PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

21.6. Majuttaret-PöU 0-2 (1-5, 2-10)

Naisten ykköspesiksessä etelälohkossa toisena oleva Pöytyä matkusti keskiviikkona ennen juhannustaukoa Kankaanpäähän Mailajunioreiden vieraaksi, joka on etelälohkossa viimeisenä. Pöytyä ei antanut sarjajumbon yllättää itseään, vaan punavalkoinen vierasjoukkue haki täyden pistepotin jaksoin 0-2 (1-5, 2-10).

Pöytyä teki pelin avausvuorossa kaksi juoksua kärkietenijöiden rakenneltua tilanteen päälle. Maria Sveholmin lyönti kakkosjatkeelle kotiutti Emilia Helmisen. Jatkoa seurasi, kun Elli Timonen täräytti lyöntinsä etupelaajan yli ja Sanni Männistö kiihdytti kotipesään. Ulkopelissä Pöytyä jatkoi viime peleistä tuttua linjaa ja piti kotijoukkueen yritykset kurissa. Toisessa vuoroparissa kumpikin joukkue teki yhden juoksun. Pöytyän täysosuma näki päivänvalon, kun Essi Ilmasen lyönti  sujahti kakkospuolelle ja Helminen tikkasi kotipesään. Pöytyän kärkietenijät takoivat tilanteita vakuuttavasti läpi ottelun. Kankaanpää pystyi tekemään 1-3-kavennuksen, tämä jäi kuitenkin kotijoukkueen ainoaksi onnistumiseksi avausjaksolla Pöytyän tiivistä ulkokenttää vastaan. Jakson loppupuoliskolla Pöytyän punavalkoiset nakuttivat tulostaululle vielä kaksi juoksua. Kolmannessa vuorossa Timosen lyönti läpäisi polttolinjan, se saatteli Pinja Rouhiaisen kotipesään. Lukemat muuttuivat 1-5:een, kun kasvattajaseuraansa vastaan pelannut Männistö iski pallon kakkoskopparin eteen ja Siiri Riitamaa kiiruhti kotiin.

Tauon jälkeen Mailajuniorit siirtyi hetkeksi 1-0-johtoon, kun kotiutuslyönti löysi tiensä kolmoskopparin eteen. Pöytyä kuitenkin kaappasi pelin otteen nopeasti takaisin itselleen, kun joukkue tykitti omalla lyöntivuorollaan kolme juoksua. Tasoitus 1-1:een syntyi, kun Helminen livisti ovelasti kotipesään kopparin pudotettua Lydia Eskolan koppilyönnin taktisesti kenttään. Maria Sveholmin kakkospuolen välilyönti siivitti puolestaan Eskolan kakkospesältä aina kotipesään saakka. Värikkään vuoron päätteeksi Riitamaa kotiutti vielä Sanni Rantasalon. Pöytyän punavalkoiset myllyttivät myös toisessa lyöntivuorossaan kolme täysosumaa. Aluksi tutkapari Ilmanen - Helminen onnistui jälleen, kun lyönti suuntautui kakkoskopparin eteen. Heti perään Riitamaan kolmospuolen välilyönnillä Männistö porhalsi kotipesään. Pöytyä siirtyi 1-6-johtoon, kun Sveholmin kakkosjatkesivallus avitti Eskolan kotiin. Ulkopelissä Pöytyä oli edelleen tyly ja Mailajuniorit olivat vaikeuksissa tilanteen rakentelun kanssa, tosin kolmannessa vuorossa kotijoukkue teki kavennusjuoksun 2-6:een kunnarilla, kun lyönti livahti kakkospuolelta läpi. Pöytyä kuittasi tämän nopeasti takaisin omalla kunnarillaan, kun Ilmanen jysäytti pallon takakentältä maisemiin ja paineli pysähtymättä kolmospesälle, kotipesään juoksut toivat jälleen Helminen ja Männistö. Kunnari oli Ilmaselle jo kauden ja kesäkuun neljäs  Pöytyä sai vielä kympin täyteen, kun Rouhiainen toi juoksun kotiin vapaataipaleella. Päätösvuorossa vierailijat eivät jättäneet Mailajunioreille mahdollisuuksia ja Pöytyä lähti kentältä voittajana juhannuksen viettoon. Pöytyältä parhaina palkittiin Ilmanen ja viisi juoksua tuonut Helminen.


Tauon jälkeen Pöytyällä on edessään kova haaste, kun se kohtaa keskiviikkona 28.6. vieraskentällä Laitilan Jyskeen, joka johtaa etelälohkoa toistaiseksi ilman tappioita. Seuraava kotipeli on ohjelmassa sunnuntaina 2.7. kello 15.00. Ylivieskan Kuulaa vastaan.

 

- Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi