PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

29.7. PöU-Pattijoen Urheilijat 2-0 (7-0, 5-1)

Naisten Ykköspesiksessä Pöytyä sai lauantaina sateiselle Kumilan kentälle perhepeliin vieraakseen pohjoislohkon peräpäässä majailleen Pattijoen Urheilijat. Ottelu oli koko ajan vahvasti Pöytyän näpeissä. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue nappasi väkevän niskalenkin vieraista takomalla juoksuja heti kättelyssä ja jätti ulkopelillään Pattijoen ilman juoksuja. Tauon jälkeen Pattijoki siirtyi hetkeksi johtoon, mutta Pöytyä kaappasi nopeasti kenttätapahtumat hallintaansa ja venytti voittoputkeaan 14 ottelun mittaiseksi jaksoin 2-0(7-0, 5-1). Pöytyä siirtyi voitolla etelälohkon kärkeen yhden pisteen erolla Laitilaan, jolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Runkosarjaa on Pöytyän osalta jäljellä enää kaksi ottelua.

Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä oli sateisen kamppailun jälkeen mielissään ryhmänsä tekemisestä.

-          Numeroilla 1, 2 ja 3 kaikilla sisäpelissä 100 prosentin tehot ja Kyläpekalla viisi tuotua juoksua, niin kyllä se kertoo kärjen toimivuudesta. Todella tyytyväinen pitää olla, että hankalassa kelissä pystyttiin esittämään tuollaista sisäpeliä, vaikka kaksi nollavuoroa sinne mukaan tulikin. Ulkokentälläkin ehjä peli ja olen tyytyväinen joukkueen ilmeeseen tänään, Mäkelä ynnäili pelin antia.

Pöytyän parhaana palkittu Lydia Eskola paketoi pelin ytimekkäästi.

-          Oltiin ulkokentällä perushyviä ja tehtiin palot kun paikka oli. Sisäpelissä tehtiin tarvittavat juoksut, vaikka tulikin muutama hutivuoro, Eskola totesi.

Pöytyän kannalta ottelu sai hyvän startin, kun punavalkoinen kotijoukkue teki heti avausvuorossa kaksi juoksua. Kärkietenijät nikkaroivat ajolähdön, josta Essi Ilmanen täräytti Sanni Kyläpekan kotiin. Elli Timosen välilyönnillä kotipesään pyyhkäisi puolestaan Pinja Rouhiainen. Pattijoki sai omalla lyöntivuorollaan luotua pari kotiutustilannetta, mutta Pöytyän ulkokenttä piti pintansa ilman takaiskuja. Toisessa vuoroparissa Pöytyän punavalkoiset lisäsivät kierroksia ja siirtyivät ratkaisevan tuntuisesti 5-0-johtoon. Ensin Timonen sivalsi pallon polttolinjaan ja Viivi Seppälä riensi kotipesään. Heti perään Aholan sisarukset onnistuivat Venlan kotiuttaessa Viljan. Pöytyän viides täysosuma syntyi Rouhiaisen kolmospuolen lyönnillä, jolla kotiin juoksi Kyläpekka. Vierailijoiden sisäpeli ei löytänyt avausjakson aikana keinoja Pöytyän vahvan puolustuksen murtamiseksi ja Pattijoki jäi nollille ennen taukoa. Pöytyä iski yhden ohivuoron jälkeen vielä kaksi juoksua. Rouhiaisen kierteinen näppi siivitti ensin Kyläpekan kotiin ja päätösnumerot 7-0:aan niittasi Ilmanen toimittamalla pallon kopparien eteen ja Sanni Männistö spurttasi kotipesään.

Toisella jaksolla Pattijoki rikkoi kuparisensa ensimmäisessä vuorossa, kun kotiutuslyönti upposi koppareiden eteen. Pöytyä nappasi johtoaseman nopeasti takaisin itselleen, kun kotijoukkue napautti tasoittavallaan kolme juoksua. Pöytyän sisäpelin kulmakivi oli tilanteita 100 prosentin teholla läpi ottelun järjestellyt kärkikolmikko Kyläpekka- Männistö- Rouhiainen. Punavalkoisten tasoitus nähtiin, kun Ilmasen kakkospuolen lyönnillä Kyläpekka tikkasi kotiin. Maria Sveholmin lyönti puolestaan kuritti kolmospuolta ja Männistö kirmasi kotipesän suojaan. 3-1-juoksu oli tosiasia, kun Timosen lyönti meni syvälle polttolinjaan ja Ilmanen ehti kotiin ennen palloa. Toisesta vuoroparista lähtien Pöytyän ulkokenttä oli jälleen kerran tyly, eikä antanut vastustajalle enää mahdollisuuksia onnistumisiin. Pattijoki sai loppupelin aikana etenijän ainoastaan yhden kerran edes kolmospesälle asti. Pöytyälläkin oli lyöntipelin kanssa omat haasteensa, kun toinen vuoropari päättyi kolmeen nopeaan paloon ilman tulosta. Kaksi paloa ilmestyi ripeään tahtiin tulostaululle myös kolmannessa vuorossa, mutta Pöytyä pystyi taikomaan hankalassa tilanteessa kaksi täysosumaa. Ensin Seppälän kakkospuolen välilyönti vauhditti Kyläpekan viidennen kerran kotiin. Lukemat muuttuivat 5-1:een, kun Siiri Riitamaan lyönti viuhui kolmospuolen takanurkkaan ja Seppälä viiletti kotiin. Pöytyän parhaina palkittiin Lydia Eskola ja Sanni Kyläpekka.

Pöytyän urakka jatkuu torstaina 3.8. vierasottelulla Porissa. Runkosarja huipentuu keskiviikkona 9.8. kello 18.00 kuumalla kärkikamppailulla, kun Kumilaan vieraaksi saapuu Laitilan Jyske