PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

14.5. PöU-Kuopio 2-0 (5-0, 4-1)

Pöytyän naisten ykköspesiskausi jatkui välittömästi avauksen jälkeen viikonlopun toisella pelillä, kun Kumilaan vieraaksi saapui Puijon Pesis Kuopiosta. Äitienpäivän kamppailu oli alusta loppuun saakka kotijoukkueen vankkaa hallintaa, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Pöytyän punavalkoiset nappasivat täydet kolme sarjapistettä lukemin 2-0 (5-0, 4-1) Pöytyän ulkopeli pysäytti kuopiolaisten tilanteiden tekoa mainiosti, eikä antanut vieraille mahdollisuuksia. Ottelun kolmostilanteet menivät lopulta Pöytyän hyväksi 19-4. Kotijoukkueen sisäpeli pyöri vuorostaan mallikkaasti kärkietenijöiden johdolla. Pelin tähti ja Pöytyän ykköspalkittu oli yhden kunnarin lyönyt ja neljä juoksua tuonut Emilia Helminen. Kunnarintekijä oli mielissään voiton jälkeen.

-          Oli ihan tasapainoinen esitys meiltä, vielä löytyy toki kehityskohteita, mitä lähdetään parantamaan. Hyvä kauden startti tähän viikonloppuun, johon voi olla tyytyväinen, Helminen totesi.

Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä löysi positiivisten seikkojen lisäksi kehitettävää.

-          Paransimme paljon eilisestä pelistä, nyt olimme nollatilanteessa hyviä. Tyytyväinen pitää olla ja kolmostilanteiden perusteella taisimme olla parempi joukkue. Tästä voi lähteä luottavaisena eteenpäin, näihin viiteen pisteeseen voi olla tosi tyytyväinen. Toki Kyläpekan tilanne hieman huolestuttaa, mutta hyviä korvaajia löytyy.  Tänään oli vähän sellainen laiskanletkeä pisteidenhaku, toki oli tuplapelit ja lämmin keli. Olimme ensimmäisen jakson loppupuolelta lähtien vähän löysiä ja aneemisia, eikä saatu kunnon tekemistä päälle. Se jatkui myös tauon jälkeen ja pelastuimme jakson alussa, Mäkelä sanaili.

 

 Avausvuoroparissa ei vielä juoksuja syntynyt, vaikka Pöytyä sai kärjellään rakenneltua pienen pyörityksen. Punavalkoisten ulkopeli sen sijaan tyrmäsi puijolaisten aikeet kylmänviileästi. Kotijoukkue avasi pelin juoksuhanat toisessa vuorossa, kun punavalkoiset tehtailivat kolme täysosumaa. Ensin Essi Ilmanen jysäytti kumuran kopparin eteen ja Emilia Helminen kiiruhti kotipesään. Seuraavaksi Lydia Eskolan välilyönti oli riittävä Siiri Riitamaalle. Juoksukimaran täydensi Maria Sveholmin keskisaumalyönti, jolla Pinja Rouhiainen kiisi kotipesään. Kuopiolaisten sisäpeli oli pahoissa vaikeuksissa Pöytyän tiivistä ulkokenttää vastaan, eikä joukkue pystynyt rakentamaan juurikaan tilanteita avausjakson aikana ja he jäivät lopulta nollille. Punavalkoiset iskivät puolestaan kolmannessa ja neljännessä vuorossa vielä yhden juoksun kummassakin. Ensin Ilmasen välilyönti kotiutti Helmisen. Tämä muutti lukemia tulostaululla 4-0:aan. Debyyttinsä Pöytyän paidassa tehnyt Elli Timonen vuorostaan yllätti lyönnillään kuopiolaisten kakkoskopparin ja Viivi Seppälä kiiruhti kotiin pöytyäläisten viidennen juoksun.

 

Tauon jälkeen Puijo hyökkäsi räväkästi ja siirtyi 0-1-johtoon kakkospuolen lyönnillä. Omalla tasoittavallaan Pöytyä kuitenkin kykeni kuittaamaan johtoaseman itselleen, kun kärkietenijät naputtivat ajolähtötilanteen päälle ja ottelun tutkapari Ilmanen- Helminen onnistui jälleen, tällä kertaa kakkosrajanäpin turvin. Heti perään Eskola näpäytti kierteiseen lyönnin ykkösrajaan ja Sanni Männistö pinkoi 2-1-juoksun kotipesään. Vierasjoukkueen sisäpelin hyvä vaihe kesti vain yhden vuoroparin verran, sillä sen jälkeen Pöytyän ulkopeli ei antanut Puijolle mitään saumaa. Omaa kieltään kertoo se, etteivät vierailijat saaneet avausvuoron jälkeen etenijää kertaakaan edes kolmospesälle. Etenkin lukkari Eskola onnistui syötöillään sotkemaan oivallisesti kuopiolaisten pelin rytmiä. Pöytyä onnistui toisella lyöntivuorollaan niittaamaan yhden juoksun, kun Sveholmin saumalyönti siivitti Männistön kotiin. Toisella jaksolla tunteita kuumensivat hieman erilaiset estämistilanteet, joista oli ilmassa eriäviä mielipiteitä pelinjohtajien ja tuomariston välillä. Ottelun kruunasi pöytyäläisittäin kauden ensimmäinen kunnari, joka syntyi Helmisen komealla kiskaisulla kakkosluukkuun ja pallo painui kauas Kumilan pusikkoon. Tyhjään kenttään syntyneen kunnarin myötä jakson loppulukemat kirjattiin numeroin 4-1.Pöytyältä palkittiin Emilia Helminen ja Essi Ilmanen. Pöytyän kausi jatkuu ensi perjantaina ja lauantaina vierasotteluilla Tyrnävällä ja Oulussa. Seuraava kotipeli Kumilassa on vuorossa tiistaina 23.5. kello 18 Jyväskylää vastaan.

 

- Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi