PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

13.7. PöU-Mailajuniorit 2-0 (8-1, 4-0)

Pöytyän naisjoukkueen tiivis peliviikko Ykköspesiksessä jatkui torstaina kotiottelulla. Kumilaan vieraaksi marssi etelälohkon jumbojoukkue Kankaanpään Mailajuniorit, joka ei ole voittanut tällä kaudella vielä yhtään sarjapeliä. Ottelu olikin varsin yksipuolinen näytös, kun Pöytyä heilutti tahtipuikkoa jykevästi alusta loppuun vieraiden ollessa lähes aseettomia. 366 Katsojan todistaessa Pöytyä nappasi voiton ja täydet kolme pistettä vuorenvarmasti jaksoin 2-0 (8-1, 4-0). Sarjatilanteessa ero kärkijoukkue Laitilaan kutistui kolmeen pisteeseen Jyskeen hävittyä samaan aikaan oman ottelunsa. Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelän mukaan pelistä saatiin se, mitä lähdettiin hakemaan.

-          Kliinisen puhdas suoritus meiltä. Tähän otteluun oli ehkä vähän vaikea ladata joukkuetta, kun Kankaanpää ei ole meidän päävastustajiamme ja oli niin sanottu pakkovoiton paikka. Olen tyytyväinen, että molempien jaksojen alussa pystyimme menemään karkuun. Ulkopeliin luotan sen verran, että vastustajan tilanteet pystytään pitämään vähissä, tänään oli rauhallinen olo katsella ulkopeliä, Mäkelä ynnäili.

Pöytyän parhaana palkitulla kaksi kunnaria lyöneellä Sanni Kyläpekalla oli voittopelin jälkeen hymy herkässä, mutta parannettavaakin löytyi.

-          Oma lyönti on nyt napsunut ihan kivasti. Harjoituksissa ei ole onnistunut, mutta hyvä niin, että pelissä onnistuu. Ulkopelissä olimme pääsääntöisesti aika hyviä, mutta sisäpeli ei kantanut ihan loppuun asti, teimme muun muassa kopinnostopaloja laittoman paljon, tuumaili Kyläpekka.

Pöytyä dominoi peliä ensimmäisellä jaksolla lähes mielin määrin ja Kankaanpäällä oli pahoja vaikeuksia rakentaa tilanteita omassa sisäpelissään. Kotijoukkue avasi juoksutilinsä ensimmäisessä vuorossa, kun Lydia Eskolan lyönti upposi koppareiden eteen ja Sanni Männistö tikkasi juoksun kotiin. Elli Timonen löysi puolestaan lyönnilleen tilaa keskeltä kenttää ja Essi Ilmanen spurttasi Pöytyän 2-0-johtoon. Punavalkoinen kotijoukkue vankisti etumatkaansa toisessa vuorossa, kun Timosen kolmospuolen välilyönti saatteli Männistön kotiin. Kankaanpään ongelmista kertoo omaa kieltään se, että joukkue sai etenijän kolmospesälle ensi kerran vasta kolmannessa vuoroparissa, mutta jäi silloin ilman täysosumaa. Pöytyä nyppäsi omalla vuorollaan lisää kaulaa viiden juoksun verran. Juoksuilottelun käynnisti Sanni Kyläpekka, joka pyssytti lyönnin kakkospuolelta kopparin ulottumattomiin ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään.  Kotijoukkueen sisäpeli rullasi ja seuraavaksi Pinja Rouhiainen kotiutti kierteisellä näpäytyksellä kunnarintekijän. Jakson kuudes täysosuma oli tosiasia, kun Ilmasen kakkospuolen sivallus siivitti Männistön kotiin. Tulituksen päätteeksi Sveholm paiskasi pallon kolmosluukusta maisemiin kahden juoksun arvoisesti, jotka pinkoivat kotiin Rouhiainen ja Sanni Rantasalo. Vuoron aikana nähtiin myös ikävä loukkaantuminen, kun Mailajuniorien pelaaja satutti itseään yhteentörmäyksessä ja joutui jättämään pelin kesken.  Päätösvuorossa Kankaanpää rikkoi kuparisensa yhdellä kavennusjuoksulla, se ei kuitenkaan voimasuhteita enää muuttanut.

 Toisella jaksolla Pöytyän punavalkoiset karkasivat vierailta heti kättelyssä, kun joukkue pamautti avausvuoroonsa kolme juoksua. Kärkietenijät rakensivat ajolähtötilanteen ja Ilmanen avasi juoksuhanat kakkospuolen välilyönnillä, jonka turvin Kyläpekka kiiruhti kotiin. Jatkoa seurasi, kun Eskola pommitti läpilyönnin koppareiden välistä ja Männistö syöksähti kotipesään. Sveholmin kakkospuolen lyönnillä lukemat olivat 3-0 Seppälän kirmatessa kotiin. Kankaanpää ei ollut tauon aikana löytänyt lääkkeitä Pöytyän tiiviin puolustuksen murtamiseksi ja vierasjoukkue jäi toisella jaksolla kokonaan ilman juoksuja. Vauhdikkaan alun jälkeen myös Pöytyän sisäpelin tehot alkoivat hiipua, vaikka paikkoja lisäjuoksujen tekoon olikin. Kolmannessa vuoroparissa kotiyleisö sai aihetta riemuun, kun hirmuvireessä oleva Kyläpekka täräytti pallon kakkospuolen pusikkoon ja juoksi yhtä soittoa kolmospesälle juhlimaan viikon neljättä kunnariaan. Lupaavasta startista huolimatta enempää juoksuja ei enää ottelussa nähty. Pöytyän parhaina palkittiin tiistain tapaan Sanni Kyläpekka ja Elli Timonen.

Pelit jatkuvat lauantain Ykköspesiksen Itä-Lännen jälkeen tiistaina 18.7, kun Pöytyän naiset matkaavat Lappeenrantaan Pesä Ysien vieraaksi. Kumilassa pelataan jälleen lauantaina 22.7. kello 15 Poria vastaan.

  • Jere Hellsten

Kuvat: Timo Kesti

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi