PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

4.2. Fera - PöU 2-0 (8-2, 4-2)

Tulevaan Superpesiskauteen valmistautuva Pöytyän naisten joukkue aloitti talven harjoituspelinsä pitkän odotuksen jälkeen, kun se kohtasi perjantaina Rauman hallissa kotijoukkue Feran. Pelissä oli nähtävissä talvikaudelle tyypillistä alkukankeutta. Ajoittain Pöytyä väläytti osaamistaan, mutta Fera vei pidemmän korren selkeästi jaksoin 2-0 (8-2, 4-2).

Ottelun avausvuorossa Pöytyä onnistui hankalan alun jälkeen rakentamaan ajolähtötilanteen päälle, josta Petra Kaitonen kiitti täräyttämällä pallon polttolinjaan ja Minttu Reunanen kipitti lukemat 0-1:een.Tasoittavalla punavalkoinen vierasjoukkueen ulkopeli taisteli sitkeästi, mutta Fera onnistui tasoituksessa välilyönnin turvin. Kaksi seuraavaa vuoroparia olivat pöytyäläisittäin varsin synkkiä, joukkueen sisäpeli takkusi eikä tilanteita pystytty rakentamaan. Raumalaiset puolestaan moukaroivat taululle ensin kolme juoksua pääosin läpilyönneillä ja kolmannessa vuoroparissa Fera takoi peräkkäisillä onnistumisilla neljä juoksua lisää ja siirtyi jo 8-1-johtoon. Pöytyä sai päätösvuorossa hieman lohtua, kun tuore vahvistus Maria Sveholm haastoi pelkässä kolmostilanteessa lyönnillään vastustajan kakkospuolen ja Terhi Värri tikkasi juoksun kotipesään . Juoksu jäi ikävästi vuoron ainoaksi ja raumalaiset marssivat selvään jaksovoittoon.

Toisen jakson alku noudatteli pitkälti samaa kaavaa ensimmäisen kanssa, kun molemmat joukkueet iskivät ensimmäisessä vuorossa yhden täysosuman. Pöytyän juoksu näki päivänvalon, kun joukkue pystyi loihtimaan hankalan startin jälkeen kolmostilanteen ja Vilja Ahola upotti pallon väliin Siiri Leppäsen kirmatessa kotipesän turvaan. Leppänen siirtyi täksi kaudeksi Pöytyälle Sveholmin tavoin Seinäjoen Mailajussien riveistä. Toinen vuoropari ei tuonut juoksuja kummallekaan joukkueelle. Pöytyän punavalkoiset selvittivät mallikkaasti raumalaisten kovin painostuksen, mutta sisäpeli vuorostaan yskähteli pahasti. Kolmannessa vuorossa raumalaiset rankaisivat Pöytyän ulkokenttää kahdesti ja kotijoukkue meni 3-1-johtoon. Tasoittavalla myös Pöytyällä oli oma tilaisuutensa kavennukseen ajolähdöstä, mutta tulosta ei syntynyt. Päätösvuoroparissa kumpikin joukkue teki vielä yhden juoksun lisää. Fera kotiutti etenijän näppilyönnillä ja Pöytyän täysosuma nähtiin Reunasen kolmospuolen välilyönnillä, jolla Värri porhalsi kotiin. Pöytyä sai jatkettua painostusta, mutta lisäjuoksujen metsästys tyrehtyi koppilyöntiin.

Pöytyän naisten talvikauden kohokohta on lauantaina 26.2. Porissa pelattava Halli- SM- alkulohko, jossa Pöytyä kohtaa kotijoukkueen Porin Pesäkarhut ja Hyvinkään Tahkon. Ottelun tilastot

Pöytyän kokoonpano:
1. Terhi Värri 1V
2. Kaisa Pauna S
3. Pinja Rouhiainen 2V
4. Minttu Reunanen 3P