ulkopelin jatkaessa avausjakson tasolla. Pöytyä nappasi Lappajärveltä mukaansa voiton ja täydet kolme pistettä jaksoin 0-2 (0-1,1-8) Kaiken kaikkiaan Pohjanmaan retkeltä joukkueen laariin tuli kaksi voittoa ja viisi sarjapistettä.

Sunnuntain ottelun alkuhetket olivat ulkopelien hallintaa ja kolmostilanteet sekä juoksut olivat todella tiukassa. Pöytyän jykevän ulkopelin kulmakivi oli jälleen kerran läpi ottelun mainiosti lautasen äärellä operoinut ja lappajärveläisille paloja järjestellyt lukkari Lydia Eskola. Jakson ainoa juoksu nähtiin päätösvuorossa, kun Pöytyän punavalkoisten kärki väänsi väkisin kotiutuspaikan, jossa Essi Ilmasen kumura ui kopparien eteen ja Sanni Männistö kiiruhti kotipesään. Tasoittavalla Lappajärvi vielä hyökkäsi, mutta Pöytyän puolustusmuuri ei kuitenkaan murtunut ja jaksovoitto oli tosiasia.

Toisella jaksolla juoksuhanat avattiin kummankin joukkueen osalta heti ensimmäisessä vuoroparissa. Kotijoukkue teki yhden juoksun välilyönnin turvin. Tasoittavalla Pöytyä painoi kaasun pohjaan ja takoi pitkän myllytyksen aikana peräti viisi juoksua. Joukkueen lyöntipeli kulki vuorossa mallikkaasti. Juoksukarnevaalin aluksi Emilia Helminen porhalsi tasoituksen 1-1:een, kun polttoheitto meni kolmospesältä harhaan. Vain hetki tästä ja Maria Sveholm jysäytti lyöntivuorollaan kolme juoksua, ensin etupelaajan ylittänyt lyönti kotiutti Siiri Riitamaan. Seuraavaksi Sveholm tykitti painavan lyöntinsä takakentälle ja kakkoskopparin yli, kotiin pinkoivat Pinja Rouhiainen ja Ilmanen. Pyöritys jatkui ja seuraava juoksu oli tosiasia, kun Elli Timosen kolmospuolen välilyönti siivitti Sveholmin kotiin, lukemat muuttuivat 1-5:een. Toisessa vuoroparissa Pöytyä nollasi lappajärveläisten yritykset ja teki omalla lyöntivuorollaan kolme juoksua lisää. Hankalan alun ja kahden nopean palon jälkeen Pöytyän kakkoskärki astui esiin ja nikkaroi ajolähtötilanteen päälle. Hyvän kotiutusvireen löytänyt Sveholm rankaisi jälleen Lappajärven ulkokenttää läpilyönnillä, tällä kertaa pallo painui maisemiin kolmosluukusta ja kotiin kipittivät Viivi Seppälä sekä Vilja Ahola. Pöytyän punavalkoiset venyttivät etumatkan seitsemään juoksuun, kun Minttu Salmen lyönti kotiutti Venla Aholan. Kolmannessa vuorossa kotijoukkue pääsi yrittämään pari kertaa kotiutusta, mutta ulkokenttä ei ollut yllätettävissä. Pöytyän punavalkoisilla oli tasoittavalla paikat lisätä juoksusaldoaan, mutta täysosumat jäivät tulematta. Päätösvuorossa vierailijat jatkoivat tiukkaa linjaa ulkopelissä ja Lappajärvi jäi nollille. Pöytyä pääsi näin juhlimaan kauden kolmatta kolmen pisteen voittoa. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Maria Sveholm ja Sanni Männistö.

Pöytyän seuraava ottelu pelataan tiistaina 13.6. Jyväskylässä. Kumilan Kymppi-Katto Areenalla seuraava peli on ohjelmassa perjantaina 16.6, kello 18.00 Lappeenrannan Pesä-Ysejä vastaan.