PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

16.6. PöU-Pesä Ysit 2-0 (12-0, 2-0)

Pöytyän naisten ykköspesisjoukkue sai perjantaina helteiselle Kumilan kotikentälle vastaansa Lappeenrannan Pesä-Ysit. Ottelusta oli odotettavissa tasainen vääntö, toisin kuitenkin kävi, sillä Pöytyä hallitsi kenttätapahtumia alusta loppuun ja jätti Pesä Ysit tyystin ilman juoksuja vahvalla ulkopelillä. Ensimmäisellä jaksolla Pöytyä moukaroi mojovan määrän täysosumia toisen vuoroparin juoksukarnevaaleissa. Toisella jaksolla kotijoukkueen tahti hiljeni, mutta Pöytyä takoi riittävän määrän juoksuja ja pääsi tuulettamaan viidettä voittoa ja kolmatta täyttä pistepottia putkeen lukemin 2-0 (12-0, 2-0).

Pöytyän parhaana palkittu kunnarin ja neljä tavallista juoksua lyönyt Essi Ilmanen korosti joukkueen ulkopeliä

-          Kyllähän se tietysti auttoi, että ensimmäisellä jaksolla tuli läpilyöntejä ja saatiin hurmos päälle, niin vastustajalla lopahti siinä tunnelma. Toisella jaksolla lyönnit eivät ehkä sujuneet niin hyvin, mutta koska meillä on hyvä ulkopeli, niin se riitti, summasi Ilmanen.

 Pelin avausvuorossa Pöytyä siirtyi johtoon, kun kolmas kotiutusyritys tuotti tulosta Elli Timosen lyönnin saateltua Viivi Seppälän kotiin. Lappeenrantalaisten sisävuoro jäi laihaksi kotijoukkueen puolustuksen edessä. Joukkueiden välinen ero repesi isoksi toisessa vuoroparissa, jolloin Pöytyä tykitti tyrmäävät 11 täysosumaa. Juoksutalkoot käynnisti ajokunnarilla Ilmanen, jonka painava lyönti pomppasi kolmoskopparin yli ja meni takakentältä läpi, kotiin kirmasivat Siiri Riitamaa, Sanni Männistö ja Pinja Rouhiainen ja lyöjä sai juhlia kolmospesällä 5-0- juoksua. Kotiyleisö sai riemuita, kun Maria Sveholmin lyönnistä pallo sujahti koppareiden välistä maisemiin kahden juoksun arvoisesti, ne kotipesään pinkoivat Ilmanen ja Seppälä. Pöytyän punavalkoiset rallattelivat railakasta lyöntipeliä ja peräkkäisiä onnistumisia sateli. Seuraava täysosuma nähtiin Vilja Aholan kotiuttaessa Lydia Eskolan. Vuoron kolmas läpilyönti muutti lukemat 10-0:aan, kun Elli Timosen kiskaisu yllätti kolmoskopparin ja Sveholm sekä Vilja Ahola riensivät kotipesään. Pöytyä takoi vielä kaksi juoksua lisää Männistön ja Rouhiaisen välilyönneillä, juoksut kotiin toivat Minttu Salmi ja Timonen. Tämän jälkeen pelin jännite ja intensiteetti putosi, jakson juoksuhanat lyötiin kummankin joukkueen puolelta kiinni. Kotijoukkueen raudanluja ulkopeli onnistui tukahduttamaan Pesä Ysien sisäpelin yritykset lähes täysin.

Tauon jälkeen juoksukarnevaalit rauhoittuivat. Pöytyän sisäpeli yskähteli avausvuorossa, mutta ulkopeli jatkui kovalla tasolla, eikä se jättänyt Pesä Yseille juurikaan mahdollisuuksia. Jakson ainoat juoksut syntyivät toisessa vuoroparissa, kun Pöytyän kärkietenijät järjestelivät tilanteen ja kotiuttajat kiittivät. Ensin Ilmasen näppilyönti kakkosrajaan siivitti Emilia Helmisen kotiin. Heti perään Sveholm iski lyöntinsä kakkosjatkeelle ja Riitamaa spurttasi numerot tulostaululla 2-0:aan. Kolmannessa vuoroparissa molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen yrittämään etenijää kotiin, mutta tulosta ei syntynyt. Pesä Ysit yritti vielä viimeiseen asti rikkoa kuparista, mutta punavalkoinen kotijoukkue oli Kumilan illassa armoton ja piti Itä-Suomen vieraat nollilla. Pöytyältä palkittiin Ilmasen lisäksi myös Elli Timonen.

 Pelinjohtaja Aleksi Mäkelä kiitteli myös ulkopeliä.

-          Tämä oli ulkopelin voitto, jos vastustajalla on nolla juoksua ja viisi kolmostilannetta tässä helteessä. Olen monen pelin jälkeen jo sanonut, että meidän ulkopelimme on tällä hetkellä todella hyvällä tasolla. Olemme olleet 2-3-välillä aika huonoja, tehtiin siihen harjoituksissa täsmennyksiä ja hyvään suuntaan mennään siinäkin. Ensimmäisellä jaksolla muutimme pelitapaa 11 juoksun vuoron jälkeen ja yritimme saada etenijöille helpompia pesävälejä, mutta oltiin siinä huonoja. Tosin 12-0-tilanteessa pystyykin nostamaan jalkaa kaasulta. Tauolla sanoin, että tämä on niitä pelejä, joissa ensimmäinen jakso voitetaan 12-0 ja toinen hävitään 0-1, onneksi nyt siihen ei kuitenkaan menty. Tyytyväinen pitää olla voittoon.

Mäkelä paljasti myös pöytyäläisittäin positiivisia uutisia sairastuvalta.

-          Meillä on ollut alusta asti Kyläpekan kanssa sellainen suunnitelma, että hän pelaa juhannuksen jälkeen. On otettu loukkaantumisen kanssa rauhallisesti. Saadaan yksi huippupelaaja tauon jälkeen mukaan, toivottavasti pysytään siinä aikataulussa, sanaili Mäkelä.

Pöytyä pelaa ennen juhannusta vielä vierasottelun keskiviikkona 21.6. Kankaanpäässä. Seuraava kotipeli on vuorossa sunnuntaina 2.7. Ylivieskan Kuulaa vastaan.

 

-          Jere Hellsten

 

Kuvat: Timo Kesti

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi